Agenda Constructiilor
Luni, 06 Iulie 2020
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - A3PR: Pana la 250 milioane de euro pe piata panourilor si profilelor metalice
A3PR: Pana la 250 milioane de euro pe piata panourilor si profilelor metalice Imprimare Email
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 24 Sep 2012 09:31
Piata romaneasca de panouri termoizolante si profile va avea o valoare cuprinsa intre 200 si 250 milioane de euro in 2012, pentru anii urmatori fiind estimata o crestere a acesteia in functie de volumul investitiilor atrase, potrivit Asociatiei Producatorilor de Panouri si Profile din Romania (A3PR). Astfel, sectorul se inscrie pe un trend ascendent, din 2011 fiind initiat si exportul de panouri termoizolante fabricate la nivel local. Aproximativ 1,5 milioane de metri patrati de panouri termoizolante s-au livrat catre pietele externe in 2011, volumul exporturilor depasindu-l pe cel al importurilor, evaluat la putin peste un milion de metri patrati la finele anului trecut, in contextul in care piata specifica a fost dominata de importuri in ultimii ani.
 
Marian Pirvu, presedinte al Asociatiei Producatorilor de Panouri si Profile din Romania (A3PR): "Anul 2012 a reprezentat o perioada optima pentru furnizorii de panouri si profile din Romania, inca din primavara fiind resimtita o revigorare a pietei, dupa ce anul trecut a marcat sfarsitul declinului si inceputul revenirii sectorului de constructii din tara noastra. In a doua jumatate a anului insa, lucrurile s-au schimbat si nu mai exista acea incredere pe piata. Valoarea vanzarilor s-a redus, in prezent existand numai cateva proiecte de mari dimensiuni pentru care putem livra categoriile de produse din portofoliile firmelor afiliate. In acest context, orice estimare pentru anul 2013 ar fi hazardata, fiind mult prea devreme pentru elaborarea unor previziuni certe. Actualmente, panourile si profilele metalice, inclusiv tigla sunt produse cunoscute atat de proiectanti, cat si de investitori. Practic, nu exista modificari importante in structura cererii in acest an. Mai clara a fost o alta tendinta consemnata in ultimii ani, respectiv aceea de crestere a cotei de piata a tiglei metalice in detrimentul celorlalte tipuri de invelitori. In prezent, invelitorile tip tigla metalica reprezinta peste 50% din piata acoperisurilor rezidentiale. A3PR include, in acest moment, zece companii specializate, insumand o cifra de afaceri de peste 160 milioane de euro la nivelul anului trecut si are ca principale obiective imbunatatirea calitatii produselor, precum si promovarea acestora ca solutii viabile in constructii. Furnizorii care fac parte din asociatie sunt: ArcelorMittal Construction Romania, Coilprofil, Isopan, Lindab, MBS, Megaprofil, Plannja, Plastsistem, Ruukki si Topanel. In aceasta vara am realizat un ghid de montaj al materialelor specifice, document ce poate fi descarcat de pe portalul asociatiei. Toti membrii organizatiei au participat la redactarea acestui ghid, prin departamentele tehnice, acesta constituind, in ansamblu, un manual de bune practici pentru punerea in opera a materialelor pe care le furnizam. In aceasta toamna vom solicita intalniri cu factorii responsabili in constructii pentru a populariza ghidul, astfel incat sa avem certitudinea ca lucrarile realizate cu sistemele produse de membrii asociatiei sunt realizate in mod corect".
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19bluebeamVideoConfAC-iulTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere