Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - OMV Petrom si CE Oltenia vor construi parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 450 MW
OMV Petrom si CE Oltenia vor construi parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 450 MW
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 18 Iul 2023 11:05
OMV Petrom, cea mai mare companie integrata de energie din Sud-Estul Europei, anunta semnarea contractelor de finantare pentru dezvoltarea a patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate cumulata de ~450 MW. Contractele de finantare au fost semnate de catre Ministerul Energiei, ca autoritate contractanta, si de catre reprezentantii celor patru entitati juridice care sunt beneficiarii acestei finantari si, totodata, sunt responsabile pentru implementarea proiectelor. In cadrul acestor entitati, OMV Petrom si CE Oltenia sunt parteneri egali, fiecare detinand o participatie de 50%.
Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze si Energie: „Prin semnarea contractelor de finantare am mai facut un pas important, care va permite echipei de proiect sa se concentreze asupra fazei de constructie a celor patru parcuri fotovoltaice. Obiectivul OMV Petrom este ca, pana in 2030, sa devina un important producator de energie regenerabila si furnizor de electricitate verde pentru clientii nostri, instaland capacitati de productie, inclusiv prin parteneriate.”
In decembrie 2021, OMV Petrom a fost desemnata ca investitor selectat pentru aceste proiecte, la finalul unei proceduri de selectie organizate de CE Oltenia. Investitiile totale necesare pentru dezvoltarea celor patru parcuri fotovoltaice se ridica la peste 400 milioane de euro, 70% fiind finantate prin Fondul de Modernizare.
In perioada urmatoare va fi lansata documentatia necesara licitatiei pentru contractarea serviciilor de inginerie, constructie si punere in functiune a parcurilor fotovoltaice. Demararea lucrarilor va incepe dupa ce va fi desemnat castigatorul acestei licitatii.
Conform estimarilor din prezent, parcurile fotovoltaice ar trebui sa furnizeze energie electrica sistemului national in 2025.
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Arduro
siniat
Acvatot 2019
quadratum
theda mar
BogArt
konsent
SIGM
concelex
CDS
rigips
EDIT-Structural
strabag nivel 1
SSAB
leviatan
noark
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander