Agenda Constructiilor
Marti, 03 Decembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GT ENGINEERING are in plan noi investitii in echipamente, personal si software
GT ENGINEERING are in plan noi investitii in echipamente, personal si software
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Mai 2024 06:20
GT Ground Engineering & Construction Services este o firma de inginerie geotehnica si constructii care s-a remarcat in timp prin experienta sa in imbunatatirea terenului si fundatii. Compania participa, in calitate de contractor general sau subcontractor, la constructia structurilor pentru care pamantul reprezinta o componenta majora, precum parcari subterane, bazine, rezervoare si silozuri, sisteme de canalizare, structurile portuare si stabilitatea taluzurilor. Serviciile promovate includ, printre altele, compactarea si inlocuirea dinamica, realizarea de coloane rigide, injectare solida, micropiloti, drenuri verticale si preincarcare si "jet grouting". Aceste tehnologii reprezinta alternative ingineresti competitive ale solutiilor traditionale, precum pilotii cu diametre mari, radiere si excavatii de dimensiuni mari. De asemenea, compania realizeaza piloti CFA si tuneluri impinse. Tehnologiile detinute permit dezvoltarea de solutii destinate infrastructurii pentru transport, precum si pentru proiecte comerciale, rezidentiale si constructii portuare. In cele ce urmeaza, George Tsitsas, director general al GT Engineering, se refera la proiectele actuale si investitiile viitoare ce au ca scop consolidarea pozitiei competitive.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in prezent? Furnizati cateva detalii tehnice despre acestea si despre tehnologiile speciale de constructii pe care le utilizati pe aceste santiere. 
- Avem un flux constant de munca. Proiectele noastre de la inceputul anului au inclus, printre altele, o lucrare de proiectare - constructie pentru rafinaria Petromidia si doua proiecte de autostrazi. In cadrul acestora, oferim servicii complete, de la inginerie la servicii de constructii sustinute 100% de personalul propriu.
Proiectul din Petromidia a presupus proiectarea, constructia, furnizarea de materiale si testarea pilotilor CFA pentru fundatiile a doua reactoare. Lucrarile pentru proiectele de autostrazi presupun diverse metode de imbunatatire a terenului - in aceste proiecte specifice obiectivul fiind limitarea tasarilor sub terasamentele propuse. Specialitatea noastra sunt solutiile de imbunatatire a terenului, incluzand incluziuni rigide, piloti CFA, tehnici de torcretare, compactare dinamica si altele. Aplicam solutiile noastre pentru a imbunatati caracteristicile mecanice ale terenurilor si pentru a limita tasarile acestora, pentru reducerea timpului de consolidare etc.
De asemenea, suntem puternic implicati in proiecte care implica sisteme de sprijinire a terenului in zone urbane si lucrari subterane. Am deja 18 ani de experienta in Romania si unul dintre colegii mei are experienta de 20 de ani. Aceasta experienta locala ne ajuta sa ne calibram solutiile pentru a satisface cerintele proiectului intr-un mod eficient (de exemplu pentru a reduce cantitatea de beton si otel). In ceea ce priveste metoda de calibrare, inseamna a avea capacitatea de a corela cerintele necesare pentru imbunatatirea terenului cu tehnologia si caracteristicile utilajului folosit (momentul de rotatie si forta de impingere in cazul elementelor verticale sau energia in cazul compactarii). Aceasta capacitate face o mare diferenta in comparatie cu o abordare care se bazeaza exclusiv pe o carte sau un cod. 
 
 
- Precizati nivelul cifrei de afaceri realizate de companie in 2023 si estimati evolutia acesteia pentru intregul an in curs. 
- Venitul brut al diviziei de constructii in 2023 a depasit 9 milioane de lei. Ne asteptam la acelasi rezultat sau mai bun in 2024. Politica noastra este sa reinvestim 100% din profituri in echipamente noi si in angajati, oferind mai multe beneficii si, de asemenea, oportunitati de educatie si formare continua. In plus, sprijinim comunitatile in care ne desfasuram activitatea facand donatii pentru diverse cauze.
 
- Care sunt cele mai noi tehnologii pe care le utilizati in domeniu si care sunt principalele avantaje ale acestora?
- Folosim unele dintre cele mai moderne tehnologii si echipamente. Aplicatiile includ crearea de incluziuni in teren, compactarea terenului si tehnologii pentru lucrari subterane. Fiecare proiect este unic, astfel incat nu exista o singura tehnologie care poate fi considerata cea mai buna pentru toate proiectele. Selectia se bazeaza pe teren si pe conditiile de incarcare. Pentru a ilustra complexitatea, in noul Eurocod 7 exista o lista care cuprinde doua categorii de imbunatatire a terenului (diffused and discrete), fiecare categorie fiind subdivizata in sase respectiv patru metode, iar fiecare metoda este subdivizata in mai multe tehnologii. Suntem norocosi ca avem experienta practica cu majoritatea dintre ele. Prin urmare, in faza conceptuala prezentam si discutam cu clientii nostri cel putin doua propuneri alternative, cu detalii despre cost, program si performanta. In cele din urma, clientii nostri fac alegerea in functie de alternativele disponibile, astfel, planificarea lor este mai precisa. Din acest motiv este foarte important sa angajati specialisti inca din faza de concept.
 
 
- Ce investitii si obiective aveti planificate pentru dezvoltarea activitatii, in perioada urmatoare?
- Compania investeste continuu in utilaje de constructii. De asemenea, sediile din Bucuresti si Prahova includ 1.300 mp de spatii de birouri, 5.000 mp de depozite, camine si alte anexe si spatii exterioare de 3,2 hectare. In urmatorii trei ani, vom implementa investitii de 4 milioane de euro, printre altele, pentru echipamente de constructii noi, personal si software, pentru a deservi nevoile in crestere ale clientilor nostri. Aceste actiuni ne vor consolida si mai mult pozitia in sectorul de imbunatatire a terenului.
 
- Care sunt principalele provocari cu care va confruntati in activitate, in aceasta perioada? 
- Ma voi baza din experientele mele trecute pentru a raspunde la aceasta intrebare. Mi-am terminat studiile de inginerie civila in Massachusetts, apoi m-am mutat la New York, unde mi-am inceput cariera. Aici am asistat la o industrie sustinuta de firme specializate, firme care aveau resursele si experienta necesare si erau concentrate pe un anumit tip de lucrari. Ingineria geotehnica are de-a face cu terenuri. Si terenurile variaza la fiecare locatie. Prin urmare, solutia este diferita pentru fiecare proiect in parte. Fiecare solutie geotehnica ofera avantaje si dezavantaje distincte si are un impact diferit asupra performantei suprastructurii. Pentru lucrarile complexe precum turnuri, poduri, excavatii adanci si asa mai departe, companiile specializate cu expertiza in acest domeniu pot oferi clientului cele mai bune solutii. Este similar cu medicina in care pentru problemele de specialitate trebuie sa vezi un specialist, nu un medic generalist. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTETotalEnergiesSISECAMALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
BogArt
DRS
ELECTROGRUP
rigips
ERBASU CONSTRUCT
VEGO
EDIT-Structural
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
CDS
viarom
konsent
quadratum
ness project
Arduro
AED
Ubitech
noark
SIGM
concelex
leviatan
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<