CADWARE: Tot mai multi proiectanti lucreaza 3D si in sistem colaborativ |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Oct 2017 08:13 |
In ultimul an, pe piata de proiectare si constructii a crescut semnificativ cererea pentru lucrul in sistem colaborativ asociat utilizarii tehnologiei BIM (Building Information Modelling). Noile tendinte sunt, astfel, impuse de marile firme de constructii din afara tarii, care au proiecte sau santiere in Romania si cer subcontractorilor/ partenerilor sa furnizeze proiectele in format BIM, conform datelor companiei Cadware Engineering, firma cu o experienta de peste un deceniu in furnizarea de licente software de proiectare si partener Autodesk.
"Aceasta cerere venita din partea arhitectilor, inginerilor si instalatorilor este atat pe partea de licentiere si cursuri de instruire, cat si in zona de servicii de implementare a solutiilor. Contextul este incurajator pentru perioada urmatoare, tot mai multi arhitecti si proiectanti incepand sa faca trecerea spre lucrul in 3D si intr-un mediu colaborativ. Metodologia BIM este obligatorie in Marea Britanie si in tarile nordice si estimam ca, treptat, sistemul devine obligatoriu si la noi", a declarat Brandusa Parlog, Business Development Manager in cadrul Cadware Engineering.
Portofoliul companiei include solutii de baza pentru sistemul BIM, precum programul Revit si colectia Autodesk Architecture, Engineering & Construction, solutii furnizate in calitate de partener Autodesk. Totodata, pentru completarea solutiei BIM, specialistii Cadware au inclus in oferta instrumente de colaborare bazate pe cloud, care permit arhitectilor, inginerilor si factorilor implicati intr-un proiect sa colaboreze intr-un singur spatiu de lucru central, utilizand un browser web sau un dispozitiv mobil.
"Modul de lucru BIM este sustinut prin dezvoltarea accelerata a solutiilor software de proiectare tot mai performante pentru arhitectura, in sectoarele de structuri si instalatii, dar si din perspectiva modului de colaborare intre aceste discipline. In fiecare an, producatorii de software lanseaza noi versiuni de programe si astfel putem sa oferim clientilor cea mai noua tehnologie de pe piata. Pentru acest an si, in special, in 2018, ne vom concentra pe dezvoltarea de cursuri noi si servicii BIM", a explicat Brandusa Parlog.
Crestere cu 20% a afacerilor, estimata in 2017
In contextul acestei dezvoltari favorabile pe piata sistemelor colaborative de proiectare, conducerea Cadware estimeaza o crestere de 20% a cifrei de afaceri din acest an. In primul semestru a.c., compania a realizat vanzari totale in valoare de circa un milion de lei. "Volumul vanzarilor este strans legat de evolutia pietei de constructii si de investitiile in proiecte mari. In ultimii doi ani, am remarcat o crestere semnificativa pe acest segment, ce s-a transpus si in evolutia companiei", a mai precizat reprezentantul Cadware Engineering.
Compania are in portofoliu aplicatii CAD de la mai multi producatori, iar pe langa partea de licentiere, asigura servicii specifice de consultanta, training, suport tehnic si implementare pe intreg teritoriul Romaniei. Sesiunile de training organizate sunt de tip open la sediul sau, dar si cursuri personalizate, pentru a facilita adoptia cat mai rapida a solutiilor software.
"In acest an am relansat site-ul www.cadware.ro si am integrat si un magazin online dedicat specialistilor care cauta solutii de proiectare asistata. In ultima vreme, zona de comert online este tot mai accesata si dorim sa canalizam o parte din clientii nostri spre aceasta directie, pentru a scurta procesul de achizitie. Totodata, in perioada urmatoare, vom continua sa dezvoltam si sa diversificam serviciile de implementare a sistemului BIM si dorim sa ne consolidam pozitia pe aceasta piata, sa fim cat mai aproape de arhitecti, structuristi si instalatori in aceasta perioada de tranzitie spre BIM, pana cand acesta o sa devina obligatoriu", a mai spus managerul de dezvoltare a companiei.
***
Cadware Engineering este o firma independenta, cu capital integral romanesc si cu peste 10 ani de experienta in furnizarea de licente software de proiectare. Inca de la infiintare, compania este partener Autodesk si centru autorizat de training Autodesk. Din 2009, societatea distribuie atat pe piata din Romania, cat si in afara tarii pachetul de programe TopoLT, dezvoltat de compania locala 3D Space si foarte bine adaptat la piata din Romania. Solutiile din portofoliul Cadware acopera aplicatii CAD 2D si 3D, programe de birou si utilitare, aplicatii pentru infrastructura, arhitectura si design, amenajarea teritoriului si urbanism, proiectare industriala, topografie si cadastru. Alte produse incluse in portofoliul companiei sunt SketchUP Pro, V-Ray, Adobe, Corel si Abby.
|