Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Iunie 2020
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ESCL: Perspectivele achizitiilor publice din constructii sunt in atentia evenimentului
ESCL: Perspectivele achizitiilor publice din constructii sunt in atentia evenimentului
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 07 Aug 2018 07:42
Asociatia Romana de Dreptul Constructiilor, impreuna cu Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si Departamentul de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, organizeaza - in perioada 25-28 octombrie 2018 - conferinta anuala a Asociatiei Europene de Dreptul Constructiilor cu tema: „Problemele curente si perspectivele achizitiilor publice din domeniul constructiilor”.
Asociatia Romana de Dreptul Constructiilor este membra a Asociatiei Europene de Dreptul Constructiilor (European Society of Construction Law - ESCL) inca din anul 2015, iar de anul trecut a preluat conducerea acesteia si si-a asumat, de asemenea, organizarea conferintei anuale.
Dupa cum informeaza organizatorii, tematica principala a conferintei European Society of Construction Law - ESCL va fi axata pe problemele curente si perspectivele achizitiilor publice din domeniul constructiilor, la nivel national si european, dar, in cadrul dezbaterilor, vor abordate si alte subiecte de larg interes pentru piata constructiilor, de la impactul noilor modificari legislative pana la noile tendinte in domeniu, fie ca este vorba despre particularitati ale contractelor in aria constructiilor, arbitraj si metode alternative de rezolvare a disputelor, fie despre aspecte privind legislatia speciala in constructii.
Conferinta va beneficia si de prezenta unor speakeri internationali, dar si a unor reputati specialisti de dreptul constructiilor din Romania. Speakerii invitati sa participe la conferinta din acest an vor dezbate provocarile practice intalnite si solutiile pe care le-au identificat in domeniul achizitiilor publice, precum si modalitatile de solutionare a litigiilor in proiectele publice de constructii, modelele de contracte sau alte probleme legate de acest domeniu.
Platforma de discutii intre constructori si specialisti in dreptul constructiilor
Timp de trei zile, cu prilejul derularii lucrarilor conferintei ESCL 2018, Bucurestiul devine punctul de intalnire dintre constructori, arhitecti, proiectanti, ingineri consultanti si alti experti ai bransei, respectiv avocati, specialisti din Romania si din strainatate in dreptul constructiilor, evenimentul fiind structurat in asa fel incat sa corespunda cerintelor actuale de informare din domeniu.
Astfel, organizatorii anunta ca 25 octombrie 2018, cu prilejul „Academic Forum & sesiunile de lucru”, este ziua in care se doreste a fi creata o platforma de discutii cu privire la mai multe probleme actuale din domeniul dreptului constructiilor. Sesiunea va fi structurata in doua module, unul academic, in care se vor prezenta lucrarile stiintifice inscrise de autori si aprobate de consiliul stiintific, iar apoi, va urma o dezbatere asupra viitorului studiilor de specialitate in dreptul constructiilor, atat asupra celor existente la nivel european, cat si asupra posibilitatii dezvoltarii de astfel de programe in Romania. Cea de-a doua parte a lucrarilor din prima zi a evenimentului va fi rezervata specialistilor in domeniu (avocati, arhitecti sau ingineri consultanti) care vor discuta despre problemele actuale din acest sector de activitate.
La data de 26 octombrie 2018 va avea loc sesiunea plenara a conferintei ESCL, in care vor fi prezentate 11 rapoarte de tara privind situatia actuala a legislatiei achizitiilor publice in fiecare dintre acestea. In consecinta, fiecare tara raportoare isi va trimite la Bucuresti un expert in achizitii publice, cadru didactic sau specialist recunoscut, care va avea la dispozitie 25 de minute sa prezinte stadiul actual in acest domeniu si provocarile viitoare in context european. Printre tarile raportoare, se afla: Germania, Marea Britanie, Franta, Spania, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Olanda, Elvetia si, desigur, Romania.
Ziua de 27 octombrie 2018 inseamna si data la care, in cadrul Adunarii Generale a presedintilor asociatiilor membre ale ESCL, se va semna actul constitutiv actualizat al Asociatiei Europene de Dreptul Constructiilor, un act care incheie o perioada de trei ani de negocieri intre statele membre si este foarte important pentru tara noastra ca acest eveniment va avea loc la Bucuresti.
Inscrierea participantilor la conferinta se face prin intermediul site-ului Asociatiei Romane de Dreptul Constructiilor, iar pentru orice detalii si alte informatii organizatorii pot fi contactati la adresele de e-mail generale: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la cea dedicata evenimentului: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ACADC4E FORUMbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere