Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Aedificia Carpati va finaliza proiectul de modernizare a Centrului Cultural Favorit
Aedificia Carpati va finaliza proiectul de modernizare a Centrului Cultural Favorit
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 27 Iun 2023 11:26
Compania Aedificia Carpati a fost redesemnata pentru a finaliza lucrarile de modernizare a Centrului Cultural inceput in anul 2019, realizat in proportie de 30%, dupa o procedura riguroasa de licitatie, verificata pe tot parcursul de catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), informeaza Initiativa Favorit. Aedificia Carpati va avea ca subcontractanti si terti in acest proiect companiile Tehnoinstal, Schindler Romania si Ovo Design Furniture Group. Contractul are o valoare estimata la 88,52 milioane de lei (fara TVA) si termenul de finalizare a lucrarilor prevazut la doi ani de la reluarea acestora. 
"Primaria Sectorului 6 a fost nevoita sa refaca procedura de licitatie in urma unei actualizari a costurilor proiectului. Pentru a asigura transparenta si corectitudinea procesului, conform reglementarilor Curtii de Conturi, licitatia s-a reluat pentru a permite cresterea valorii contractului semnat anterior cu constructorul desemnat initial. Crestere costurilor proiectului a fost generata de pandemie pe fondul careia preturile materialelor de constructii au explodat. Spre exemplu, in timpul constructiei structurii metalice a cladirii, costul fierului beton a crescut cu peste 65%.
 
 
De asemenea, din lipsa unei legislatii clare care sa permita actualizarea contractului de achizitii publice la preturile reale ale pietei, Primaria Sectorului 6 a organizat o noua procedura de licitatie, neavand o baza legala pentru modificarea contractului existent. Dupa o evaluare atenta a ofertelor primite, Aedificia Carpati a fost selectata in urma unui proces riguros si detaliat de analiza, dintr-o competitie cu alti doi constructori participanti", reamintesc reprezentantii Initiativei Favorit.
La momentul reluarii procedurii de licitatie, primarul Ciprian Ciucu a declarat: "Important este sa finalizam acest obiectiv. Si vom organiza cele mai faine activitati de educatie non-formala si cele mai bune spectacole culturale din Bucuresti, aici in cartier, aproape de oameni. Deja creionam functiunile viitoare".
Centrul Cultural Favorit va reprezenta un punct de referinta pentru comunitate si va oferi o gama larga de facilitati culturale si educationale. Odata finalizat, acest proiect va imbunatati in mod semnificativ infrastructura culturala a cartierului si va oferi oportunitati de dezvoltare si invatare pentru locuitorii din zona.
 
 
Aedificia Carpati este o companie cu o vasta experienta in domeniul realizarii constructiilor si al dotarii acestora, avand in portofoliu proiecte precum: Teatrul National de Opereta, Sala Mare a Teatrului National, Sala Ateneului, Opera Romana, Biblioteca Nationala si in prezent lucreaza si la modernizarea Cazinoului din Constanta. 
"Dupa termenul de 10 zile in care se pot depunde contestatii, contractul dintre Aedificia si Primaria Sector 6 va fi semnat si se va incepe organizarea de santier. In cadrul bugetului de investitii pe anul 2023 sunt alocati 10 milioane de lei pentru lucrarile de la centrul cultural. Ne exprimam gratitudinea fata de cetatenii din cartierul Drumul Taberei pentru rabdare si incredere in procesul de constructie a centrului cultural. Dupa ce santierul isi va redeschide portile, vom monitoriza executia graficului de lucrari, direct pe santier si plata facturilor de cate primarie, astfel incat sa nu existe sincope in executarea lucrarilor ramase", au mai precizat reprezentantii Initiativei Favorit.
 
 
***
Centrul Cultural Favorit reprezinta un nou concept nascut din necesitatea de aparitie, in zona Sectorului 6 din Bucuresti, a unui centru multifunctional pentru petrecerea timpului liber. Construit pe amprenta fostului cinema Favorit prin consolidarea, extinderea si modernizarea vechiului edificiu, noul centru va gazdui o sala polivalenta pentru cinema si spectacole, doua sali cu cate 150 de locuri fiecare, pentru diferite evenimente de mica amploare, biblioteca, sala de intalniri si cafenea. Imobilul are un regim de inaltime S+P+3E si va avea rolul de a aduce impreuna locuitorii din zona si nu numai.
Concept Structure a proiectat structura de rezistenta a acestui centrul cultural, urmarind arhitectura conceputa de ARTLINE, reprezentanta de arh. Radu Teaca, beneficiarul lucrarii fiind Primaria Sectorului 6. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
konsent
MAKITA
SSAB
siniat
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Acvatot 2019
Arduro
SIGM
concelex
CDS
ness project
Ubitech
EDIT-Structural
viarom
BogArt
noark
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander