Agenda Constructiilor
Vineri, 14 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ADR Centru: Peste 15 milioane euro pentru reabilitarea cladirilor de patrimoniu
ADR Centru: Peste 15 milioane euro pentru reabilitarea cladirilor de patrimoniu
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 03 Aug 2023 12:04
In calitatea sa de Autoritate de Management pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru lanseaza apelul de proiecte de tip competitiv cu termen limita de depunere, pentru revitalizarea patrimoniului cultural din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Este vorba despre o alocare de peste 15,14 milioane euro, sume nerambursabile, pentru Interventia 7.1.1 - Conservarea, protectia si punerea in valoare a patrimoniului cultural UNESCO si de clasa ”A”, din cadrul Actiunii 7.1 - Dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale, prin punerea in valoare a potentialului lor turistic natural si cultural, care este inclusa in Prioritatea de Investitii 7 – ”O Regiune cu turism sustenabil” din Programul ”Regiunea Centru”.
” Majoritatea obiectivelor de patrimoniu UNESCO si o mare parte a celor de clasa ”A” se afla in mediul rural. Desi unele au fost partial restaurate prin programele anterioare, multe dintre ele inca au nevoie de interventii. Astfel, ADR Centru a coordonat – in perioada 2007-2020 - investitii in valoare totala de peste 80 milioane euro, prin 39 proiecte pentru reabilitarea patrimoniului antropic din Regiunea Centru, prin care au fost reabilitate si repuse in circuitul turistic 56 de obiective, cetati, biserici fortificate, lacasuri de cult cu statut de monumente si muzee.
Prin acest apel de proiecte propunem restaurarea/conservarea obiectivelor importante de patrimoniu (UNESCO si clasa A) din mediul rural. Punerea lor in valoare va contribui la promovarea turismului cultural sustenabil, care, alaturi de turismul bazat pe promovarea resurselor naturale, sprijina procesul de dezvoltare locala si regionala, cu accent pe dezvoltarea economiilor, culturilor, stilurilor de viata si traditiilor locale. Este necesara implicarea cat mai stransa a comunitatilor locale, a IMM-urilor si a tuturor partilor interesate, intr-o maniera participativa si echitabila, la dezvoltarea echilibrata a turismului in regiunea noastra”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
Prioritatea 7 O regiune cu turism sustenabil din Programul ”Regiunea Centru” se implementeaza in cadrul Obiectivului de Politica 4 al UE, O Europa mai sociala si mai incluziva, respectiv Obiectivul specific 4.6 Cresterea rolului culturii si al turismului sustenabil in dezvoltarea economica, incluziunea sociala si inovarea sociala. Pentru indeplinirea acestui obiectiv se vor finanta investitii in conservarea, protectia si valorificarea durabila a siturilor/ monumentelor de patrimoniu cultural UNESCO si de clasa A din mediul rural din Regiunea Centru.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
konsent
strabag nivel 1
leviatan
viarom
ness project
siniat
concelex
theda mar
CDS
EDIT-Structural
quadratum
noark
MAKITA
Acvatot 2019
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander