Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Ministrul Sanatatii a semnat contracte PNRR de 500 milioane lei pentru spitale noi
Ministrul Sanatatii a semnat contracte PNRR de 500 milioane lei pentru spitale noi
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 26 Iun 2023 12:06
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a semnat, vineri, la Bacau, doua contracte in valoare totala de peste 500 milioane lei pentru spitalele din Bacau si Vaslui, finantarea fiind asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
La eveniment au fost prezenti si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, Valentin Ivancea si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, cele doua institutii avand parte de cofinantare la proiecte.
Investitia de la Bacau, in valoare de 289 milioane lei, este pentru fiinalizarea proiectarii si executiei Pavilionului Municipal si integrarea in ansamblul medical al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau.
CJ Bacau a solicitat circa 50 milioane euro din PNRR pentru finalizarea lucrarilor la cladirea fostului spital municipal, incepute in 2007 si care trebuiau finalizate doi ani mai tarziu.
Din lipsa de fonduri, spitalul nu a fost finalizat niciodata, stadiul lucrarilor fiind in prezent de circa 85%.
"Este un obiectiv extrem de important pentru judetul Bacau, si nu numai, important pentru infrastructura medicala, pentru Spitalul Judetean de Urgenta Bacau si pentru faptul ca acest deziderat care parea la inceput aproape irealizabil, usor se contureaza si ceea ce am promis in 2020 se materializeaza", a declarat presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea.
Finantarea de la Bacau prevede reabilitarea, extinderea, dotarea cu echipamente medicale, eficientizarea energetica si digitalizarea unitatii sanitare.
Proiectul de la Vaslui se refera la constructia a trei sectii noi in cadrul Spitalului nr. 2.
"Sanatatea este o problema in ansamblul sau, pornind de la medicul de familie, la intregul sistem de sanatate, universitati, toate sunt o problema in societatea romaneasca. O problema care pas cu pas a inceput sa fie rezolvata, dar mai avem mult pana la rezolvarea ei completa, adica sa creezi un grad de multumire care sa se reflecte in plan mediatic, in public, sa nu mai fie permanent o sursa de critica si de reprosuri la adresa autoritatilor de la diverse niveluri", a spus presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.
Ministrul Sanatatii a subliniat importanta derularii unor parteneriate cu facultatile de medicina si farmacie, in cadrul carora poate fi asigurata resursa umana pentru spitale.
"Parteneriatele cu universitatile de medicina si farmacie sunt esentiale pentru ca aceste noi spitale, fara o resursa umana calificata, nu se pot dezvolta si nu pot oferi servicii de sanatate. Ne dorim sa avem intregul, care inseamna cladiri noi, inseamna personal medical antrenat. Parteneriatele ofera o mare oportunitate, cea de a deveni spitale clinice. Asta inseamna ca exista un interes pentru personalul care lucreaza sa devina cadre didactice, sunt cele care au studii doctorale si pot deveni cadre didactice. Pe de alta parte, putem - cel putin la inceput - sa dezvoltam facultati de asistente medicale si de moase care vor avea o pregatire profesionala de alt nivel si de care este nevoie. Noile echipamente nu presupun doar existenta lor fizica ci si operarea lor de personal inalt calificat, fie ca ne referim la medici, fie ca ne referim la asistentii medical", a declarat Alexandru Rafila.
De asemenea, ministrul Sanatatii si-a mai exprimat speranta ca investitiile de la Bacau si Vaslui vor fi intre primele finalizate din cele cu finantare prin PNRR. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
Ubitech
noark
ness project
Acvatot 2019
CDS
siniat
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Arduro
rigips
concelex
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
viarom
SSAB
quadratum
SIGM
leviatan
EDIT-Structural
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander