Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Saptamana NZEB, eveniment expozitional dedicat constructiilor smart si sustenabile
Saptamana NZEB, eveniment expozitional dedicat constructiilor smart si sustenabile
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 16 Nov 2023 11:41
Saptamana nZEB , cel mai mare eveniment expozitional dedicat constructiilor inteligente si sustenabile, al caror consum de energie este aproape egal cu zero, se va desfasura anul acesta in perioada 22 - 25 noiembrie, la Bucuresti. Cea de-a sasea editie a expozitiei itinerante nZEB se concentreaza pe inovatii energetice, fiind un prilej pentru vizitatori de a explora cele mai recente tehnologii si solutii eficiente de reducere a consumului de energie. Evenimentul va avea loc la Arena Laminor - Bulevardul Basarabiei 256, iar intrarea este gratuita pe durata celor patru zile. Vor fi peste 80 de standuri de prezentare, programul de vizitare fiind intre orele 10.00 si 18.00.
 
Inovatii si eficienta energetica la Saptamana nZEB 2023. Principalul eveniment expozitional dedicat constructiilor inteligente si sustenabile se va desfasura in perioada 22 - 25 noiembrie, la Bucuresti
Saptamana nZEB, cel mai mare eveniment expozitional dedicat constructiilor inteligente si sustenabile, al caror consum de energie este aproape egal cu zero (nearly Zero-Energy Buildings), se va desfasura anul acesta in perioada 22 - 25 noiembrie, la Bucuresti. Cea de-a sasea editie a expozitiei itinerante nZEB se concentreaza pe inovatii energetice, fiind un prilej pentru vizitatori de a explora cele mai recente tehnologii si solutii eficiente de reducere a consumului de energie. Evenimentul va avea loc la Arena Laminor - Bulevardul Basarabiei 256, iar intrarea este gratuita pe durata celor patru zile. Vor fi peste 80 de standuri de prezentare, programul de vizitare fiind intre orele 10.00 si 18.00.
Conferintele nZEB vor reuni peste 100 de specialisti din domeniile constructiilor si eficientei energetice, furnizori de solutii si tehnologii pentru realizarea cladirilor cu o performanta energetica ridicata, cat si reprezentanti ai mediului academic si autoritatilor publice locale. Saptamana nZEB faciliteaza interactiunea directa cu profesionisti din domeniul energetic, colaborarea si impartasirea de idei pentru a contribui la un viitor mai sustenabil. Evenimentul este organizat de Zebro in parteneriat cu Cluster pRO nZEB.
Standardul nZEB este obligatoriu in Romania pentru toate cladirile noi si cele care intra in renovare majora, la fel ca in toate statele membre ale Uniunii Europene. Odata cu cresterea continua a importantei eficientei energetice si a dezvoltarii durabile, discutiile pe plan national si international au amplificat relevanta performantei energetice a cladirilor, astfel ca se prefigureaza o faza cruciala in procesul de standardizare in domeniu. In prezent, cinci standarde care au ca scop performanta energetica a cladirilor sunt supuse unei anchete publice ASRO (Organismul National de Standardizare).
Emilian Grigore, fondatorul Zebro, declara: "Consider ca un viitor sustenabil incepe azi. Am fondat Zebro Romania ca platforma de lobby si initiative prin care sa facem cat mai cunoscut conceptul nZEB: nearly zero energy building. Omenirea si planeta sunt in continua schimbare. La fel si spatiile in care locuim sau muncim, ne relaxam sau socializam. Nu stiu cum vor arata orasele viitorului, dar as putea spune ca mi-as dori la modul ideal sa fie orase verzi, orase in care cladirile sa produca energie in loc sa consume. Orase cu cladiri sustenabile si cu oameni care construiesc responsabil. Case cu confort sporit si consum de energie scazut. Cred ca promovarea conceptului de cladiri nZEB astazi, aici, este un pas mic pentru implinirea acestui vis. Suntem cu totii arhitectii propriilor noastre vise, dar ce frumos este cand ne adunam sa fim impreuna arhitectii unui singur vis: un viitor mai sustenabil si mai frumos.”
Vizitatorii vor putea afla de la specialistii prezenti la “Saptamana nZEB” cum pot construi inteligent si prin ce mijloace pot reduce consumul de energie aproape de zero cu ajutorul solutiilor propuse de expozanti: de la mari producatori de materiale de constructii, termoizolatii, ferestre, tamplarie, instalatii de incalzire si racire, sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pompe de caldura si panouri fotovoltaice pana la firme de montaj certificate si producatori de case modulare din lemn, metal sau din materiale de constructie alternative.
De asemenea, cei prezenti au oportunitatea de a participa gratuit la seminarii, prezentari si workshopuri pentru a afla cum se aplica noua legislatie, ce materiale si tehnologii pot folosi, dar mai ales cum pot atinge standardul nZEB. Organizatorii au pregatit atat demonstratii practice, machete la scara 1:1 si teste, cat si tururi de santiere nZEB din Bucuresti, la care persoanele interesate se pot inscrie pe baza de formular. Evenimentul se concentreaza si pe educarea viitoarelor generatii, copiii avand ocazia de a participa la ateliere si concursuri pe teme legate de sustenabilitate, arhitectura urbana si constructii ale viitorului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
viarom
Acvatot 2019
leviatan
EDIT-Structural
siniat
ness project
MAKITA
noark
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
concelex
CDS
Ubitech
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander