Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Decembrie 2024
Home - INDEX COMPANII - NESS PROIECT EUROPE
PAGINA PERSONALIZATA


NESS PROIECT EUROPE

NESS PROIECT EUROPE

Adresa: Str. Conului nr. 9, Ploiesti, Judet Prahova
Telefon: 0727.272.139
Fax: ***
E-mail: office@nessproject.eu
Web site: www.nessproject.eu
Domenii: Antreprenori si firme de constructii | Investitori institutionali
Descriere activitate
Companie specializata in executia de constructii civile & industriale, lucrari de infrastructura si rețele edilitare, parcuri fotovoltaice.
Prezentare companie/institutie
Ness Proiect Europe: Portofoliul de proiecte a depasit 450 milioane euro
 
 
 
 
 
 
Mihai Vaida (46 de ani)
Functia/Firma: CEO, Ness Proiect Europe;
Experienta profesionala: 20 de ani in domeniul constructiilor.
 
Compania de constructii Ness Proiect Europe a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 102 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul precedent. Pentru 2024, conducerea companiei si-a propus o crestere cu peste 50% a cifrei de afaceri, care ar urma sa depaseasca valoarea de 150 de milioane de euro, avand in vedere portofoliul de lucrari in executie si contractele deja semnate. Societatea a contractat proiecte de anvergura, de interes national, printre care se afla constructia penitenciarelor Berceni si Unguriu, dar si edificarea Spitalului Regional de Urgenta Iasi (Etapa 1). Pe langa acestea, la inceputul anului 2024, compania a demarat o serie de proiecte private noi de constructii in Prahova, Ilfov si Bucuresti. In paralel, Ness Proiect Europe continua executia proiectelor hidrotehnice (aductiuni de apa, canalizari, reabilitari de statii de epurare), in mai multe zone ale tarii: Iasi, Suceava, Buzau, Tulcea, Braila, Constanta, precum si a proiectului de infrastructura feroviara in zona Moldovei. In total, portofoliul de proiecte a depasit pragul de 450 de milioane de euro, lucrari ce acopera un orizont temporal de 5 ani.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii in 2023 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in 2024 si in anii urmatori?
- Cu referire la evolutia pietei din domeniul constructiilor in anul 2023, consideram ca proiectele de constructii publice si private s-au dezvoltat in parametri diferiti. In zona privata, investitorii inca sunt rezervati. Ei resimt inca efectele negative ale razboiului din zona si sunt impactati de inflatia ridicata si costurile de finantare mari. Deciziile de investitii sunt intarziate, astfel, si din considerente bugetare. De multe ori, bugetele initiale de investitii nu au luat in calcul impactul majorarilor de preturi in industria constructiilor si nu numai, majorari neprevizionate induse in mare parte de masurile fiscale adoptate de guvern in ultimele luni.
In zona proiectelor de constructii publice, trendul ascendent al volumului de lucrari din 2023 se mentine si in 2024. Autoritatile au acces la fonduri pentru dezvoltarea si consolidarea infrastructurii locale, regionale si nationale si sunt interesate sa contracteze si deruleze astfel de lucrari.
Pentru urmatorii 2-3 ani suntem increzatori ca ambele sectoare de piata vor avea, in continuare, volume importante de lucrari, deoarece Romania este inca o zona cu potential extraordinar de business si are nevoie de noi elemente de infrastructura pentru a ajunge la acest potential.
- Ce impact au masurile fiscale adoptate de Guvern la finalul anului trecut asupra pietei de constructii si a companiei?
- Masurile fiscale legiferate de Guvern la finalul lui 2023, adoptate rapid si cu aplicabilitate imediata, au determinat cresterea automata a costurilor reale inregistrate in 2023 si revizuirea tuturor prognozelor bugetare pentru anul 2024. Am fost nevoiti sa adoptam masuri de suplimentare a fondului de salarii, ca urmare a eliminarii facilitatilor fiscale acordate angajatilor din industria constructiilor. Masuri de acelasi tip au fost adoptate de majoritatea companiilor din domeniu. Cu precadere, cresterea salariului minim la finalul anului si introducerea cotei de impozitare pe venitul obtinut au contribuit la majorarea costului final pe piata de constructii. Pentru a limita aceste pierderi, suntem nevoiti sa gasim rapid solutii inovative de eficientizare a activitatii, de internalizare a unor operatiuni pe care pana acum le faceam cu terti furnizori, implementarea de solutii digitale etc.
- Ce alte provocari intampinati in desfasurarea activitatii?
- O provocare majora o constituie atragerea fortei de munca calificate. Avem in derulare un proces de recrutare amplu, pentru pozitii de ingineri constructori, specialisti in domeniul constructiilor si muncitori. Ne straduim sa mentinem pachete salariale competitive, cu care sa ne permitem sa atragem acesti specialisti. In ceea ce priveste muncitorii, continuam proiectele de recrutare in afara tarii. Avem deja un colectiv numeros de angajati din alte tari si facem eforturi sustinute sa ii integram, sa ii ajutam sa se adapteze cat mai usor in echipa NESS. In zona proiectelor publice, resimtim impactul actiunilor derulate de autoritatile publice pentru trecerea de la un program de finantare la altul, pentru proiectele in derulare. Inceputul lui 2024 a fost provocator din acest motiv, am trecut printr-o perioada in care nu am avut date certe in ceea ce priveste previziunile de cash flow in proiecte publice, dar situatia cu siguranta se va imbunatati si comunicarea corecta cu partenerii nostri ne permite sa ne ajustam resursele corespunzator, fara sa existe impact negativ in proiectele derulate.
- Ce investitii si obiective aveti in vedere, in perioada urmatoare, pentru dezvoltarea companiei?
- Prioritatea noastra majora in perioada urmatoare va fi investitia in capitalul uman, in formarea continua a echipei de specialisti si atragerea de noi talente in echipa. In acest sens, pentru noi este important sa ne concentram pe crearea si implementarea programelor de formare/calificare a angajatilor nostri, care sunt cea mai importanta resursa a companiei. Vom continua, de asemenea, programele prin care dorim sa ne facem cunoscuti viitorilor absolventi din domeniu, precum si tuturor celor care isi doresc sa isi cladeasca un drum profesional alaturi de noi.
In ultimii ani, am investit in grupul nostru de firme in extinderea si modernizarea flotei de utilaje, inclusiv dotarea acestora cu sisteme 3D care asigura standardele de calitate a lucrarilor realizate si maresc productivitatea prin reducerea timpilor intermediari de verificare. Continuam investitiile pentru modernizarea si dezvoltarea diviziei proprii de productie de elemente prefabricate, parte din strategia asumata de a produce intern elemente necesare in proiecte de constructii. Am demarat construirea unei unitatii proprii de productie a energiei electrice din energie solara, in zona Prahova, cu finantare obtinuta prin PNRR.
Ne-am asumat strategic o decizie de diversificare a portofoliului, ceea ce inseamna ca, in viitor, tintim o gama larga de proiecte de constructii: infrastructura rutiera si de cai ferate, retele edilitare, unitati de productie a energiei fotovoltaice, constructia de spitale, unitati de productie si centre logistice.
- Ce proiecte aveti in plan in directia digitalizarii/automatizarii activitatii?
- Suntem in plin proces de transformare. Unul din obiectivele ambitioase este sa implementam un nou ERP, care sa raspunda nevoilor unei companii de constructii. Am demarat acest proiect la finalul lui 2023 si planificam sa finalizam implementarea in 2024. Tot in cursul acestui an, dorim sa demaram implementarea unei solutii digitale pentru managementul documentelor. Prin aceste noi sisteme informatice, dorim standardizare, corelare interdepartamentala, vizibilitate in timp real a informatiei necesare in diferite proiecte si departamente si economie de timp si resurse; dorim sa deblocam timpul ocupat astazi cu "activitati birocratice" si sa alocam acest timp in activitati direct productive.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2024)
 
 

 
 
NESS PROIECT EUROPE continua ascensiunea pe piata de constructii
 
Ness Proiect Europe, antreprenor general ce activeaza pe piata de constructii din Romania din anul 2010, a inregistrat o ascensiune remarcabila in primul sau deceniu de activitate, in prezent avand in portofoliu peste un milion de metri patrati de cladiri industriale predate la cheie - spatii de productie/ depozitare, birouri si depozite logistice. Compania a livrat, de asemenea, aproape un milion de metri patrati de lucrari de infrastructura - platforme logistice din beton, zone de trafic intens, parcari si drumuri de trafic usor, zone de andocare etc., sute de kilometri de retele edilitare, precum si parcuri fotovoltaice, in toata tara. In 2020, in plin an pandemic, compania si-a dublat cifra de afaceri fata de nivelul din 2019, pana la 283,4 milioane de lei, si a urcat pe locul 10 in topul antreprenorilor generali in constructii din Romania. Pentru anul acesta, in conditiile in care preturile materialelor de constructii au explodat si lipsa fortei de munca este cronica, conducerea companiei si-a propus sa atinga minim cifra de afaceri de anul trecut. In acest scop, a investit semnificativ in parcul de utilaje, unitati proprii de productie si cresterea numarului de muncitori calificati/ necalificati straini.
 
 
Incepand cu faza de proiectare si incheind cu finisajele interioare si amenajarile exterioare, echipele Ness Proiect Europe proiecteaza, construiesc si livreaza proiecte la cheie, la cele mai inalte standarde de calitate.
Performantele si etica profesionala demonstrate au atras de-a lungul timpului parteneri importanti in portofoliul Ness Proiect Europe, parteneri cu care a dezvoltat relatii durabile: CTP Invest Bucharest, Unilever, Pepsi Co, Coficab, Alka, Dunapack Rambox, Dekomte De Temple Engineering, Oil Services Company, Can Pack Romania, Otter, Dole Fresh, Schlumberger, AkzoNobel (Fabryo), Toro Manufacturing si multi altii.
Compania este autorizata ISU pentru instalarea si intretinerea sistemelor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu, precum si instalarea si intretinerea instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor.
Ritm de crestere temperat, estimat in 2022
In 2022, conducerea Ness Proiect Europe se asteapta ca traiectoria sectorului de constructii sa se mentina favorabila, chiar daca nu la intensitatea din ultimii doi ani. "Din estimarile noastre, sectorul constructiilor va continua evolutiile favorabile din ultimii ani, dar intr-un ritm mai redus, cu piedici cauzate de lipsa de masuri economice adecvate. Piata rezidentiala nu isi va reveni pe deplin, dar cresterea in sectoarele industrial si infrastructura va continua", spun reprezentantii Ness Proiect Europe.
 
 
Proiecte complexe, aflate in executie
In aceasta perioada, compania are in executie o serie de proiecte majore, ce vizeaza constructia de depozite logistice pentru CTP Invest Bucharest, dar si unitati de productie pentru Alka, Unilever sau Pepsi Co.
Pentru CTP Invest Bucharest, Ness Proiect Europe construieste doua depozite logistice la cheie, de 101.000 mp, respectiv 32.500 mp. Proiectele implica structuri din beton monolit si structuri metalice secundare, inchideri perimetrale, acoperisuri, instalatii sanitare, compartimentari si finisaje interioare birouri, instalatii HVAC, instalatii electrice interioare, instalatii detectie si avertizare la incendiu, sisteme de stingere a incendiilor (hidranti interiori si sprinklere), retele electrice exterioare si posturi TRAFO, retele exterioare de canalizare pluviala, canalizari menajere, retele de alimentare cu apa, retele exterioare de hidranti si sprinklere, gospodarii de incendiu (case pompe + rezervoare supraterane de incendiu), bazin de retentie subteran din beton cu capacitatea de 2.000 mc, platforme din beton, zone de trafic intens, parcari si drumuri pentru trafic usor, zone de andocare, piste de biciclete.
Un alt proiect major a vizat lucrari de recompartimentare, modificari exterioare si schimbarea functiunii in hala de productie, construirea de spatii de depozitare si spatii administrative, a corpului de vestiare si a gospodariei de apa/ incendiu, extinderea corpului de laborator, precum si executia de lucrari in vederea conformarii cu normele privind siguranta la incendiu, desfasurate pentru AkzoNobel (Fabryo).
Ness Proiect Europe are, de asemenea, in dezvoltare unitatea de productie de snacks si biscuiti sarati - Alka, ce presupune extinderea halei de depozitare a produselor finite cu 2.480 mp. Vor fi executate lucrari de structura (stalpi prefabricati si sarpanta metalica), inchideri perimetrale, acoperisuri, instalatii sanitare, compartimentari si finisaje interioare pentru birouri, instalatii HVAC, instalatii electrice interioare, instalatii detectie si avertizare la incendiu, sistem de stingere incendii (hidranti interiori si sprinklere), retele electrice exterioare, retele exterioare de canalizare pluviala, canalizare menajera, retea de alimentare cu apa, retea exterioara hidranti si sprinklere.
Pentru fabrica Unilever Romania, compania realizeaza lucrari de constructie, recompartimentare si amenajari interioare - structura prefabricata din beton, inchideri perimetrale, acoperisuri, instalatii sanitare, compartimentari si finisaje interioare birouri, instalatii HVAC, instalatii electrice interioare, instalatii detectie si avertizare la incendiu, sistem de stingere incendii (hidranti interiori si sprinklere), retele electrice exterioare, retele exterioare de canalizare pluviala, canalizare menajera, retea de alimentare cu apa, retea exterioara hidranti si sprinklere, gospodarie incendiu (casa pompe + rezervoare supraterane de incendiu).
Lucrari de recompartimentare interioara si extindere a halei de productie si amenajari exterioare sunt realizate si pentru unitatea Pepsi Co din comuna Dragomiresti Vale, sat Dragomiresti Deal (judetul Ilfov).
 
 
Investitii in echipamente si noi tehnologii
Grija fata de mediu este un angajament personal luat de managementul Ness Proiect Europe si face parte din directia strategica de dezvoltare pe termen lung a companiei. "De aceea, focusul nostru este de a echilibra impactul proiectelor asupra mediului prin actiuni si investitii atent gandite. Folosirea celor mai noi tehnologii si echipamente, impreuna cu practicile moderne de management si realizare a proiectelor reprezinta doua dintre directiile noastre de dezvoltare strategica. Investitiile sustinute in achizitia de masini si utilaje cresc permanent randamentul, acuratetea si viteza lucrarilor si genereaza economii importante de timp, de mana de lucru si, nu in ultima instanta, de resurse financiare. In plus, reduc impactul activitatilor specifice asupra mediului", explica oficiali din cadrul companiei.
O decizie importanta ce vizeaza economia de combustibil si un impact redus asupra mediului a fost achizitia flotei de camioane alimentate cu combustibil alternativ. "In februarie 2019, in flota noastra au intrat primele camioane echipate cu motoare alimentate cu CNG din sectorul constructiilor din Romania. Gazul natural este un combustibil mai curat si in urma arderii lui se degaja cu 99% mai putine particule in suspensie si cu 60% mai putin dioxid de azot. In plus, nivelul de zgomot al unui motor alimentat cu CNG este mult mai redus, de pana la 71 dB", au mai spus reprezentantii companiei.
"Proiectele care aduc beneficii mediului inconjurator sunt parte din businessul de suflet al managementului Ness Proiect Europe. Inca de la infiintare, compania noastra s-a implicat in dezvoltarea de solutii pentru un viitor mai curat si s-a implicat in construirea de parcuri ce utilizeaza energia regenerabila. De aceea, conform angajamentului de a construi o lume mai curata, investim constant in echipamente performante pentru zona de energii alternative - constructia de parcuri fotovoltaice si eoliene si a infrastructurii aferente. De altfel, noi am construit, in 2013, prima hala industriala ecologica certificata BREAM din Romania", mai subliniaza oficiali din managementul companiei.
 
 
Anul acesta, Ness Proiect Europe a achizitionat primul trencher din sud-estul Europei, modelul 1150XHD CS/RH, cu ajutorul caruia poate atinge acum performanta de a reduce semnificativ termenele de executie, folosind mai putine utilaje in santier.
Utilajul de sapat in roca Tesmec Trencher / Surface Miner ofera solutii rapide si eficiente pentru excavare in linie, lucrari civile, amenajarea retelelor, exploatarea suprafetelor, lucrari de terasament. Modular si versatil, cu un motor de 451 CP, acest utilaj poate sapa pana la o adancime de 366 cm, pe o latime de 107 cm. Echipamentul este echipat suplimentar cu un tambur lat de 320 cm, pentru proiecte de excavari in masa, si poate taia pana la 50 de cm atat in jos, cat si in sus. Sistemul de ghidare GPS 3D, controlul electronic pentru presiunea de sapare si functionare automata si controlul de la distanta fac din acest utilaj o solutie inteligenta. De la un caz la altul, acest utilaj poate inlocui intre 3 si 7 excavatoare pe un santier.
In acest fel, Ness Proiect Europe isi consolideaza pozitia ca o organizatie de inginerie multidisciplinara, capabila sa furnizeze servicii de proiectare, ofertare, achizitii, construire si punere in functiune pentru proiecte la cheie, la cele mai inalte standarde de calitate si cu maxima responsabilitate.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Noiembrie/Decembrie 2021)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiTotalEnergiesSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
noark
SIGM
Arduro
konsent
Ubitech
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
AED
GEWISS
Acvatot 2019
quadratum
rigips
SSAB
leviatan
CDS
VEGO
strabag nivel 1
DRS
theda mar
MAKITA
concelex
EURO BUILD
ELECTROGRUP

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<