Agenda Constructiilor
Joi, 28 Mai 2020
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EFDEN: Incepe constructia prototipului ce va reprezenta Romania la Solar Decathlon
EFDEN: Incepe constructia prototipului ce va reprezenta Romania la Solar Decathlon
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 14 Mar 2014 20:42
EFdeN, reprezentanta Romaniei in finala Solar Decathlon Europe, cea mai prestigioasa competitie de arhitectura si tehnologii integrate la nivel mondial, va incepe organizarea santierului pentru constructia proiectului pe care il va prezenta in concurs la data de 17 martie 2014. La doi ani dupa realizarea Prispa, locuinta-concept ce a participat la editia din 2012 a Solar Decathlon - Madrid, evenimentul din acest an va fi organizat in Versailles - Franta. Conceptul pregatit de studentii romani este reprezentat de o locuinta solara sustenabila, destinata mediului urban si inovatoare din punct de vedere al eficientei energetice, prin integrarea in interiorul acesteia a unui spatiu verde. Prototipul EFdeN, proiectat timp de 12 luni de cei 50 de studenti (viitori ingineri, arhitecti si specialisti in comunicare) va fi construit si expus in parcarea Baneasa Shopping City in perioada 17 martie - 9 iunie 2014. "Pana in vara, parcarea Baneasa Shopping City va fi animata de munca noastra, iar pe langa activitatile legate de santier, vom organiza diverse evenimente: seri de filme documentare proiectate pe fatada prototipului, workshop-uri cu plante in sera, dar si vizitarea locuintei, odata ce va fi definitivata si deschisa publicului larg", a precizat Alexandra Fulga, coordonatorul de comunicare al echipei EFdeN. Potrivit studentilor, constructia locuintei se va finaliza pe 1 mai si va fi disponibila spre vizitare pana la 15 mai, dupa care va fi dezasamblata si pregatita pentru transportul la Versailles, unde, la 18 iunie, se va da startul competitiei. Prototipul va trebui montat in 10 zile, va fi angajat intr-un tur public in Franta si va fi readus in Romania la finele lunii iulie 2014. Planurile studentilor vizeaza reconstructia prototipului in Parcul Herastrau din Capitala pentru a-l transforma intr-un centru de cercetare. "Speram ca la aceasta editie sa nu mai fim nevoiti sa vindem prototipul pentru a-l transporta spre Versailles, motiv pentru care suntem deja in discutii cu cei de la Ministerul Educatiei Nationale", a mai spus reprezentantul EFdeN.
***
Realizarea prototipului locuintei EFdeN a fost posibila cu sprijinul catorva companii si asociatii cu activitati in domeniile de constructii si instalatii: Romstal, RoGBC, Schneider Electric, Alumil, Nemetschek, Saint-Gobain, Sika, Kronospan, BASF, Valrom etc, precum si cu ajutorul Ministerului Educatiei Nationale. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
COVID-19ALLBIMACADTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere