Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ: S-a incheiat prima etapa de proiectare a Spitalului Pediatric Monobloc
CLUJ: S-a incheiat prima etapa de proiectare a Spitalului Pediatric Monobloc
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 22 Sep 2021 10:43
Consiliul Judetean Cluj a primit anteproiectul/proiectul preliminar, prima faza din cadrul procesului de proiectare a viitorului Spital Pediatric Monobloc. Au fost, astfel, inaintate forului administrativ judetean rezolvarile arhitecturale propuse precum compartimentarea interioara, planurile nivelurilor, cotele generale ale constructiei, etc.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: „Lucrurile evolueaza rapid si se indreapta in directia dorita in ceea ce priveste proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj. Vom face tot ceea ce tine de noi pentru ca acest obiectiv medical ultramodern de importanta vitala pentru Cluj si pentru intreaga Transilvanie sa fie realizat intr-un timp cat mai scurt, in conformitate cu exigentele din domeniu si cu necesitatile micilor pacienti”.
Primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate in domeniul pediatriei va avea un regim de inaltime S+P+5E. Baza, formata din parter si etajul 1, va cuprinde zona clinica, ambulatoriul si zona tehnica (bucatarie, farmacie, etc.), etajul 2 urmand sa fie destinat etajului tehnic precum si gradinii suspendate dedicate pacientilor si insotitorilor. Sectiile spitalicesti vor fi organizate la etajele 3-5 si vor permite, prin configuratia lor, o reorganizare interioara in functie de necesitati. De asemenea, in zona clinica vor fi localizate Blocul Operator si Anestezia si Terapia Intensiva. Subsolul va fi destinat parcarilor, atat pentru vizitatori, cat si pentru personalul spitalului, cu accesuri separate. Totodata, Spitalul Pediatric Monobloc va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.
Reamintim faptul ca, in urma concursului international de solutii organizat de Consiliul Judetean in acest scop, proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj a fost atribuita firmei de arhitectura spaniole PLANHO CONSULTORES. S.L.P., PROFESSIONAL LIMITED COMPANY, in asociere cu 4B CONSULTANTA ARHITECTURA S.R.L. Unitatea cu profil regional, care va fi si un model de buna practica in domeniul infrastructurii medicale mari, va avea nu mai putin de 510 paturi pentru spitalizare continua, la care se vor adauga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi si, respectiv, 65 de paturi pentru insotitori.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
jungheinrichTERAPLASTAUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
leviatan
leviatan
cv water 2021
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
bienala
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere