Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - Contractul pentru proiectarea noului SRU Craiova va fi semnat in iulie sau in august
Contractul pentru proiectarea noului SRU Craiova va fi semnat in iulie sau in august
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 09 Mai 2022 13:38
Contractul pentru proiectarea viitorului Spital Regional de Urgenta (SRU) Craiova ar putea fi semnat in iulie sau in august 2022. Ministerul Sanatatii a selectat cinci din cele 11 oferte pentru proiectarea Spitalului Regional Craiova.
"In momentul de fata, s-a terminat perioada de precalificare, cinci din cele 11 oferte pentru proiectarea acestui spital au fost selectate si (...) in luna iulie sau august se va semna contractul pentru proiectarea acestui spital. Stiti bine ca la celelalte doua spitale, Iasi si Cluj, acest lucru deja s-a intamplat. Trebuie sa intre si Craiova in linie dreapta in ceea ce priveste dezvoltarea Spitalului Regional, care este important si probabil ca are si o semnificatie atat pentru locuitorii regiunii, cat si pentru personalul medical", a declarat recent Alexandru Rafila, cu prilejul unei vizite de lucru in Craiova.
Noul SRU Craiova, investitie de 603 milioane de euro, va fi construit in zona de nord-vest a municipiului Craiova si va avea trei cai de acces. Una va fi dontr-un nod al drumului expres Craiova-Pitesti, iar celelalte doua din soseaua de centura (DN65). In plus, Consiliul Judetean (CJ) Dolj va construi un drum judetean care va asigura, de asemenea, unul din accesele la noul spital.
Lucrarile de constructii pot incepe, cel mai devreme, spre finalul anului 2023, termenul de finalizare a proiectului fiind programat in luna februarie 2028.
Indicatorii tehnico-economici pentru realizarea SRU Craiova au fost aprobati prin HG in 2019, cand s-a depus si aplicatia de finantare, care a fost aprobata in 2020 atat de Guvernul Romaniei, cat si de Comisia Europeana. Pana in 2021 a fost obtinut si acordul de mediu.
Noua unitate medicala va fi formata din doua cladiri separate, conectate printr-un coridor de la sol la nivelul primului etaj, si va avea peste 800 de paturi. Cladirea principala a spitalului (S+P+5E) va include toate departamentele spitalului principal.
 
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
MAKITA
CELCO 2020
hidroplasto
BMI_Icopal
Ubitech
Acvatot 2019
FRONTALE
strabag nivel 1
leviatan
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
rigips
viarom
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere