Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - AtuTech: Piata sistemelor de securitate pentru rezidential este de 32 milioane euro
AtuTech: Piata sistemelor de securitate pentru rezidential este de 32 milioane euro
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 24 Oct 2019 14:40
Piata locala de sisteme de securitate pentru segmentul rezidential va ajunge anul acesta la valoarea de 150 de milioane de lei, pe fondul cererii tot mai mari de astfel de echipamente si a dezvoltarii segmentului rezidential, potrivit estimarilor Atu Tech (A2T.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania, conform cifrei de afaceri. In ultimul an, valoarea pietei de sisteme de securitate pentru casa a crescut cu aproximativ 20%, iar ponderea cea mai mare o detin categoriile de supraveghere video, sisteme de alarma si automatizari de porti.
Piata echipamentelor de securitate pentru casa are un potential foarte mare de crestere, daca luam in calcul faptul ca doar 18% dintre romani au instalat un sistem de securitate. Interesul este din ce in ce mai mare in segmentul rezidential, iar acest lucru se explica prin dorinta de preventie a actiunilor raufacatoare. Pe de alta parte, in zona corporate (office, retail, institutii publice etc.), echipamentele de securitate sunt necesare fie ca sunt impuse de lege, fie ca usureaza activitatea zilnica.
Principalele tendinte ale industriei
„Romanii isi doresc tot mai mult sisteme de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum si de gaze, interfoane, automatizari, control acces etc., pentru ca au inteles necesitatea si avantajele pe care acestea le ofera. Clientii cauta solutii integrate, digitalizate, mai multe produse si sisteme de tip Smart Home si un serviciu complet, care sa includa si partea de instalare”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (A2T.ro). „De asemenea, observam o tendinta relativ noua: instalarea de sisteme de securitate in locuintele noi. Astfel, apartamentele din ansamblurile rezidentiale noi sunt, intr-o proportie tot mai mare, protejate de sisteme de securitate de tip video si alarma”, adauga Sorin Felea.
Afacerile Atu Tech au depasit 31 milioane de lei in primele 9 luni ale anului
Afacerile Atu Tech au depasit 31 milioane de lei in primele 9 luni ale anului, in crestere cu 37% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Factorii principali care au determinat avansul vanzarilor au fost cererea tot mai mare de echipamente de securitate si lansarea, la finalul lunii mai a acestui an, a noii game de camere de supraveghere si DVR-uri, SAFER, marca proprie a Atu Tech.
3 ani garantie
Noua gama de camere de supraveghere si DVR-uri SAFER beneficiaza de o perioada de garantie de 3 ani, produsele fiind extrem de fiabile si usor de utilizat, compatibile cu toate tehnologiile.
Noua gama de camere de supraveghere SAFER cuprinde camere de interior si de exterior, cu rezolutii de 2MP Full HD, 5MP si 8MP, lentile fixe si varifocale si chiar 2 modele de camere cu zoom motorizat 5X. Sunt echipate cu LED-uri cu infrarosu ce permit surprinderea de imagini pe timp de noapte la o distanta ce variaza intre 20 si 70 de metri (in functie de model), iar carcasele sunt fie metalice, fie din plastic.
Camerele sunt dotate cu meniu OSD (On Screen Display). Acest meniu permite modificarea anumitor setari de imagine pentru a obtine rezultatul cel mai bun. De asemenea, camerele au o serie de functii utile care garanteaza imagini clare, cu detalii bine definite: WDR, AWB, AGC, BLC, 3D DNR.
Noua gama de DVR-uri SAFER contine dispozitive cu 4, 8 si 16 canale, cu rezolutii de la 4MP la 8 MP. Un beneficiu fantastic al acestei noi game este compresia video realizata cu codec-ul H.265+, care comprima imaginile mult mai eficient, astfel incat acestea ocupa cu pana la 80% mai putin spatiu pe hard disk. Noile DVR-uri sunt compatibile cu hard disk-uri cu capacitate de stocare de pana la 10TB.
Noile modele de DVR sunt echipate cu o iesire HDMI si una VGA, ambele la rezolutie Full HD. Portul HDMI (Hight Definition Multimedia Interface) ofera posibilitatea conectarii unui ecran/televizor HD pentru redarea imaginilor la o claritate sporita. Prin intermediul unei conexiuni HDMI, semnalul video este transmis in format digital pentru o imagine cat mai clara.
Vizualizare de la distanta, direct din aplicatie
Utilizatorii pot urmari foarte usor imaginile surprinse de camerele de supraveghere; trebuie doar sa instaleze aplicatia Hik-Connect pe telefon, tableta sau PC. Produsele SAFER beneficiaza de update-uri de software pentru DVR-uri, de compatibilitate extinsa cu aplicatiile de mobil si desktop ale marilor producatori globali, pentru o experienta profesionala completa.
 
SISECAMABONARE REVISTETotalEnergieshiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
VEGO
BogArt
noark
DRS
EURO BUILD
strabag nivel 1
ELECTROGRUP
Ubitech
SIGM
CDS
quadratum
Arduro
EDIT-Structural
Acvatot 2019
concelex
konsent
GEWISS
MAKITA
leviatan
AED
rigips
CONCEPT STRUCTURE
SSAB

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<