Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - EDEVIZE: Tehnologiile digitale contribuie la reducerea pierderilor in constructii
EDEVIZE: Tehnologiile digitale contribuie la reducerea pierderilor in constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Oct 2019 06:51
Pierderile inregistrate de companiile de constructii in realizarea lucrarilor inainte de criza economica reprezentau 25% din valoarea proiectelor, marja acestora reducandu-se la circa 15% in prezent, potrivit estimarilor lui Florin Manoloiu, Chief Commercial Officer (CCO) al eDevize, furnizorul suitei de aplicatii eDevize pentru o mai buna gestionare a fluxului productiv din constructii. Desi s-a redus mult in ultimii ani, cota pierderilor suferite de societati sunt, inca, ridicate, in conditiile in care profitul in domeniu se situeaza la 7%-10%.
"Cuvantul momentului pe piata de constructii este «Controlul». Managerii companiilor mari si antreprenorii din constructii au realizat ca trebuie sa diminueze pierderile, ceea ce se poate realiza numai printr-un flux mai bun al proceselor. Tinand cont ca industria constructiilor este destul de reticenta la schimbare (chiar si la nivel mondial), automatizarea proceselor si penetrarea solutiilor IT se intampla lent. Totusi, primul pas a fost facut, s-a constientizat nevoia. Acum ramane si sa implementam. Majoritatea partenerilor nostri se plang de reticenta oamenilor cu multa experienta in a-si schimba modul in care fac lucrurile, iar asta vine si pe fondul unei crize de forta de munca. Chiar daca ai vrea sa schimbi o persoana cu experienta, pentru ca nu vrea sa imbratiseze trendul digitalizarii, din pacate, nu ai cu cine", explica Florin Manoloiu.
In prezent, suita de aplicatii eDevize include trei produse, respectiv: eDevize Esential (solutie gratuita pentru evaluare si ofertare in constructii), eDevize Plus (solutia pentru evaluare si ofertare mai usoara, rapida si sigura) si eDevize Enterprise, care vine cu trei module, care leaga zona de evaluare de zona de ofertare si de Project Management.
Potrivit reprezentantului eDevize, pe fondul lansarii unei solutii integrate pentru proiectele de constructii, anul acesta s-a dublat numarul licentelor vandute. "Este un indicator clar al faptului ca oamenii vor sa investeasca in digitalizarea companiilor si ca era ofertarii pe hartie s-a incheiat. Concomitent cu dublarea numarului de licente comercializate, am inregistrat o crestere de 25% si la numarul de utilizatori care folosesc licenta gratuita a soft-ului eDevize. Aici vorbim despre companii mici, care au proiecte destul de rar, dar care sunt dispuse sa faca pasul catre solutii IT moderne", a precizat Florin Manoloiu.
In prezent, printre companiile mari cu activitati in sectorul constructiilor care utilizeaza eDevize se afla Amicii Building, Elbi Eletric & Lighting, SSAB-AG, Recon, GTS - Telecom, dar si importante companii de arhitectura si proiectare precum Dico si Tiganas.
 
Trei noi programe eDevize vor fi lansate in 2020
Pentru 2020, conducerea eDevize are in plan lansarea a trei produse noi, care sa se adreseze celor trei segmente principale de utilizatori eDevize: beneficiari, arhitecti/ proiectanti si constructori/ instalatori. "Ce pot sa spun, in acest moment, despre cele noile programe, este ca toate vin cu ceva nou, care vor duce inspre Revolutia Industriala 4.0 in constructii. Scopul nostru pentru perioada urmatoare este de a atrage atentia asupra riscului cu care vine o ofertare defectuoasa. Din cauza ofertarii defectuoase, de multe ori proiectele se abandoneaza sau se ajunge la a se folosi materiale de proasta calitate doar pentru a se incadra in costuri. Istoric vorbind, softurile de devize au fost legate de tehnologii invechite si au fost, de multe ori, considerate o corvoada. Felul in care noi am dezvoltat eDevize ne-a indepartat de aceasta zona, si eDevize poate fi folosit cu mare usurinta si in proiectele private, unde beneficiarii avand de multe ori o singura investitie in 20-30 ani, au si cele mai mari pierderi (bugetul initial este subdimensionat cu cel putin 40%-50%)", a explicat Florin Manoloiu.
In cei peste zece ani de existenta, platforma eDevize a fost folosita de mai mult de 30.000 de utilizatori. Potrivit statisticilor companiei, platforma are 18.000 de accesari pe luna, circa 27.000 de ore de utilizare lunar, valoarea cumulata a lucrarilor create in eDevize depasind 350 de milioane de euro in fiecare luna.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTETotalEnergiesRAWLPLUGSISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
SSAB
CDS
strabag nivel 1
konsent
EDIT-Structural
theda mar
Arduro
AED
DRS
ELECTROGRUP
quadratum
BogArt
rigips
Ubitech
GEWISS
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
noark
EURO BUILD
concelex
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<