Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - IASI: Certificat de urbanism si primele licitatii pentru construiea Spitalului Regional
IASI: Certificat de urbanism si primele licitatii pentru construiea Spitalului Regional
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2023 13:35
Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a semnat certificatul de urbanism necesar extinderii retelelor de distributie a energiei electrice si construirii unei statii de transformare pentru viitorul Spital Regional de Urgenta ce va fi construit in zona Moara de Vant.
"Am incredere ca si partenerii de la DelGaz Grid SA, ca si ceilalti furnizori de utilitati (apa-canal, gaz, telecomunicatii) vor lucra in paralel cu construirea si dotarea spitalului, astfel incat acest proiect vital sa nu aiba sincope. Doua licitatii, pentru atribuirea contractului de lucrari de construire (pachet 1) si pentru servicii de supraveghere a lucrarilor, au fost deja lansate. Speram sa existe companii interesate, sa fie serioase, evaluarea sa decurga rapid, astfel incat lucrarile sa inceapa in acest an", a declarat Mihai Chirica.
Primaria a inceput demersurile pentru acest proiect la sfarsitul anului 2016, iar in toamna anului 2017 Consiliul Local a aprobat transmiterea terenului de 120.000 mp din domeniul public al municipiului Iasi si administrarea Consiliului Local Iasi in domeniul public al Statului si administrarea Ministerului Sanatatii. 
"Pe langa multe alte documentatii necesare proiectului, inclusiv cele aferente retelelor de utilitati, lucram la studii pentru construirea cailor de acces spre si in interiorul arealului viitorului spital, pe care o gandim dezvoltata unitar si coerent, dupa un concept Smart City District", a adaugat edilul.
Noul spital, o constructie cu 850 de paturi, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sfantul Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa". Unitatea va oferi atat servicii spitalicesti, cat si asistenta medicala ambulatorie, estimandu-se a fi operational in 2027.
Costul Spitalului Regional de Urgenta Iasi se ridica la aproape 600 de milioane de euro, din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat. Costurile constructiei sunt estimate de proiectanti la 400 de milioane de euro, diferenta urmand sa asigure dotarile (mobilier, aparatura medicala etc.).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
MAKITA
quadratum
Ubitech
BogArt
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
konsent
SSAB
rigips
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
leviatan
EDIT-Structural
ness project
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
CDS
SIGM

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander