Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Decembrie 2024
Home - INDEX COMPANII - ANTREPRENORIAT & EXECUTIE - Antreprenori si firme de constructii - GEIGER GROUP ROMANIA SRL - FILIALA BUCURESTI
PAGINA PERSONALIZATA


GEIGER GROUP ROMANIA SRL - FILIALA BUCURESTI

GEIGER GROUP ROMANIA SRL - FILIALA BUCURESTI

Adresa: Str. Traian nr. 2, Bl. F1, Sc. 3, Et. 8, Ap. 21, Bucuresti, S3
Telefon: 021/320.94.64 , 021/320.94.66
Fax: 021/320.94.75
E-mail: office@geiger.ro
Web site: www.geiger.ro
Domenii: Antreprenori si firme de constructii
Descriere activitate
Executa lucrari de infrastructura, canalizare, constructii civile si industriale.
Prezentare companie/institutie
GEIGER estimeaza afaceri de 300 milioane lei dupa preluarea Consal
 
 
 
 
 
 
Fabian Lorand (44 de ani)
Functia/Firma: director general, Geiger Romania;
Experienta profesionala: 20 de ani in domeniul lucrarilor de infrastructura.
 
Grupul de companii Geiger Romania, cu o experienta de 25 de ani pe piata locala a constructiilor, are in plan consolidarea prezentei la nivel national prin achizitia societatii de constructii Consal, din Brasov. In urma tranzactiei, aflata in analiza Consiliului Concurentei, grupul Geiger are in vedere extinderea in zona centrala a tarii, dar si atingerea unui business anual de 300 de milioane de lei, cu peste 650 de angajati. Grupul Geiger a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri consolidata de circa 265 milioane de lei, in crestere cu 15% fata de nivelul de 230 de milioane de lei realizat in 2020, avand circa 480 de angajati.
Geiger Group Romania SRL este o societate cu capital privat german ce apartine grupului de firme Geiger, detinut de familia Geiger din Germania. Firmele din grupul Geiger active in prezent Romania executa, in principal, lucrari de constructii de drumuri, inclusiv reparatii si intretinere, lucrari de constructii si reparatii de poduri, lucrari edilitare de apa si canalizare, lucrari de constructii civile si industriale la cheie. Companiile din grupul Geiger sunt specializate si in executia de proiecte de mediu (constructia si inchiderea de gropi ecologice sau situri contaminate).
 
- Cum vedeti integrarea companiei Consal in structura Geiger si ce obiective aveti prin aceasta preluare?
- In acest moment, activitatea companiilor din grupul Geiger este preponderenta in judetele Sibiu, Mures si Iasi, dar executam lucrari de constructii civile la cheie sau anumite proiecte de mediu si in restul tarii, inclusiv in Bucuresti. Odata cu achizitia companiei Consal, ne dorim o prezenta sustinuta si in centrul tarii - judetul Brasov, in domeniul constructiilor de infrastructura. O sa abordam lucrari de mare, medie, dar si mica anvergura, asa cum o facem si in regiunile actuale, cu un grad mare de integrare pe verticala a realizarii de valoare adaugata in cadrul companiei prin exploatarea resurselor minerale, productia de beton si mixturi asfaltice, proiectarea, executia si intretinerea obiectivelor de infrastructura (autostrazi, drumuri judetene/locale, aeroporturi, platforme, poduri si viaducte). Totodata, intentionam si extinderea, in continuare, a activitatilor de constructii la cheie (industriale, birouri si anumite proiecte rezidentiale), precum si constructia, consolidarea si reabilitarea structurilor din beton (ex. parcari sub- si supraterane si poduri). Consal SRL Brasov este o societate cu capital privat romanesc, ce executa, in principal, lucrari de constructii de drumuri, inclusiv reparatii, si lucrari de constructii de retele edilitare de apa si canalizare, sinergiile cu compania noastra fiind evidente. Consal a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 49,5 milioane de lei, avand peste 200 de angajati, pe care ii vom integra in structura Geiger Romania.
 
 
- Ce lucrari aveti in portofoliu in aceasta perioada si ce orizont temporar acopera acestea?
- Portofoliul actual de proiecte acopera anul in curs, 2022. Vizam implicarea noastra in proiectele de autostrazi care se vor derula pe raza judetelor Mures, Sibiu si Brasov, pe langa proiectele uzuale regionale de interes local sau judetean. Intentionam, de asemenea, sa avem o implicare mai intensa in proiectele private si publice de constructii civile la cheie, precum unitati de productie, birouri, hale logistice, dar si obiective rezidentiale, dupa caz.
Totodata, ramanem un important jucator pe piata regionala a resurselor minerale si a agregatelor, in calitate de furnizor pentru toate tipurile de proiecte, avand capacitate mare de productie si livrare. Investim constant in acest domeniu si in alte regiuni ale tarii, in ciuda hatisului birocratic si a blocajelor legislative pentru acest domeniu atat de important si adiacent bransei constructiilor din Romania.
 
 
- Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare? Luati in calcul extinderea in afara tarii?
- Investim constant, cel putin profitul realizat, indiferent de contextul economic, pentru a garanta o sustenabilitate pe termen lung si a pastra parcul de utilaje si echipamente la un anumit standard. Totodata, investim in resurse minerale care sa asigure baza activitatilor noastre pe viitor, in regiunile in care activam. Geiger Romania, ca parte a grupului german Geiger, activeaza doar la nivelul Romaniei si nu intentionam sa ne extindem pe alte piete. Cautam permanent solutii inovative in tot ceea ce facem. Sunt foarte multe solutii de digitalizare si automatizare pe care le-am implementat deja si cautam permanent noi aplicatii si solutii pentru viitor (de exemplu: solutii de dispozitie a camioanelor/echipamentelor si a incarcaturii acestora prin telemetrie, folosirea mai intensiva a solutiilor oferite de fotogrammetrie pentru stocuri, estimare cantitati, calcul volume etc.).
 
 
- Cum vedeti evolutia pietei de constructii in 2021 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in 2022 si in perspectiva?
- Activitatea de constructii a fost foarte dinamica in ultimii doi ani (2020, 2021), dar in prezent observam ca a incetinit. Numarul de licitatii in piata noastra relevanta este in scadere fata de aceeasi perioada a anilor 2021 si 2020. Sunt o serie de investitii si proiecte care se lasa asteptate. Chiar si o revigorare a numarului de licitatii dupa demararea proiectelor din PNRR, startul altor proiecte nationale sau aprobarea bugetelor locale si judetene, vor necesita timp pentru proceduri de achizitii, contestatii si, dupa caz, etape de proiectare, astfel incat o revenire a pietei la nivelul ultimilor doi ani s-ar produce, in cel mai optimist caz, in a doua jumatate a anului 2022. Afirmatia este valabila pentru proiectele de infrastructura.
- Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele pandemiei legate de cresterea preturilor si dificultatile din lanturile de aprovizionare?
- Pentru proiectele in curs, am reusit sa depasim, de cele mai multe ori, obstacolele aparute, dar problemele aparute din cauza cresterilor de preturi generalizate si ale dificultatilor in lanturile de aprovizionare fac deosebit de grea activitatea de calculatie si ofertare a preturilor in viitoare proiecte. Gradul de incertitudine si risc este urias. De multe ori, constatam ca bugetele disponibile pentru o parte din proiectele publice sunt insuficiente, avand ca rezultat renuntarea la ofertare sau asumarea unor riscuri prea mari din partea concurentilor, avand ca posibil rezultat o implementare defectuoasa a proiectelor.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ianuarie/Februarie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiRAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
VEGO
strabag nivel 1
BogArt
quadratum
theda mar
Arduro
Ubitech
AED
leviatan
DRS
EURO BUILD
Acvatot 2019
CDS
noark
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
GEWISS
SSAB
rigips
ELECTROGRUP
MAKITA
konsent
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<