Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - Saint-Gobain finalizeaza fabrica de gips-carton de 50 milioane euro, de la Turda
Saint-Gobain finalizeaza fabrica de gips-carton de 50 milioane euro, de la Turda
Izolatii & Finisaje Publicat de AG&F 23 Iul 2024 11:43
Saint-Gobain Romania anunta finalizarea cu succes a celei de-a doua linii de productie a placilor de gips-carton la Turda, dupa incheierea testelor de productie ce au debutat la finalul anului trecut si a unui program complex de receptie a lucrarilor. 
Rezultat al unei investitii de peste 50 de milioane euro, noua linie marcheaza si aniversarea, anul acesta, a 30 de ani de prezenta, excelenta si inovatie Saint-Gobain Rigips in industria materialelor de constructii din Romania.
Linia de productie include o instalatie de macinare-calcinare, o linie de formare, uscare si stivuire a placilor, dezvoltarile tehnice aferente acesteia ocupand o suprafata de aproximativ 14.000 mp.
Echipamentele de productie folosesc tehnologie de ultima ora, viteza mai mare a acestora permitand o capacitate de productie imbunatatita. La fel ca in cazul facilitatilor deja existente, placile din gips-carton produse pe noua linie sunt insotite de Declaratii de mediu pentru produs (EPD), acest fapt confirmand angajamentul Saint-Gobain pentru materiale de constructie mai sustenabile. 
In plus, la nivel de productie, eficienta energetica a fost o prioritate, noua linie avand consumuri specifice de energie reduse, atat pentru calcinare, cat si pentru uscarea placilor.
 
 
"Aceasta investitie de peste 50 milioane euro reflecta angajamentul nostru continuu catre consolidarea prezentei Saint-Gobain in Romania. Noua linie, care functioneaza in parametri optimi, reprezinta un pas major catre imbunatatirea semnificativa a eficientei productiei si extinderea gamei noastre de produse pentru a servi mai bine o baza de clienti in continua crestere, cu nevoi din ce in ce mai diverse”, a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO al Grupului Saint-Gobain in Romania.
Impactul local este semnificativ, cresterea capacitatii fabricii asigurand crearea a peste 100 noi locuri de munca, dar si dezvoltarea de noi oportunitati economice locale si regionale pentru partenerii brandului. 
Pe langa cresterea disponibilitatii produselor in piata, amplificarea capacitatii de productie deschide noi orizonturi, Saint-Gobain consolidandu-si pozitia de lider in inovatie si calitate in industria materialelor de constructii. Luam in considerare cresterea nivelului exporturilor produselor fabricate la Turda si prin posibilitatea de a produce aici noi tipuri de placi, ce urmeaza a fi dezvoltate in conformitate cu cerintele pietelor din tarile vecine Romaniei.
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
CDS
siniat
BogArt
concelex
quadratum
theda mar
SIGM
Ubitech
konsent
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Acvatot 2019
noark
viarom
ness project
CONCEPT STRUCTURE
rigips
SSAB
EDIT-Structural
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander