Agenda Constructiilor
Marti, 21 Ianuarie 2025
Home - INDEX COMPANII - GAPA PROJECT PARTNERS
PAGINA PERSONALIZATA


GAPA PROJECT PARTNERS

GAPA PROJECT PARTNERS

Adresa: Str. Mihai Eminescu nr. 171, Bucuresti, S2
Telefon: *
Fax: *
E-mail: office@gapaprojects.ro
Web site: www.gapaprojects.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Management de proiect | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii de proiectare structurala pentru proiecte logistice si industriale.
Prezentare companie/institutie
GAPA: Investitii in dezvoltarea profesionala, pentru cresterea competitivitatii
 
 
 
 
 
 
Ing. Bogdan Buzaianu
Functia/Firma: Managing Partner, Gapa Projects;
Experienta profesionala: 12 ani in domeniul de proiectare si constructii.
 
Gapa Projects si-a concentrat atentia, in cei 10 ani de activitate, pe obiectivele din zona logistica si industriala. Portofoliul de lucrari proiectate de echipa companiei cuprinde unele dintre cele mai mari centre logistice din Romania, hale de productie noi, precum si retehnologizari pentru fabrici existente. Utilizarea unor aplicatii software puternice, ce includ solutii de modelare 3D specializate, a permis accelerarea ritmului de derulare a proiectelor, coordonarea eficienta cu celelalte discipline, controlul precis al pieselor si cantitatilor de materiale, alaturi de eliminarea erorilor de proiectare. In timp, colaborarile de succes cu parteneri de incredere specializati in proiectare si executie au generat o vasta experienta si au conturat o serie de solutii inovatoare aplicate in prezent, ce asigura eficientizarea procesului de executie si maximizarea performantei in exploatare. Masura profesionalismului este reprezentata de revenirea clientilor multumiti, care solicita solutionarea unor noi provocari cu ajutorul expertilor de la Gapa. In cele ce urmeaza, ing. Bogdan Buzaianu, Managing Partner al societatii, ofera detalii interesante despre activitatea curenta.
 
- Ce proiecte din domeniul constructiilor industriale si logistice aveti in lucru si in ce stadii de implementare se afla acestea?
- Protejarea datelor clientilor nostri este o prioritate pentru noi, motiv pentru care putem mentiona doar generic proiectele aflate in derulare. Acestea raspund nevoilor principalilor competitori activi pe piata spatiilor logistice, precum WDP, Logicor, MLP si ELI, cumuland o suprafata totala de aproximativ 300.000 mp de la inceputul anului. In 2024, am fost incantati sa asistam la finalizarea centrului logistic Lidl Nedelea, un proiect la care am contribuit in toate etapele de proiectare. Asteptam cu interes sa continuam colaborarea pe viitoarele proiecte Lidl. De asemenea, dupa retehnologizarea cu succes a fabricii de sticla BA Pallady, echipa noastra a proiectat pentru acelasi client depozite care insumeaza circa 80.000 mp. Aceste proiecte in industria sticlei au fost urmate de primul nostru proiect international mare, realizat pentru unul dintre cei mai importanti producatori de sticla. In prima jumatate a anului, am furnizat servicii de proiectare pentru structurile si instalatiile de ventilatie ale cuptorului si liniei tehnologice ale unei fabrici din Mexic.
- Cum a evoluat activitatea companiei in primele 8 luni din 2024 si ce estimari aveti pentru ultimele luni ale acestui an, dar si in perspectiva anilor 2025-2030?
- Comparativ cu anul precedent, estimam o crestere de 10%-15% a cifrei de afaceri, valoare care se aliniaza planului nostru de dezvoltare. Ne asteptam ca ritmul proiectelor sa se accelereze in lunile urmatoare si in prima parte a anului 2025. In absenta unor factori perturbatori externi majori, anticipam o crestere constanta a sectorului in urmatorii cinci ani.
- Ce trenduri remarcati in arhitectura si proiectare, pe segmentul industrial si logistic, in aceasta perioada?
- Tendintele din arhitectura si proiectare in sectorul industrial si logistic urmeaza indeaproape evolutia capacitatilor tehnice ale principalilor jucatori activi pe piata. Din punct de vedere structural, am observat o crestere a numarului de proiecte care implementeaza solutii de tip nod rigid la nivelul acoperisului, aceasta fiind o consecinta a dezvoltarii capacitatilor de executie pentru aceste solutii. O alta schimbare pe care o anticipam de ceva vreme este migrarea sistemelor de rafturi catre solutii rezistente seismic. Desi ceruta deja de normele actuale, urmatoarea editie a normativului de proiectare seismica va pune si mai mult accent pe aceste sisteme. Schimbarea respectiva va influenta inclusiv solutiile aplicate la nivelul pardoselilor, unde observam si o alta tendinta, de trecere de la sistemele cu rosturi taiate, mai ieftine, catre cele superioare de tip jointless, care ofera o performanta sporita in exploatare.
- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- Dezvoltarea echipei este principalul nostru obiectiv, pe care il urmarim prin consolidarea si extinderea abilitatilor actuale ale colegilor nostri si prin atragerea de noi membri talentati. Investim constant in formarea profesionala, pentru a ne asigura ca echipa noastra ramane competitiva si inovatoare. In ceea ce priveste proiectele, competentele echipei ne-au permis sa finalizam cu succes primul nostru proiect industrial international mare. Desi o mare parte din activitate va continua sa fie concentrata pe piata locala, unde sustinem cresterea alaturi de parteneri, pe termen mediu si lung ne propunem sa ne extindem prezenta pe pietele externe, explorand noi oportunitati internationale.
- Care sunt principalele provocari pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Climatul actual aduce numeroase provocari pentru firmele de proiectare, in special pentru cele mici si mijlocii. Printre dificultati se numara preturile reduse pentru serviciile de proiectare, concurenta neloiala, presiunea tot mai mare a costurilor asociate pachetelor software, lipsa de predictibilitate a politicilor fiscale si de aliniere la standardele de derulare a investitiilor. De asemenea, deficitul de resurse umane calificate disponibile pe piata reprezinta o problema majora. Un obstacol surprinzator a fost intampinat la incheierea unei polite de asigurare pentru proiectul nostru din Mexic, unde am experimentat o lipsa de sprijin din partea firmelor de asigurare din Romania. In relatia dintre proiectanti (inclusiv verificatori si experti) si firmele de asigurare sunt, de altfel, mai multe dezechilibre care consideram ca ar trebui remediate in viitor. Toate cele enumerate anterior fac ca efortul necesar pentru sustinerea cresterii si dezvoltarii sa fie semnificativ, proiectarea ramanand unul dintre cele mai solicitante domenii. Cu toate acestea, ne bazam pe sprijinul si dedicarea unei echipe valoroase de ingineri si arhitecti, colegi si parteneri, care ne ajuta sa adaugam valoare si sa asiguram succesul proiectelor.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2024)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergieshiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
quadratum
noark
EURO BUILD
Acvatot 2019
ELECTROGRUP
strabag nivel 1
Arduro
SSAB
MCA
SIGM
CDS
theda mar
EDIT-Structural
GEWISS
leviatan
VEGO
DRS
MAKITA
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
AED
rigips
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<