Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CYPE Romania estimeaza o crestere de 25% a vanzarilor de licente pe an
CYPE Romania estimeaza o crestere de 25% a vanzarilor de licente pe an
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 30 Oct 2019 06:25
CYPE Romania, furnizorul suitei de aplicatii software pentru constructii si arhitectura CYPE, estimeaza o crestere anuala de 20%-25% a vanzarilor de licente din tara noastra in anii urmatori, in contextul necesitatii adoptarii la scara tot mai larga a noilor tehnologii digitale.
"Principala tendinta pe piata locala de software pentru constructii este lucrul in sistem colaborativ, folosind tehnologia BIM. Vorbim aici de colaborarea dintre specialitati: incepand de la arhitectura, pana la inginerie (rezistentasi instalatii) si corelarea acestor specialitati in asa fel incat proiectele sa ajunga la un nivel de calitate cat mai ridicat. Acest concept BIM este inca la inceput in Romania. Sunt multe IMM-uri care inca folosesc proiectarea 2D zi de zi. In multe tari dezvoltate, deja sunt cativa ani de cand au intrat pe piata tehnologiile AR/VR. Noi suntem,inca, la inceput in acest domeniu, insa in anii urmatori estimam ca noile tehnologii vor fi tot mai mult accesate si de utilizatorii din tara noastra", este de parere ing. Ovidiu Florea, managerul companiei Florea Engineering, distribuitor autorizat CYPE in Romania.
CYPE Romania va introduce, in curand, pe piata locala, partea de cloud (serviciul BIMServer.center) si de AR (Augmented Reality), tehnologii care vor permite munca colaborativaintre utilizatori, precum si utilizarea tabletelor si telefoanelor mobile pentru a-si vedea modelele prin aplicatii specializate valabile pe sistemele Android si iOS. "Este nevoie, in acest domeniu, de introducerea treptata a tehnologiilor si de o obisnuinta a proiectantilor de a folosi si prezenta aceste tehnologii mai departe. Este necesara, de asemenea, o perioada de tranzitie inspre aceste tehnologii moderne pentru adoptarea lor la scara nationala", a mai precizat Ovidiu Florea.
Printre utilizatorii CYPE in Romania se afla companii precum Prodesign Engineering & Construction, Arup, Siemens, CH2M Hill, Saint Gobain, programele cele mai cautate din oferta CYPE fiind CYPECAD pentru constructii de beton armat si CYPE 3D pentru structuri metalice. Suita CYPE include si un pachet de programe pentru proiecte de infrastructura - Soil Retention Elements,cu aplicatiile Cantilever Walls (ziduri de sprijin) si Embedded Retaining Walls (pereti mulati). Totusi, sistemele CYPE sunt folosite, cu precadere, pentru proiectarea caselor de locuit, a blocurilor si a halelor metalice.
 
Noutati CYPE pe piata din Romania
In 2019, Florea Engineering si CYPE Romania au implementat cateva functionalitati noi, in sprijinul utilizatorilor, precum un nou program specializat de calcul al peretilor de tip nucleu,impreuna cu armarea si detalierea acestora. Oferta include doua pachete de programe, respectiv CYPECAD + CYPE 3D (pentru calculul si detalierea structurilor din beton armat si metal) si STRUCTURES GROUP (care include si programele de infrastructura).Sunt disponibile doua tipuri de versiuni, anuale si intermediare. Fiecare versiune noua aduce o imbunatatire fata de programele existente si noi functionalitati, care eficientizeaza procesul de proiectare asistata de calculator.
"Solutiile noastre automatizeaza procesul de proiectare si obtinere a planselor de executie. Anul viitor, ne dorim ca tehnologia BIM si digitalizarea prin AI/ VR/ AR sa devina un obicei in a folosi solutiile CYPE in proiectarea de zi cu zi. In acest moment, avem toate aceste tehnologii la nivel international. Romania trebuie sa fie pregatita sa le adopte, iar noi suntem increzatori ca incet-incet ajungem din urma tarile dezvoltate, unde aceste tehnologii au devenit un standard", a mai spus ing. Ovidiu Florea.
In acest an, Florea Engineering a investit in modernizarea site-ului www.cype.ro, oferind o experienta mult imbunatatita utilizatorilor, inclusiv de pe telefoane mobile si tablete.De asemenea, au fost traduse in limba romana manualele programelor principale, CYPECAD si CYPE 3D, solutiile fiind promovate mai intens in toata tara.
"Dorim ca anul viitor sa ne consolidam prezenta in Romania prin dezvoltarea continua a produselor noastre.In fiecare an am reusit sa facem implementari importante pentru piata locala, atat la nivel de functionalitati, cat si de coduri de proiectare implementate in programele noastre. In 2020 ne vom consolida prezenta in sectorul BIM al solutiilor de proiectare in constructii din Romania", estimeaza managerul Florea Engineering.
***
CYPE este o companie internationala care dezvolta si distribuie programe de proiectare pentru ingineri si profesionisti din domeniul constructiilor, fiind activa din 1983. Pana in acest moment grupul a livrat, la nivel international, peste 100.000 de licente, catre 60.000 de utilizatori.
In Romania, programele CYPE sunt disponibile din anul 2014. Pentru informatii suplimentare, www.cype.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiTotalEnergiesSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
VEGO
theda mar
ness project
CDS
Arduro
Ubitech
leviatan
noark
SSAB
quadratum
BogArt
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
concelex
CONCEPT STRUCTURE
konsent
AED
ELECTROGRUP
rigips
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1
DRS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<