Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Gebrüder Weiss construieste cel de-al doilea terminal logistic, langa Bucuresti
Gebrüder Weiss construieste cel de-al doilea terminal logistic, langa Bucuresti
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 09 Iun 2023 11:38
Gebrüder Weiss Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de transport si solutii logistice, a dat startul constructiei unui nou terminal logistic amplasat in Sud Estul Capitalei, in Popesti Leordeni. Compania a achizitionat in acest sens un teren cu o suprafata totala de 70.000 mp si va derula o investitie de 20 de milioane de euro.
“Dezvoltarea constanta a ultimilor ani si nevoia de a veni in intampinarea clientilor nostri au contribuit la decizia de a realiza noua investitie. Am ales zona Popesti Leordeni, in Sud-Estul Bucurestiului, deoarece vom fi in vecinatatea autostrazii A2 si viitorului inel de centura al Bucurestiului A0, beneficiind astfel de infrastructura locala. In plus, prin inaugurarea noului hub, ne vom creste capacitatea de depozitare, ceea ce se va traduce, in cele din urma, in diversificarea portofoliului si a numarului de clienti”, a declarat Viorel Leca, Director General al Gebrüder Weiss Romania.
Potrivit afirmatiilor sale, odata cu inaugurarea noului hub, compania va da dovada de o si mai mare eficienta in acoperirea livrarilor. In plus, accesul la autostrada catre Constanta va oferi companiei si avantajul de a eficientiza legatura cu terminalul de la malul marii.
“Aglomeratia tot mai mare a traficului zilnic din Bucuresti a facut necesar un al doilea hub in estul orasului. Noua solutie cu doua terminale logistice in Bucuresti face distributia in interiorul dar si in jurul Capitalei mai eficienta. Construim noul terminal de cross-docking la standarde Gebrüder Weiss pentru a permite cresterea in continuare a afacerii in zona distributiei locale si pentru a extinde portofoliul de clienti. De asemenea, pentru dezvoltarea in continuare a serviciilor de livrare la domiciliu, oferim o zona de cross-docking adecvata”, a declarat, la randul sau, Thomas Moser, Director and Regional Manager Black Sea/CIS Gebrüder Weiss.
Noul hub va avea 17.000 mp
Conform declaratiilor lui Viorel Leca, constructia noului terminal a fost deja inceputa, urmand ca acesta sa fie dat in folosinta la finalului anului in curs. Noul terminal va avea o suprafata totala de cca 17.000 mp, din care 13.500 mp spatiu de depozitare, 3.400 mp destinat activitatilor de cross-docking.
“Suprafata terenului este una generoasa, iar acest lucru ne permite ca, pe termen mediu si lung, in functie de oportunitatile din piata si de nevoile clientilor nostri, sa extindem zona de depozitare si cross-docking”, a mai spus Viorel Leca.
Noul terminal va pune la dispozitia clientilor toata gama de servicii – FTL (Full Truck Load), LTL (Less Than Truckload), transport in regim de grupaj, depozitare si logistica, vama si livrare la domiciliu prin Home Delivery. De asemenea, acesta va fi un depozit clasa A, in conformitate cu cerintele ADR – acord referitor la transportul rutier international al marfurilor periculoase.
Cladirea va fi una eficienta prin utilizarea panourilor fotovoltaice, climatizarea cladirii cu ajutorul pompelor de caldura si a statiilor de incarcare pentru masini si camioane electrice. Noua facilitate va gazdui 90 de angajati, dintre care 60 angrenati in zona de depozitare si 30 in zona de birouri.
“Noul nostru terminal din Popesti Leordeni este al doilea hub arondat zonei Bucuresti. Acesta, alaturi de cele din Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, Bacau, Brasov, Constanta si Craiova, cumuleaza o suprafata totala de depozitare si cross-docking de peste 85.000 mp”, a completat Viorel Leca.
 
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
viarom
ness project
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
concelex
konsent
quadratum
EDIT-Structural
strabag nivel 1
noark
SSAB
rigips
siniat
Acvatot 2019
theda mar
Ubitech
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
leviatan
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander