Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PlanRadar: Tehnologie digitala pentru procesele legate de securitatea la incendiu
PlanRadar: Tehnologie digitala pentru procesele legate de securitatea la incendiu
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 17 Dec 2021 13:23
In 2019 s-au inregistrat, la nivel national, cel mai mare numar de incendii din Romania in ultimii 6 ani. Conform datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, spatiile industriale au cel mai mare numar de conflagratii, urmate de spatiile de vanzare cu amanuntul, unitatile de alimentatie publica si locuinte.
In Romania, in ultimii ani, doar in spitale si farmacii, s-au produs 18 incendii in special din cauza vechimii instalatiilor insa, mai important, a lipsei verificarii si inlocuirii acestor instalatii.
Aceste cifre reitereaza importanta respectarii bunelor practici in ceea ce priveste siguranta la incendiu pentru dirigintii de santier. In prezent, prevenirea incendiilor este, de obicei, un proces manual, ceea ce poate ingreuna respectarea celor mai bune practici, dar lucrurile se schimba.
Prevenirea incendiilor este una dintre cele mai importante indatoriri ale dirigintilor de santier, iar tehnologia digitala poate contribui la imbunatatirea proceselor legate de securitatea la incendiu.
PlanRadar ajuta la gestionarea si reducerea riscului de incendiu din faza de constructie, dar si dupa finalizarea lucrarii astfel:
Evaluari periodice ale riscului de incendiu. Memento direct in aplicatie care aminteste echipei asupra necesitatii evaluarii (exercitii de prevenire a incendiilor, verificarea usilor de incendiu, verificarea si inlocuirea becurilor sau ale altor instalatii). Procesul este simplu: se deschide automat un formular care trebuie completat de catre dirigintele de santier (in timpul lucrarii) si de responsabilul de siguranta a cladrii (dupa ce cladirea este data in folosinta).
Mentinerea unui istoric digital. O evidenta digitala a sigurantei la incendiu pentru dirigintii de santier. Utilizand PlanRadar, toate inregistrarile vor fi stocate digital, in cloud, in permanenta, ceea ce inseamna ca va exista un istoric digital cu privire la ce teste de incendiu au fost efectuate, cand si de catre cine.
Dovezi digitale in privinta finalizarii verificarilor. Exista intotdeauna pericolul ca unii membri ai personalului sa considere verificarile de securitate la incendiu drept un "exercitiu de bifare a unor casute". Cu ajutorul PlanRadar, se pot incarca dovezi foto – video ale fiecarei etape de verificare, necesare pentru raport.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
leviatan
BALTIC
strabag nivel 1
noark
grundfos
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
BA 2023
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica