Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PRODINF: Piata de solutii ERP pentru constructii este slab dezvoltata
PRODINF: Piata de solutii ERP pentru constructii este slab dezvoltata
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 19 Oct 2016 13:04
Piata sistemelor ERP integrate destinate companiilor din domeniul constructiilor este slab dezvoltata in Romania, atat antreprenorii specializati, cat si producatorii si furnizorii de materiale reclamand inexistenta acestor solutii complexe, potrivit datelor Prodinf Software, furnizor de solutii complete pentru managementul organizatiilor. In acest an, compania a dezvoltat si lansat programul EMSYS - Managementul Proiectelor, un sistem integrat, in timp real, pe platforma web pentru managementul organizatiilor cu activitati in constructii. Compania este activa din 1990, in cei circa 26 de ani de existenta avand solutii pentru 14 tipuri de industrii. In prezent, furnizorul are peste 150 de clienti, dintre care foarte multi reprezinta firme de referinta pentru pietele in cadrul carora activeaza.
Interviu cu Constantin Arsene (61 de ani), proprietar si director general al Prodinf Software, manager cu o experienta IT de 33 de ani in domeniul constructiilor.
 
- Care este volumul vanzarilor anuale de licente / sisteme software al companiei?
- Tendinta actuala este aceea de trecere de la sistemul de livrare a licentelor-program la cea de furnizare a unor servicii de tip SaaS (Software as a Service). ERP SaaS este un tip de mecanism de livrare a aplicatiilor prin Internet, printr-un sistem de inchiriere a dreptului de proprietate - fie prin tehnologia Cloud, fie in lipsa acesteia. Sunt licentieri de tip «user» sau de tip «procesor». Pe segmentul managementului proiectelor speram sa avem, in 2017, peste 200 de utilizatori. Mentionez ca in luna noiembrie 2016 vom organiza un eveniment important pentru promovarea solutiilor pentru managementul proiectelor.
 
- Cati clienti aveti si din ce sectoare economice?
- In prezent, avem peste 150 de clienti, dintre care foarte multi sunt de referinta in diverse industrii. Referitor la managementul proiectelor, nu putem face publice aceste date. Compania noastra are intreaga activitate bazata pe proiecte si foloseste cu succes EMSYS. Mai mult, in cei 26 de ani de experienta am dezvoltat solutii pentru 14 tipuri de industrii. Printre clienti se afla atat societati nationale, cat si companii multinationale, care si-au implementat in site-urile lor EMSYS, dar foarte multi beneficiari doresc livrarea ca servicii SaaS. Inca din 2004 livram EMSYS ca serviciu. Suportul este asigurat online sau, la cerere, au loc deplasari la sediul potentialului client. Asistenta online este acordata la timp si la costuri rezonabile.
 
- Ce investitii/obiective aveti in vedere in urmatorii ani?
- Avem inceput un proiect de transformare a EMSYS dintr-o aplicatie de tip B2B intr-un program de tip B2C, intrucat consideram ca EMSYS este programul care are cea mai mare configurabilitate de pe piata, eliberat de structuri de coduri statice, nefiind necesare coduri sau ID-uri in activitatea utilizatorilor. In varianta B2C, va fi livrat cu toata complexitatea lui si va fi modelat foarte usor de catre departamentele organizatiilor. Practic va deveni un «program de raft».
 
- Care sunt principalele tendinte pe piata locala de software pentru constructii?
- Constructori, antreprenori, institute de cercetare, organizatii cu productie pe baza de proiecte si altele asemenea reclama inexistenta sistemelor ERP integrate. Piata este saraca in asemenea produse. Unele programe care se declara de tip ERP au functionalitati de tip gestiune. Alti furnizori livreaza programe care sunt folosite in mod real pentru a defini proiecte, dar care nu sunt integrate cu toate procesele operationale. Integrarile sunt practic imposibile sau, daca acestea exista, realizarile partiale necesita imense resurse financiare si umane. Practic, organizatiile isi doresc sa controleze procesele in vederea obtinerii profitului scontat si sa determine abaterile, cauzele lor, precum si responsabilitatile specifice. De aceea, in 2016 am dezvoltat si lansat EMSYS - Managementul Proiectelor, un sistem integrat, in timp real, pe platforma web pentru managementul organizatiilor din domeniul constructiilor. Ideea de proiect are conotatii diferite in managementul organizatiilor. Unele il definesc cu toate resursele (constructori), altele sunt interesate de managementul furnizorilor de produse si sisteme pentru constructii, altele au la dispozitie resurse financiare pentru proiecte, teme, faze (cercetare), in timp ce altele folosesc in activitate proiecte in care trebuie sa gestioneze bugete de timp pe resurse umane etc. Controlul bugetelor si al proceselor a devenit obiectivul principal. Noi am inceput prezentarile si discutiile cu mai multe organizatii pentru implementarea EMSYS - Managementul Proiectelor si speram ca, incepand din ianuarie 2017, cel putin cinci organizatii vor avea implementat EMSYS pentru managementul proiectelor.
 
- Cu ce dificultati va confruntati in activitatea curenta?
- Piata abunda de programe de calcul de devize si ofertare. Limbajul diferit al resurselor (codificarea specifica fiecarui furnizor de aplicatie) si marketingul inselator al unor programe pentru managementul proiectelor au facut ca organizatiile sa fie private de sisteme de management adevarate. Noi am identificat aceasta situatie si dorim sa ne adresam acestei nise, ceea ce nu este deloc usor. Pentru fiecare potential client facem o serie de prezentari pe procese, in care controlul bugetelor ocupa un loc central. Astfel, demonstram utilitatea EMSYS in management si performanta sa operationala.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIMhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
AED
theda mar
EURO BUILD
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
Arduro
quadratum
GEWISS
strabag nivel 1
VEGO
MAKITA
SIGM
noark
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
concelex
konsent
leviatan
BogArt
SSAB
DRS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<