Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - BOTOSANI: Aprobare construire nou Laborator de Radioterapie de 11 milioane euro
BOTOSANI: Aprobare construire nou Laborator de Radioterapie de 11 milioane euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 07 Feb 2024 13:00
Consiliul Judetean Botosani, in parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta "Mavromati”, au demarat un nou proiect pentru sanatatea botosanenilor. Este vorba de realizarea unui Laborator de Radioterapie modern in apropierea Sectiei de Oncologie, care, l-a randul ei va fi modernizata si reabilitata in acest an printr-un proiect finantat de CNI. „Realizarea unui Laborator de Radioterapie este o necesitate pentru Botosani, in contextul in care, din pacate, numarul persoanelor diagnosticate cu cancer s-a dublat in ultimii 10 ani. Construirea Laboratorului de Radioterapie este solutia ca acesti bolnavi sa poata fi tratati pe plan local si sa nu mai fie nevoiti sa mearga in diferite centre medicale din tara”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.  
In ultima sedinta de plen a Consiliului Judetean au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Laboratorului de Radioterapie rezultati in urma realizarii studiului de fezabilitate. Astfel, cladirea va avea o suprafata de 1.848,99 metri patrati si un regim de inaltime 2S+P+E. Din Studiul de Fezabilitate a rezultat o valoare de investitie de aproximativ 57 milioane lei, inclusiv 19% TVA si 25% cheltuieli aferente marjei de buget si a rezervei de implementare pentru ajustarea de pret conform HG nr. 1116/2023.
 
 
Proiectul Laboratorului de Radioterapie completeaza portofoliul de investitii pe care Consiliul Judetean le implementeaza pentru dezvoltarea sistemului sanitar botosanean. In ultimii trei ani, Consiliul Judetean a investit in Spitalul Judetean Botosani si are in implementare proiecte, finantate din fonduri europene, PNRR, guvernamentale sau bugetul propriu, care totalizeaza aproximativ 45 de milioane de euro. La acestea se adauga 5 milioane de euro pe care Consiliul Judetean le-a alocat Spitalului in acest an din bugetul propriu. "Responsabilitatea noastra, a administratiei judetene, tine de dezvoltare si de investitii. Vrem ca botosanenii sa beneficieze de cele mai bune servicii medicale, iar pentru aceasta, pe langa eforturile noastre administrative, trebuie ca toti factorii din sistemul sanitar, fiecare pe linia lui de competenta, sa-si faca treaba cu maxima responsabilitate si empatie fata de pacient”, a conchis Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.
Scopul radioterapiei este sa distruga celulele canceroase, pentru ca acestea sa nu afecteze alte tesuturi sanatoase. Beneficiul acestui tratament consta in faptul ca poate fi folosit pentru numeroase tipuri de cancer, inclusiv pentru cancerul la san.
 
 
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ness project
theda mar
rigips
leviatan
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
noark
Ubitech
quadratum
EDIT-Structural
viarom
ERBASU CONSTRUCT
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander