Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - MDRT: Program national pentru dezvoltarea infrastructurii pana in 2020
MDRT: Program national pentru dezvoltarea infrastructurii pana in 2020
Info-Santiere 22 Nov 2010 13:02
Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru realizarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, care se va derula in perioada 2011 - 2020. Programul va functiona pe urmatoarele componente:
* infrastructura in domeniul dezvoltarii regionale, gestionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu subprogramele: 10.000 km drumuri judetene si de interes local; modernizarea satului romanesc; sistem de canalizare si epurare a apelor uzate; alimentare cu apa a localitatilor.
* infrastructura in domeniul mediului, gestionata de Ministerul Mediului si Padurilor, cu subprogramele: infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului si/sau de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere. Prin prezentul program se vor finanta atat proiectele noi, cat si cele in continuare, proiecte a caror documentatie tehnico-economica a fost aprobata conform legislatiei in vigoare, dar care, din lipsa fondurilor, se afla in diverse stadii de executie si nu au fost finalizate. Finantarea proiectelor prioritare se asigura din sume alocate anual cu aceasta destinatie din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetele ministerelor de resort, precum si din alte surse legal constituite, pe baza documentatiilor tehnico-economice aprobate.
In vederea realizarii proiectelor cuprinse in anexa la lege, prestatorii, executantii si furnizorii pot contracta credite bancare, beneficiind de garantia statului, in conditiile legii. “Programul vine sa rezolve o serie de probleme constatate in ceea ce priveste dezvoltarea insuficienta a retelelor de drumuri judetene si locale, a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare. Pe de alta parte, inundatiile inregistrate in ultimii 10 ani, au condus la adoptarea de catre Guvern a Strategiei pentru managementul riscului la inundatii, ale carei masuri trebuie materializate gradual pana in anul 2035. Avand in vedere acestea, sunt necesare atat constructia de noi lucrari de aparare, cat si ranforsarea celor vechi pentru cresterea capacitatii de protectie si pentru o mai buna siguranta”, sustin reprezentantii MDRT. Pentru informatii suplimentare, www.mdrt.ro
 
 
TotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
theda mar
MAKITA
SIGM
BogArt
quadratum
concelex
Acvatot 2019
VEGO
ness project
konsent
DRS
leviatan
rigips
noark
Ubitech
viarom
SSAB
AED
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<