Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EURO-CONSTRUCTII: Initiativele sustenabile ale pietei, evidentiate la conferinta
EURO-CONSTRUCTII: Initiativele sustenabile ale pietei, evidentiate la conferinta
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 30 Apr 2014 15:20
Dupa cum s-a conturat pe baza variantei preliminare a programului EURO-Constructii 2014, inregistrarea specialistilor ce au decis sa asiste la lucrarile conferintei a fost planificata pentru data de 19 mai a.c., intre orele 10.00 si 11.00, dupa care va fi initiata sesiunea plenara a evenimentelor, in sala Atlas (1 si 2) a hotelului Radisson Blu, din Capitala. Pana la ora 12.45, specialistii bransei (reprezentand firme de profil, asociatii, institutii, birouri de arhitectura, auditori energetici, antreprenori, dezvoltatori, producatori si furnizori de materiale/servicii etc.), la care se adauga numerosi factori de decizie ai societatilor din sectorul de tamplarie termoizolanta vor avea ocazia sa dezbata subiecte de larg interes – din perspectiva sustenabilitatii – pentru piata de constructii si segmentele conexe. In acest sens, un expert al Buildings Performance Institute Europe - BPIE descrie noile elemente legate de legislatia ce guverneaza eficienta energetica a cladirilor si problematica implementarii acesteia. Analiza pietei de constructii din Europa Centrala si de Est constituie un subiect cu un impact deosebit din punct de vedere al interesului expertilor ce formeaza auditoriul conferintei, fiind propus de analistul biroului de cercetare Interconnection Consulting Group, dupa care diverse elemente ce pot stimula economia nationala, precum si premisele privind dezvoltarea acesteia vor fi prezentate de economistul-sef al BRD - Groupe Societe Generale. In continuare, aspectele actuale si perspectivele intregului domeniu vor fi reliefate de oficiali ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Tot in cadrul sesiunii plenare, se vor evidentia avantajele utilizarii sistemelor termoizolante pe baza de vata minerala, ca solutie sustenabila pentru eficienta energetica a cladirilor, in acceptiunea reprezentantului Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR).
 
Exemple de imobile sustenabile, noi tehnologii si solutii constructive deosebite
In mod similar editiei din anul anterior, la EURO-Constructii 2014 a fost planificat un pranz de afaceri (intre orele 12.45 si 13.45), iar ulterior are loc sesiunea propriu-zisa de lucru a EURO-Constructii 2014, in sala Atlas 1 a Radisson Blu Hotel. In cadrul acesteia, reprezentanti ai Romania Green Building Council – RoGBC, ai unor birouri de arhitectura, ai Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii – APMCR, din partea Camerei de Comert Romano-Germane – AKH Rumanien, ai Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC) etc. propun auditoriului dezbateri despre demersurile legislative pentru sprijinirea investitiilor in cladiri „verzi”, despre realizarea caselor pasive ce asigura confort maxim la un consum energetic minim etc. Totodata, vor fi reliefate si noile standarde de locuire din Uniunea Europeana, ce au intrat in vigoare la 1 iulie 2013, dupa care, pentru a contura potentialul noilor segmente ale pietei, va fi impartasita experienta germana din domeniul constructiilor sustenabile. Erorile de executie si calculul de performanta energetica pentru tehnologiile noi, folosite in constructia de cladiri eficiente energetic reprezinta o alta tema, sustinuta mai ales pentru specialisti, de reprezentantul AAEC. Dupa o pauza de cafea, intre orele 15.45 si 17.30, se vor relua lucrarile sesiunii speciale dedicate constructiilor sustenabile. In cadrul acestei sesiuni, reprezentanti ai Skanska Construction Romania, auditori independenti, membri ai asociatiei Solar Decathlon Bucuresti (proiectul EFdeN), ai Habitat for Humanity Romania, ai Schnecker, Van Wyk & Pearson, precum si alti specialisti din bransa – si nu numai se refera la subiecte precum: cladirile sustenabile certificate – Green Court Bucuresti (studiu de caz), proiect in cadrul caruia s-a implicat Skanska Construction Romania, respectiv Liberty Technology Park Cluj (imobil ce va fi certificat in premiera nationala, in sistem BREEAM Major Refurbisment) si casa EFdeN (proiect derulat de Solar Decatlon BucureČ™ti si care va participa, in perioada 28 iunie – 14 iulie 2014 la competitia Solar Decathlon Europe, din Versailles – Franta); modelele de buna practica aplicate prin proiectele de constructii pentru persoanele cu dizabilitati (conturate de Habitat for Humanity Romania) si altele. Nu in ultimul rand, Niels Schnecker, de la Schnecker, Van Wyk & Pearson, va expune auditoriului, intr-un mod inedit, o problematica legata de contextul economic actual si perspectivele de reluare a cresterii in sectorul de constructii. Pentru mai multe informatii si inscrieri, click aici!
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADALLBIMCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere