Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - CNR-CME: Simpozion stiintific aniversar: 100 de ani de industrie in Romania
CNR-CME: Simpozion stiintific aniversar: 100 de ani de industrie in Romania
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 12 Nov 2018 19:49
Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB), Ministerul Economiei si Asociatia Inginerilor din Romania (AGIR) organizeaza, in amfiteatrul AN 010 (Rectorat) al UPB, simpozionul stiintific aniversar denumit „1918-2018: 100 de ani de industrie in Romania”
Evenimentul se va desfasura timp de doua zile, 14 si 15 noiembrie 2018, la Universitatea Politehnica din Bucuresti, cea mai veche si mai prestigioasa scoala de ingineri din Romania, care aniverseaza in 2018 doua secole de existenta de la infiintarea primei scoli tehnice superioare cu predare in limba romana, informeaza un comunicat al organizatorilor.
Ca un omagiu adus centenarului Marii Uniri a Romaniei, simpozionul isi propune sa evidentieze importanta celor 100 de ani de industrie in Romania, sa puncteze realizarile remarcabile obtinute in acest interval, sa reliefeze eforturile si provocarile cu care s-au confruntat generatii intregi de specialisti si sa sublinieze succesele obtinute pentru ca industria romaneasca sa poata astazi asigura un sfert din PIB-ul Romaniei. In cadrul evenimentului, importanti factori de decizie si specialisti vor incerca sa realizeze o evaluare obiectiva si responsabila a situatiei actuale din acest sector, in contextul schimbarii paradigmei industriale care pune accent pe dezvoltarea tehnologiilor inovatoare si inteligente.
„Prin acordarea de credit tinerei generatii de astazi si de maine si predandu-le stafeta, vom contribui impreuna la dezvoltarea unei Romanii mai responsabile, la crearea unui mediu sustenabil si vom demonstra ca cercetarea, dezvoltarea si inovarea in industria romaneasca se vor afla pe maini bune si pe minti luminate. Vom putea, astfel, contribui cu succes la realizarile viitorului, prin schimbarea prezentului si prin pastrarea unui trecut memorabil”, se mai arata in comunicat.
In acceptiunea institutiilor organizatoare, simpozionul este necesar pentru ca:
- anul dedicat centenarului Marii Uniri nu poate trece fara a aniversa si 100 de ani ai „motorului” economiei romanesti - industria;
- simpozionul in sine reprezinta o ambitie; pana acum, nu s-a mai organizat un eveniment dedicat intregii industrii, ci separate, pentru anumite ramuri;
- din reteaua organizatorilor, constituiti in patru parteneri, fac parte toate generatiile care au scris, scriu si vor scrie istoria industriei din Romania.
 Deschiderea simpozionului va avea loc miercuri, 14 noiembrie 2018, in amfiteatrul „Radu Voinea”, incepand cu ora 9.00, in cadrul acesteia urmand a rosti alocutiuni Danut Andrusca, ministrul Economiei, Ecaterina Andronescu, presedintele Senatului UPB, Iulian Iancu, presedintele CNR-CME si presedinte al Comisiei de Industrie si Servicii din Camera Deputatilor, alte personalitati.
Vor urma doua sesiuni de lucru, prima fiind dedicata trecutului si prezentului industriei din Romania, scopul acesteia fiind constientizarea eforturilor, sacrificiilor si talentului pus la temelia industriei in ultimii 100 de ani. Cateva nume reprezentative care vor fi prezente in prima sesiune a lucrarilor sunt: acad. Marius Sabin Peculea, parintele apei grele romanesti; Nicolae Noica, fost ministru al Lucrarilor Publice; Ioan Avram, fost ministru al Industriei Constructoare de Masini; Teodor Zanfirescu, conducator al colectivului de proiectanti romani ai avionului IAR-93. In cea de-a doua sesiune vor fi prezentate povesti de succes din industrie, de catre reprezentanti ai unor companii reprezentative din industrie, care isi vor prezenta realizarile care le-au adus renumele in tara si strainatate.
Si cea de-a doua zi a simpozionului, 15 noiembrie 2018, se va desfasura in doua sesiuni. Prima sesiune va fi dedicata viitorului, nazuintei spre o economie bazata pe cunoastere si avantaje competitive. Ne dorim sa fie un dialog interactiv intre generatii pentru viitorul industriei romanesti, sa descoperim provocarile dar si beneficiile conceptului de Industrie 4.0, sa intelegem rolul important al cercetarii aplicative, sa gasim solutii pentru o comunicare mai buna, sa descoperim tineri exceptionali si cum sa ii ajutam pe ceilalti sa devina exceptionali.
A doua sesiune va fi dedicata respectului si recunoasterii pentru daruire, profesionalism si realizari in cadrul unei ceremonii in care vor fi acordate distinctii unor personalitati din industrie, mediul academic si universitar. 
Pe parcursul intregii durate a evenimentului (14-15 noiembrie 2018), furnizori de echipamente si servicii din industrie isi vor expune realizarile in cadrul unei expozitii, aceasta prilejuind si dialogul cu personalitati si actori cheie din industria romaneasca. Pentru a descarca programul integral al simpozionului, click aici!
 
TotalEnergiesRAWLPLUGhiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
DRS
SIGM
SSAB
MAKITA
EDIT-Structural
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ness project
strabag nivel 1
Acvatot 2019
quadratum
noark
ERBASU CONSTRUCT
AED
Arduro
rigips
Ubitech
viarom
concelex
CDS
ELECTROGRUP
konsent
VEGO

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<