Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
PAGINA PERSONALIZATA


EDIT STRUCTURAL

EDIT STRUCTURAL

Adresa: Bdul Dimitrie Pompeiu nr. 6E, et. 11, Bucuresti, S2
Telefon: +4031 43 69 095
E-mail: office@editstructural.ro
Web site: www.editstructural.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design | Management de proiect | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii complete de proiectare de rezistenta si geotehnica pentru constructii civile. Consultanta tehnica de specialitate.
Prezentare companie/institutie
EDIT STRUCTURAL: Extindere nationala si internationala, in urmatorii 5 ani
 
 
 
 
 
 
Dr. Ing. Eugen Morariu
Functia/Firma: Founding Partner, Edit Structural;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul proiectarii in constructii.
 
Edit Structural, companie specializata in proiectarea geotehnica si a structurilor de rezistenta cu o experienta de 15 ani in domeniu, si-a propus ca in urmatorii 5 ani sa devina lider in aceste sectoare din Romania si sa-si extinda activitatea la nivelul Uniunii Europene si Orientului Mijlociu, cu un colectiv de cel putin 150 de ingineri proiectanti de structuri si o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro. Cu o experienta relevanta in 6 sectoare de dezvoltare, compania Edit Structural a realizat pana in prezent mai mult de 50 de proiecte de mare anvergura, cu o suprafata desfasurata de peste 1,5 milioane mp, si a efectuat expertize tehnice pentru cladiri cu o suprafata desfasurata ce depaseste 300.000 mp. Succesul s-a datorat in mare masura echipei de experti recunoscuti international in mediul academic si al proiectarii structurale. In continuare, dr. ing. Eugen Morariu, co-fondator Edit Structural, se refera la cele mai importante elemente caracteristice pietei la momentul actual, precum si la oportunitatile viitoare de dezvoltare.
 
- La ce proiecte lucrati in aceasta perioada si ce ne puteti spune despre acestea?
- In prezent, avem in lucru nu mai putin de 500.000 mp de cladiri din diverse sectoare de dezvoltare, aflate in diferite faze de proiectare. Ne apropiem cu pasi rapizi de finalizarea proiectarii structurii de rezistenta a unui mare centru comercial din nord-estul tarii, cu o suprafata de peste 100.000 mp, ce va deveni, cel mai probabil, cea mai mare zona comerciala din afara Bucurestiului. In paralel, participam activ la dezvoltarea Romaniei, fiind implicati in proiectarea a trei unitati sanitare noi cu peste 500 de paturi, in municipiile Bucuresti, Constanta si Alba Iulia. De asemenea, suntem implicati in proiectarea mai multor proiecte rezidentiale de mare anvergura, ce cuprind peste 2.500 de apartamente pe intreg teritoriul tarii, de la Constanta, la Sighisoara, Brasov, Bucuresti si Iasi. Nici sectorul industrial nu a ramas neacoperit, avand in proiectare mai multe proiecte logistice cu o suprafata de peste 50.000 mp, localizate in regiunea limitrofa a Bucurestiului si in zona centrala a Romaniei. O precizare importanta este ca toate proiectele noastre sunt realizate integral in sistem BIM, pana la un nivel de detaliere LOD400, ce contine toate informatiile privind geometria elementelor si detaliile acestora, implicit pentru dezvoltarea planificarii automate 4D, a evaluarii cantitatilor si costurilor automate 5D, precum si determinarea precisa a coliziunilor si a detaliilor de executie.
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2024 si ce estimari aveti in perspectiva anilor 2025-2030?
- Inceputul de an a fost marcat de o evolutie mai lenta pentru compania noastra, avand in vedere perioada de tranzitie a echipei si trecerea de la realizarea de proiecte pentru dezvoltare proprie catre proiecte dezvoltate pentru clientii nostri. In schimb, trimestrele al doilea si al treilea, ca urmare a efortului colectiv al echipei noastre si a unei conjuncturi favorabile in piata, s-au remarcat printr-o crestere semnificativa a activitatii. In paralel cu evolutia activitatii, echipa noastra a evoluat exponential, efectivul de ingineri specializati in proiectarea structurilor de rezistenta ajungand la 40 de persoane. Anul 2024 este pentru noi unul de revenire, de reluare a relatiilor comerciale anterioare si de formare de noi relatii. Chiar si in aceste conditii, estimam o cifra de afaceri de peste 1,2 milioane de euro. Este important de precizat ca acest indicator provine exclusiv din servicii de proiectare specializata de rezistenta si proiectare geotehnica, prestate direct de catre inginerii Edit Structural. Pentru urmatorii 5 ani, strategia noastra este sa continuam sa dezvoltam activitatea exclusiv in domeniul proiectarii structurilor de rezistenta si a proiectarii geotehnice, consolidandu-ne pozitia in acest domeniu si punand in valoare experienta extinsa a echipei noastre. Avem ca obiectiv sa devenim lideri in domeniul serviciilor de proiectare de rezistenta din Romania, sa ne extindem activitatea la nivelul Uniunii Europene si Orientului Mijlociu, cu un colectiv de peste 150 de ingineri proiectanti de structuri si o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro.
- Ce tendinte remarcati in arhitectura si proiectare, in contextul necesitatii de rezilienta a constructiilor si adaptare la schimbarile climatice?
- Din punct de vedere al rezilientei, se remarca in primul rand progresele privind proiectarea seismica, atat la nivel normativ, cat si la nivelul tehnologiilor digitale, de calcul si detaliere a constructiilor. Normativul de proiectare seismica a adus, de la o versiune la alta, o crestere a nivelului de siguranta a structurilor, putem spune chiar extrema in versiunea aflata in dezbatere publica, care urmeaza sa fie promulgata in anul 2025, valorile actiunii seismice fiind in unele cazuri sporite cu peste 100%. Din punctul nostru de vedere, nivelul de rezilienta al structurilor trebuie corelat cu potentialul economic al regiunii pentru a nu conduce la reducerea nivelului de dezvoltare, dezvoltare extrem de necesara Romaniei. Digitalizarea prin introducerea fluxurilor digitale si a metodologiilor BIM contribuie activ la cresterea nivelului calitatii si coordonarii proiectelor si, implicit, a calitatii constructiilor. Schimbarile climatice si necesitatea reducerii emisiilor de carbon au determinat in domeniul constructiilor o crestere a eficientei energetice, care s-a tradus in cadrul legislativ prin introducerea reglementarilor NZEB. Acestea s-au tradus in modificari concrete atat in proiectarea de arhitectura, prin cresterea nivelului de termoizolatie a anvelopei, eliminarea completa a puntilor termice, conformari si alcatuiri care sa permita reducerea necesarului de incalzire si racire a cladirilor, cat si in special in proiectarea instalatiilor, fiind eliminata practic folosirea sistemelor conventionale de incalzire, trecerea catre sisteme mixte ce inglobeaza pompe de caldura si necesitatea implementarii recuperarii de caldura la scara larga.
- Care sunt principalele provocari pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Principalele provocari variaza in functie de sector. Pe de-o parte, in sectorul public exista intarzieri in facturarea si plata serviciilor, fiind necesara finantarea lucrarilor, dar compensata in schimb de o oarecare predictibilitate si siguranta in desfasurarea proiectelor. Pe de alta parte, in sectorul privat, exista un dinamism foarte mare, care necesita o adaptare constanta a resurselor alocate intre proiecte. O alta provocare continua este atragerea de tinere talente, care sa adere la filozofia si valorile companiei noastre. Si un ultim lucru este cadrul legislativ nearmonizat, un amestec intre vechile standarde romanesti STAS, noile normative nationale si standardele europene EUROCODE, care de multe ori au prevederi nearmonizate sau zone lacunare, ce lasa loc interpretarilor, fara sa existe, in multe cazuri, un mecanism legal pentru a rezolva aceasta problema.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2024)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTETotalEnergieshiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
SIGM
EDIT-Structural
CDS
leviatan
konsent
GEWISS
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
VEGO
ELECTROGRUP
AED
strabag nivel 1
DRS
theda mar
noark
EURO BUILD
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<