Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Guvernul a aprobat startul lucrarilor la doua stadioane mari si un patinoar artificial
Guvernul a aprobat startul lucrarilor la doua stadioane mari si un patinoar artificial
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 30 Apr 2024 15:24
Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, demararea lucrarilor pentru construirea a trei noi obiective care vor fi realizate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii.
Primul obiectiv vizeaza stadionul "Gheorghe Hagi" din municipiul Constanta, un proiect in valoare de 491 milioane de lei si cu o capacitate de 18.000 de locuri. Proiectul are deja constructorul desemnat, lucrarile de proiectare si executie urmand a fi realizate de asocierea formata din companiile Constructii Erbasu SA (lider) si Tracon. Din echipa de proiect mai fac parte, ca subcontractanti, companiile Kronlift, Coneco Romania, Vialis Engineering, Elmarom Grup, Sectron Guard, Popp & Asociatii Consulting Engineers, Popp & Asociatii si MC General Construct Alfa.
Lucrarile de demolare a vechii arene au fost finalizate si, in locul acesteia, urmeaza sa se construiasca un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de functiunile si suprafetele necesare incadrarii in categoria IV UEFA si un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri. De asemenea, cladirea stadionului va integra si o serie de functiuni complementare: sali de antrenament - atletism indoor, squash/tenis de masa si fitness, centru de conferinte, spatiu expozitional, spatii administrative, spatii comerciale si zone de loisir.
Durata de implementare a contractului este de 88 de luni (proiectare, executie si perioada de garantie) de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.
 
 
Al doilea proiect are in vedere construirea stadionului "Nicolae Dobrin" din Pitesti, cu o valoare de 372,85 milioane de lei si o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori. Licitatia pentru executia lucrarilor de proiectare si executie a fost adjudecata de asocierea Constructii Erbasu (lider) - Terra Gaz Construct, avand ca subcontractanti si terti societatile Popp & Asociatii Consulting Engineers, MC General Construct Alfa, Sectron Guard, Coneco Romania si Schindler Romania.
Cladirea (S+P+3E) va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori si 457 de locuri de parcare, conform indicatorilor tehnico-economici aprobati. Contractul are o perioada de implementare de 96 luni, din care 7 luni pentru proiectare, 29 de luni pentru executie si o perioada de garantie de buna executie a lucrarilor de 60 de luni. Studiul de Fezabilitate a fost realizat de asocierea Tecon (lider) - Popp & Asociatii - Sam Proiect Grup, avand ca subcontractanti companiile MC General Construct Engineering si BB & Asociatii Design.
Ambele stadioane, din Constanta si Pitesti, vor fi realizate pentru asigurarea cerintelor de clasificare UEFA 4.
 
 
Tot astazi, a fost aprobata demararea lucrarilor pentru patinoarul artificial din municipiul Sfantu Gheorghe, cu o valoare de 245,4 milioane de lei si o capacitate de 2.180 de spectatori, servind ca baza practicarii hocheiului pe gheata. In acest caz, constructoar a fost desemnata asocierea MIS Grup (lider) - Aqua Serv - SDC Proiect - Constructii Conico - UNICOMP - Multiconsult Adventure, avand ca subcontractanti si terti companiile Larix Studio, Idea Install, Astra Bucuresti & Co Prod, SDC Proiect, Ascensor Advertising, Loyal Center, Stabech Structure, Geosond, M Install, SDC Consulting Engineers, Columna Consult, MW & KVA Electric, Vafrom Service, Complex Muzeal Bistrita-Nasaud si Poliart.
Noua baza sportiva va fi ridicata in vecinatatea Arenei Sepsi si a stadionului Sepsi OSK si va include si un centru de recuperare medicala pentru sportivi.
In cazul acestui proiect, se afla in atribuire si serviciile de asistenta tehnica si dirigentie de santier. Patru oferte au fost depuse la licitatie, de catre compania Medos Construct & Consulting si de asocierile Ghallard Sys (lider) - Secunet Project, StructurALL Consulting Napoca (lider) - Confirm Constructii, respectiv de Outlines (lider) - Rec Immpuls.
Ptorivit MDLPA, toate cele trei obiective avizate vor fi realizate la standarde optime de functionare si vor dispune de dotari moderne pentru antrenamente, competitii si evenimente cu caracter sportiv, in conformitate cu normele europene.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
quadratum
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
noark
siniat
CDS
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
MAKITA
rigips
theda mar
ness project
konsent
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander