Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 Decembrie 2024
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARISTON: Din 26 septembrie se vor importa numai centrale termice in condensare
ARISTON: Din 26 septembrie se vor importa numai centrale termice in condensare
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 14 Sep 2015 13:45
Incepand cu 26 septembrie 2015 intra in vigoare noile directive ErP Energy-related Products Directive), potrivit carora pe piata locala vor putea fi importate doar centrale termice in condensare, cele conventionale urmand a fi, astfel, eliminate treptat de la raft. Noile norme nu vor afecta, insa, utilizatorii care au deja montata o centrala termica si nici distribuitorii care au in stoc echipamente conventionale. "Incepand cu 26 septembrie 2015, pe piata europeana si, implicit, pe cea locala, intra in vigoare directivele cunoscute sub numele de ErP, referitoare la proiectarea ecologica a produselor, dar si normele privind etichetarea energetica. Am observat insa ca, in acest moment, utilizatorii si clientii de centrale termice din Romania nu sunt foarte bine informati cu privire la ce prevad acestea si, mai ales, ce beneficii aduc", a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager al Ariston Thermo Romania, lider al pietei locale de profil. Noile normative se vor adresa echipamentelor utilizate pentru incalzire si pentru prepararea apei calde, respectiv centralelor termice pe baza de gaze naturale cu o putere de pana la 70 KW, boilerelor, dispozitivelor de micro-cogenerare, cazanelor de apa calda si pompelor de caldura. Totusi, cel mai puternic impact va fi resimtit la nivelul pietei de centrale termice.
Potrivit unui studiu efectuat de International Energy Agency (IEA), sistemele de incalzire si cele pentru prepararea apei calde menajere reprezinta aproximativ 30% din consumul total de energie la nivel european, iar 85% din acesta revine sectorului rezidential.
De asemenea, s-a stabilit ca proiectarea ecologica a produselor si promovarea catre utilizatori a tehnologiilor cu eficienta ridicata, va determina, pana in 2020, o economie anuala totala echivalenta cu 56 de milioane de tone de petrol, ceea ce este ca si cum toate sistemele de incalzire si de preparare a apei calde menajere ale doua tari la fel de mari ca Italia n-ar mai functiona. Aceste valori corespund unei reduceri de 130 milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTETotalEnergiesRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
AED
SSAB
SIGM
konsent
strabag nivel 1
DRS
concelex
EDIT-Structural
CDS
theda mar
rigips
quadratum
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
ness project
Arduro
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
leviatan
MAKITA
BogArt
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<