Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - iO Partners: Regenerare urbana printr-un proiect imobiliar NZEB in Bucuresti
iO Partners: Regenerare urbana printr-un proiect imobiliar NZEB in Bucuresti
Info-Santiere Publicat de AG&F 20 Mar 2024 13:16
Compania de servicii imobiliare iO Partners anunta intermedierea achizitiei unei proprietati ultra centrale, pe care va fi construita prima cladire din Bucuresti cu izolatie din lana de oaie, proiectul urmand sa respecte standardele nZEB (consum de energie aproape de zero). Terenul, situat in apropiere de Piata Victoriei, a fost achizitionat de antreprenorii Cristian si Teo Mercioniu, dezvoltatori si investitori in proiecte rezidentiale in valoare totala de peste 100 milioane euro.
“In peisajul imobiliar actual, sustenabilitatea nu mai este nice to have; a devenit un must do. Urgenta de a aborda sustenabilitatea deriva din constientizarea impactului semnificativ al practicilor traditionale din sectorul imobiliar asupra mediului si societatii. Avand in vedere cerintele substantiale de resurse asociate industriei constructiilor, se impune o revizuire profunda a amprentei ecologice a proiectelor de constructie”, declara Teo Mercioniu.
Viitoarea cladire consta intr-un proiect rezidential boutique care va avea 7 apartamente si 11 locuri de parcare. Proiectul va respecta toti parametrii urbanistici ai zonei, iar, din punct de vedere arhitectural, va pastra caracterul istoric al imprejurimilor. Pe teren a existat anterior o cladire construita ilegal, fara autorizatie, care a fost demolata de noii proprietari pentru a face loc viitorului proiect de regenerare urbana intr-un mod sustenabil.
 
 
“Viziunea noastra este de a sustine o dezvoltare sustenabila a Capitalei, care sa pastreze specificul istoric si arhitectural al zonelor protejate. Ne intereseaza calitatea. Este ceea ce asteapta si cumparatorii, care doresc sa locuiasca intr-un ambient ce imbina armonios traditia arhitecturala cu noile lor valori. In plus, scopul nostru pe termen lung este acela de a face din Bucuresti un punct de interes arhitectural si pentru turisti”, arata Cristian Mercioniu. 
Antreprenorul bucurestean investeste 30 de milioane de euro in prima fabrica de procesare a lanii, in judetul Olt, acest material natural urmand sa fie folosit la fabricarea izolatiei pentru noul proiect rezidential.
"Vanzarea a fost atipica, avand in vedere gradul ridicat de dificultate prin necesitatea de a demola constructia existenta inainte de finalizarea efectiva a tranzactiei. Cu toate acestea, viitorul proiect va redefini pozitiv intreaga zona, demonstrand o constientizare profunda a importantei echilibrului intre mostenirea istorica si inovatie. Acesta va imbina cat mai armonios trecutul si viitorul, contribuind la o dezvoltare urbana sustenabila”, a declarat Flavius Pop, Senior Consultant Transaction Advisory, iO Partners.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
quadratum
siniat
ness project
strabag nivel 1
theda mar
concelex
EDIT-Structural
konsent
CDS
CONCEPT STRUCTURE
noark
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander