Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BIT SOFTWARE: Doar 14% din firmele de constructii folosesc o solutie tip ERP
BIT SOFTWARE: Doar 14% din firmele de constructii folosesc o solutie tip ERP
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 31 Oct 2016 09:32
La finele anului 2015, doar aproximativ 14% din companiile de constructii din Romania foloseau o solutie de tip ERP, cu 6% sub media europeana din domeniu, potrivit datelor BIT Software, companie ce dezvolta si implementeaza solutii integrate de gestiune economica (ERP), gestiune a relatiilor cu clientii (CRM) si Business Intelligence (rapoarte si analize inteligente de business), cu sediul in Brasov si puncte de lucru in Bucuresti si Oradea. "Avand in vedere estimarile Euroconstruct, lider european in prognoza pietei constructiilor, ce indica o perioada favorabila pentru sectorul de profil din Romania in 2016-2017, avem motive sa credem ca piata solutiilor software pentru constructii se va dezvolta pe termen scurt si mediu. Conform aceleiasi surse, Romania a inregistrat cea mai importanta crestere la nivel european in constructii, insa dificultatile cu care se confrunta companiile din domeniu sunt legate mai ales de impactul costurilor, planificarea corecta a bugetelor, urmarirea derularii proiectelor si planificarea optima a utilizarii resurselor. Conform estimarilor noastre, rata de absorbtie a solutiilor de tip ERP dedicate industriei de constructii va creste in urmatorii doi ani cu 6%, ajungand la 20% din totalul acestor sisteme furnizate in Romania", a declarat Anca Cazacu, Marketing Manager in cadrul BIT Software Brasov.
Compania livreaza, la nivel national, solutia SocrateCloud, de tip ERP & CRM & BI (sistem integrat de gestiune economica, a relatiilor cu clientii si de Business Intelligence), care se adreseaza firmelor medii si mari din diverse industrii: constructii, distributie, agricultura, servicii profesionale, telecomunicatii etc., si care se utilizeaza pe baza de abonament anual. Fiind o solutie de tip cloud, utilizatorul are nevoie doar de un browser de internet pentru a se conecta la sistem. "SocrateCloud poate fi utilizat de oriunde, iar acesta este un beneficiu important pentru companiile de constructii care trebuie sa se conecteze de pe diferitele santiere sau puncte de lucru. Solutia vine cu versiuni noi in fiecare luna, care includ modificari de legislatie sau cerinte specifice ale clientilor. Trecerea la noile versiuni se face automat, clientii neavand nicio grija referitoare la aceste adaptari, ei utilizand, in continuare, solutia, fara intreruperi de activitate. Asiguram servicii de analiza, implementare si suport tehnic atat la sediul clientilor, cat si online, in functie de necesitati", a explicat Anca Cazacu.
 
Vanzari totale de circa doua milioane de euro, in 2016
In primele sase luni din 2016, BIT Software a inregistrat o cifra de afaceri de un milion de euro, pentru intregul an in curs conducerea companiei estimand venituri cumulate de doua milioane de euro. Printre obiectivele din anii urmatori ale companiei se afla extinderea echipei de specialisti, cresterea numarului de clienti si dublarea cifrei de afaceri.
Pe segmentul constructiilor, principalii clienti ai firmei sunt societatile CCC Kronstadt si Rampad (parte a grupului Metabras).
 
Doua din zece companii sunt interesate de noile tehnologii
Piata romaneasca de solutii software de business are dimensiuni relativ reduse, numai 30.000 de companii active in Romania au o cifra de afaceri de peste 500.000 de euro, acestea fiind firmele care opteaza de obicei pentru solutii software integrate de eficientizare a activitatii si proceselor. Mai mult, conform aceleiasi surse, cel mult doua companii din zece sunt interesate de noile tehnologii, iar rata de penetrare pentru firmele cu peste 10 angajati este relativ mica, de aproximativ 20%. Rata de penetrare a sistemelor de gestiune economica (ERP) variaza, in functie de dimensiunea companiei, de la circa 17% pentru firmele cu 10-49 angajati la 32% pentru societatile cu 50-249 de angajati si la 60% pentru companiile cu mai mult de 250 de salariati.
"In pofida absorbtiei relativ mici, piata de aplicatii software de business se dezvolta incet, cu cresteri usoare, din mai multe motive: nivelul de educatie inca redus in ceea ce priveste IT-ul si metodologiile de business, lipsa resurselor financiare etc. Competitia este foarte mare, pe aceasta piata fiind peste 50 de companii care ofera astfel de solutii la toate nivelurile. Segmentul cel mai disputat este cel al firmelor mijlocii, cele carora ne adresam si noi, in cea mai mare parte. In ceea ce priveste potentialii clienti, managerii inca nu vad investitia in solutii software de business ca o sursa potentiala de crestere a avantajului competitiv si, prin urmare, nu aloca bugetele necesare implementarii unor astfel de solutii, care ii pot ajuta sa eficientizeze activitatea companiilor pe care le administreaza", a concluzionat Anca Cazacu.
 
 
TotalEnergieshiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
EDIT-Structural
strabag nivel 1
concelex
BogArt
ness project
CDS
Ubitech
ELECTROGRUP
VEGO
viarom
noark
SSAB
SIGM
Acvatot 2019
MAKITA
quadratum
konsent
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
AED
DRS
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<