Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - MEA METAL APPLICATION exporta peste 90% din totalul productiei
MEA METAL APPLICATION exporta peste 90% din totalul productiei Imprimare Email
Hale & Structuri metalice Publicat de Simona Ene 20 Iul 2012 08:26
Tiberiu Leitner-Dobi (46 de ani);
Functia/Firma: Country Manager, Mea Metal Application;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul productiei sistemelor metalice pentru constructii.
 
Societatea Mea Metal Application (din municipiul Dej, judetul Cluj), in calitate de subsidiara autohtona a holdingului Mea Meisinger AG - Germania, a realizat in 2011 o cifra de afaceri de doua milioane de euro. Pentru 2012, este preconizata o crestere de minimum 30% a incasarilor, mai ales ca, in ultimii trei ani, firma a inregistrat majorari anuale medii cu 20% ale cifrei de afaceri. In pofida faptului ca livrarile din intervalul ianuarie-iunie a.c. nu au consemnat o dinamica deosebita, conducerea firmei si-a propus sa se implice in cat mai multe proiecte de constructii industriale, in cadrul carora se utilizeaza sistemele metalice din portofoliu, mai ales ca domeniul specific se afla printre primele ce s-au inscris pe un trend ascendent, urmand cresterea moderata a pietei autohtone de constructii in primele sase luni din 2012.
 
- Cum este structurata activitatea companiei pe plan intern?
- Compania noastra a demarat productia pe plan intern, in unitatea de fabricatie din Dej, la finele anului 2007, devenind prima fabrica de gratare metalice zincate din tara. Pana in prezent, capacitatea de procesare a ajuns la circa 60 de tone de sisteme/luna, acestea fiind distribuite prin marketing direct sau reprezentanti, sistemul de livrare prin intermediul dealerilor nefiind  eficient in cazul nostru. De asemenea, am considerat ca trebuie sa ne readaptam comenzile pentru Romania (acestea reprezentand doar 10% din total), diferenta de sisteme fiind livrata catre export. In prezent, compania noastra onoreaza comenzi in Europa (90% din productia totala), principalele state in care sunt livrate produsele fiind Germania si Cehia, de unde se comercializeaza in alte tari.
 
- Care este strategia de dezvoltare a grupului in intervalul urmator?
- In prezent, produsele din portofoliul grupului din care facem parte sunt recomandate pentru aplicatii atat in sectorul constructiilor industriale (in special in cadrul centrelor logistice, la hale, fabrici, confectii metalice etc.), cat si in industria tamplariei, automobilelor sau transporturilor. Astfel, in intervalul urmator, pe langa diversificarea gamei de gratare si scari metalice industriale existente, ne-am propus dezvoltarea unor sisteme noi, ce ne pot permite accesarea noilor piete. De asemenea, avem in vedere extinderea unor canale adiacente de desfacere si incheierea unor parteneriate strategice si colaborari cu alte societati, in scopul consolidarii pozitiei pe plan european si al cresterii competitivitatii grupului.
 
- Cum percepeti oscilatiile sectorului autohton de constructii?
- Pe fondul scaderii cu aproape 80% a investitiilor, estimam ca in ultimii trei ani piata autohtona de constructii a inregistrat un declin puternic. In perioada viitoare, perspectivele de crestere a acesteia nu sunt foarte optimiste, in pofida deficitului foarte mare - in special in domeniul infrastructurii - al Romaniei fata de alte state din Uniunea Europeana si disponibilitatii finantarilor din fonduri nerambursabile, pe care, insa, nu le valorificam la potential maxim. Pe plan regional, in prezent nu este anuntata nicio investitie importanta, iar in zona Clujului, dupa retragerea companiei Nokia din tara si anuntul cu privire la prezenta firmei Bosch, nu au mai fost lansate proiecte noi. Consider ca, daca ar exista disponibilitate si un interes sporit din partea autoritatilor de resort, pe plan autohton mediul de afaceri si relatiile comerciale ar putea fi imbunatatite. Din 2013, in conditiile in care puterea executiva va avea un mandat de patru ani si ar putea adopta viziunea sau exemplul statelor europene dezvoltate, am putea spera la o redresare pe toate planurile.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
leviatan
concelex
rigips
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
CDS
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander