Agenda Constructiilor
Sambata, 21 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - VERTIV: Ghiduri actualizate pentru centrele de date in perioda caldurii extreme
VERTIV: Ghiduri actualizate pentru centrele de date in perioda caldurii extreme
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 21 Iul 2023 12:47
Expertii in racirea centrelor de date de la Vertiv, furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, au publicat astazi ghiduri actualizate pentru gestionarea caldurii extreme. Vara in emisfera nordica tocmai a inceput, dar valuri de caldura devastatoare au cuprins deja o mare parte din SUA, Mexic, Canada, Europa si Asia. Incendiile larg raspandite din Canada au declansat alerte de calitate a aerului in acea tara si in mare parte din jumatatea de est a SUA. Valurile similare de caldura extrema din Asia au cauzat intreruperi de curent pe scara larga, iar Europa continua sa bata recordurile de caldura devenind continentul cu cea mai rapida incalzire.
Schimbarile climatice au facut din ultimii opt ani cei mai fierbinti din istorie dar, avand un model meteorologic El Niño care agraveaza problema in acest an, multe prognoze anticipeaza temperaturi record in 2023. Temperaturile exterioare extreme si consecintele lor creeaza provocari semnificative pentru operatorii de centre de date care duc deja o lupta zilnica cu caldura produsa in cadrul unitatilor lor. Exista pasi pe care organizatiile ii pot face pentru a atenua riscurile asociate cu caldura extrema. Acestea includ:
1. Curatarea sau schimbarea filtrelor de aer: Ceata portocalie ciudata care a cuprins orasul New York a fost o reprezentare vizuala impresionanta a unuia dintre cele mai imediate si severe efecte ale schimbarilor climatice. Pentru operatorii centrelor de date, ar trebui sa serveasca drept un memento pentru curatarea sau schimbarea filtrelor de aer din sistemele lor de management termic al centrelor de date si sistemele HVAC. Aceste filtre ajuta la protejarea electronicelor sensibile de particulele din aer, inclusiv de fumul de la incendiile indepartate.
2. Accelerarea intretinerii si mentenantei planificate: Caldura extrema si calitatea slaba a aerului afecteaza mai mult decat sistemele de infrastructura a centrelor de date. Furnizorii de energie electrica se lupta adesea sa faca fata cresterii cererii determinate de temperaturi mai ridicate, iar intreruperile sunt frecvente. Astfel de evenimente nu sunt momentul pentru a descoperi probleme la sistemu de alimentare neintreruptibila (UPS) sau unitatea de racire. Curatarea bobinelor condensatorului si mentinerea nivelurilor de incarcare a agentului frigorific sunt exemple de intretinere proactiva care pot ajuta la prevenirea defectiunilor neasteptate.
3. Activarea instrumentelor de eficienta disponibile: Multe sisteme UPS moderne sunt echipate cu moduri eco de inalta eficienta care pot reduce cantitatea de energie pe care sistemul o preia din retea. Valurile de caldura precum cele pe care le-am vazut recent imping reteaua la limite, ceea ce inseamna ca orice reducere a cererii poate fi diferenta dintre serviciul neintrerupt si o intrerupere devastatoare.
4. Utilizarea surselor alternative de energie: Nu toate centrele de date au acces la energie alternativa viabila, dar cele care au ar trebui sa foloseasca surse de energie din afara retelei. Acestea ar putea include retele solare la fata locului sau in alta locatie sau alte surse alternative, cum ar fi parcuri eoliene din afara locatiei si bateriile cu litiu-ion, pentru a permite consumul in alte intervale orare care sa duca la o reducere a costurilor sau folosirea unor surse aditionale in momentele de varf al consumului. Utilizarea generatoarelor este descurajata in timpul valurilor de caldura, cu exceptia cazului in care apare o intrerupere. Generatoarele diesel produc mai multe gaze cu efect de sera si emisii asociate schimbarilor climatice decat optiunile de rezerva care utilizeaza energie alternativa. De fapt, organizatiile ar trebui sa amane testarea planificata a generatoarelor atunci cand temperaturile cresc.
„Aceste valuri de caldura devin din ce in ce mai comune si mai extreme, punand o presiune mare asupra furnizorilor de utilitati si a operatorilor de centre de date la nivel global”, a declarat John Niemann, vicepresedinte senior pentru afacerea globala de management termic pentru Vertiv.
„Organizatiile trebuie sa ai un raspuns la nivelul intensitatii evenimentelor, pregatindu-se in mod proactiv pentru solicitarea asociata nu doar asupra propriilor sisteme de alimentare si racire, ci si pe retea. Prioritizarea serviciului de intretinere preventiva si colaborarea cu furnizorii de energie electrica pentru a gestiona cererea poate ajuta la reducerea riscului oricarui tip de defectiune a echipamentului legat de caldura.”
„Si in acest an, anumite parti ale Europei se confrunta cu o caldura record, iar in afacerea noastra vedem in mod special impactul asupra centrelor de date. Prioritizarea redundantei termice si parteneriatul cu un furnizor de servicii cu prezenta locala pe scara larga si capabilitati de restaurare de prima clasa pot face diferenta in disponibilitatea centrului de date”, a declarat Flora Cavinato, director global al portofoliului de servicii. „Timpurile rapide de raspuns si programele de intretinere proactive pot ajuta organizatiile sa-si sustina operatiunile de afaceri in timp ce isi optimizeaza eficient infrastructura critica.”
 
Recomandarile emise astazi completeaza ghidurile anterioare de la Vertiv, care au inclus:
- Folosirea cat mai multor unitati de racire este posibila pentru a reduce sarcina fiecarei unitati individuale si economisirea energiei prin controalele de lucru in echipa.
- Luarea in considerare a diferitelor tipuri de sisteme de racire, inclusiv racirea cu lichid, racirea cu apa racita in circuit inchis si sistemele de free cooling prin evaporare, toate fiind concepute pentru medii cu temperaturi ridicate.
- Utilizarea modelarii predictive pentru impactul termic, in locul datelor istorice. Pe masura ce evenimentele de caldura extrema cresc in frecventa, valorile istorice nu reusesc adesea sa capteze riscurile moderne.
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGSISECAMALLBIMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Acvatot 2019
rigips
GEWISS
leviatan
strabag nivel 1
AED
konsent
VEGO
quadratum
SIGM
CDS
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
DRS
EURO BUILD
concelex
SSAB
Arduro
Ubitech
ELECTROGRUP
noark
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<