Agenda Constructiilor
Marti, 21 August 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - INTERMAT: Premii pentru inovatiile prezentate cu ocazia targului din luna aprilie
INTERMAT: Premii pentru inovatiile prezentate cu ocazia targului din luna aprilie
Expozitii & Conferinte Publicat de Ovidiu Stefanescu 26 Ian 2018 07:06
Desfasurata la Paris in intervalul 23 - 28 aprilie a.c., expozitia internationala pentru constructii si infrastructura Intermat a stabilit castigatorii competitiei de inovatie. Asumandu-si rolul de veritabila platforma de lansare a noutatilor din domeniu, manifestarea din capitala franceza recompenseaza 14 castigatori din cei 90 care si-au anuntat prezenta la inceputul competitiei. Concursul din acest an s-a axat pe cateva elemente centrale, dintre care s-a remarcat digitalizarea instrumentelor (concretizata prin dezvoltarea de aplicatii, extinderea ariei de aplicare a BIM, robotica etc.), proliferarea solutiilor ecologice si extinderea proceselor vizand prevenirea riscurilor, respectiv cresterea securitatii. Juriul care a selectat cei 13 castigatori a fost format din experti veniti din diverse domenii, cum ar fi lucrari publice, inginerie civila, constructii de drumuri, inchirieri de echipamente si industria betoanelor. La categoria demolari si lucrari de terasament au fost premiate EX2 de la Volvo CE (prototip de excavator complet electric, cu o eficienta de 10 ori mai mare fata de modelele traditionale) si Ubiwan Smart de la DMIC (solutie de management interconectat pentru echipamentele de constructii). In cazul echipamentelor pentru fundatii si infrastructura rutiera castigatoare a fost desemnata instalatia de mixare a asfaltului TRX 100% de la Fayat, extrem de mobila si capabila de a integra in totalitate materialele (asfalt si agregate) rezultate din decopertarea covorului initial. Pe segmentul de transport, manipulare si ridicare „vedeta” a fost platforma aeriana pe senile Lightlift 33.17 Performance IIIS promovata de Hinowa, cu o raza de operare de 16,5 m si inaltime de lucru de maximum 32,5 m, capacitatea de incarcare fiind de 230 kg. Avantajele acestui utilaj sunt reprezentate de multiplele miscari simultane si cosul mai larg si mai ergonomic. In ceea ce priveste sectorul de betoane, juriul a apreciat cel mai mult solutia MaxUpDown de la Alphi, constand intr-un instrument pentru asistarea operatiunilor de manipulare a panourilor de cofraj. Sistemul, format dintr-un brat telescopic cu functionare pe baza de aer comprimat faciliteaza miscarea elementelor respective la mare inaltime fata de pamant. De asemenea, pe langa distinctiile acordate unor diverse solutii de software si accesorii, juriul a mai recompensat inca cinci sisteme inovatoare, al caror impact asupra industriei de profil va fi semnificativ in perioada urmatoare.
 
***
 
Intermat are loc in cadrul centrului expozitional Paris-Nord Villepinte si va gazdui la editia din primavara lui 2018 peste 1.500 de companii ce-si vor prezenta noutatile in fata unui public extrem de exigent, ce va numara, conform estimarilor organizatorilor, cel putin 200.000 de specialisti, veniti din 167 de state de pe intregul mapamond. Cele patru sectiuni ale expozitiei (terasament si demolare, drumuri si infrastructura, claridi si betoane, respectiv transport si manipulare) vor prilejui celor prezenti la eveniment o experienta unica, prin prisma tehnologiilor ce vor fi dezvaluite cu aceasta ocazie.   
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 136 (August 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023