Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - OIL TERMINAL: 7 companii concureaza pentru construirea noului terminal de bitum
OIL TERMINAL: 7 companii concureaza pentru construirea noului terminal de bitum
Info-Santiere Publicat de AG&F 04 Ian 2024 11:56
Ministerul Energiei a primit sapte oferte de la investitori privati pentru realizarea unui parteneriat in vederea crearii unui terminal de bitum in Portul Constanta, potrivit Agerpres.
"Ministerul Energiei sprijina o initiativa cheie pentru abordarea eficienta a crizei bitumului in Romania si pozitionarea tarii ca lider regional pe piata terminalelor de bitum. Confruntandu-se cu o productie interna de bitum care acopera doar 20% din necesar, Ministerul se angajeaza sa sustina diversificarea activitatilor Oil Terminal SA, inclusiv prin dezvoltarea unui terminal de bitum la Portul Constanta", se precizeaza intr-un comunicat al institutiei.
Potrivit sursei citate, societatea Oil Terminal a purtat discutii si a asigurat vizite in teren pentru investitorii interesati, solicitandu-le tuturor sa depuna oferte privind constituirea unui parteneriat pana la data de 20 decembrie 2023, indicandu-le elementele principale ce trebuie incluse in oferta si criteriile de evaluare ale acestora. Pana la data limita, 7 dintre cele 8 firme inscrise in procedura publica au prezentat ofertele lor pentru parteneriat, respectiv: Socar Petroleum SA, Takida Terminal SRL, Frial SA, OMV Petrom SA, Vitaro Energy SRL, Trafigura Pte Ltd si Euronova Energies SA.
"Ne asumam un rol activ in redefinirea peisajului energetic al Romaniei. Prin acest proiect ambitios, nu doar ca intarim o companie strategica, asa cum este OIL Terminal, dar si consolidam o intreaga industrie a materialelor de constructii si a transporturilor in Romania. Demersul nostru reprezinta un pilon central in asigurarea unei economii durabile si a unei securitati energetice si economice robuste, in special in contextul tensiunilor geopolitice actuale", a afirmat ministrul Energiei, Sebastian-Ioan Burduja.
Urmatoarea procedura de selectie reprezinta o etapa critica in implementarea strategiei de dezvoltare si a planului de administrare in perioada 2023-2027 a Oil Terminal SA. Decizia finala privind selectia partenerului va fi luata dupa o evaluare atenta, transparenta si corecta, bazata pe regulile privind societatile listate la bursa, avand drept scop impulsionarea economiei si a industriei nationale, precum si asigurarea unei pozitii solide a Romaniei pe piata regionala de bitum, precizeaza ME.
Acest terminal de bitum va fi amplasat pe actuala platforma a Sectiei Platforma Port, situata in incinta Portului Constanta, Dana 69, pentru care Oil Terminal are incheiat un contract de inchiriere cu Administratia Porturilor Maritime Constanta. Pozitionarea strategica a platformei pe care se va construi terminalul de bitum constituie un avantaj imbatabil prin accesul la toate caile de transport (maritim, feroviar si rutier).
Oil Terminal SA Constanta, infiintata in baza Legii 15/1990 si Hotararii de Guvern nr. 1200/1990, este o societate publica listata la Bursa de Valori Bucuresti din 1998, cu un capital social de 299,7 milioane de lei. Specializata in servicii de manipulare si depozitare pentru titei si produse petroliere, compania detine acorduri de concesiune pentru exploatarea infrastructurilor critice si este strategic situata la intersectia importantelor coridoare de transport. Cu o experienta de peste 125 de ani, Oil Terminal dispune de facilitati extinse, inclusiv 7 dane operative in Portul Constanta si 3 depozite cu o capacitate totala de 1,4 milioane m3.
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
theda mar
concelex
EDIT-Structural
Ubitech
SSAB
strabag nivel 1
siniat
CDS
konsent
Acvatot 2019
noark
SIGM
viarom
rigips
quadratum
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander