Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Opus Land Development inveteste 50 milioane euro in dezvoltarea Cosmopolis in 2023
Opus Land Development inveteste 50 milioane euro in dezvoltarea Cosmopolis in 2023
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 28 Feb 2023 14:05
Opus Land Development va investi in acest an aproximativ 50 de milioane de euro in constructia a aproximativ 500 de noi locuinte in cadrul Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidential din Romania, precum si dezvoltarea de noi facilitati si a infrastructurii generale a proiectului. Astfel, investitiile totale in cadrul Cosmopolis vor depasi pragul de 400 de milioane de euro, acesta fiind una dintre cele mai mari investitii intr-un proiect imobiliar din Romania, indiferent de segmentul pietei sau de zona.
Investitia de circa 50 de milioane de euro bugetata pentru acest an in dezvoltarea Cosmopolis este cea mai ridicata investitie anuala realizata de Opus Land de la demararea constructiei proiectului in 2007.
In a doua parte a anului va fi finalizata si extinderea Cosmopolis Plaza, strip mall-ul din cadrul proiectului, care va ajunge la o suprafata inchiriabila de 20.000 de metri patrati, similara cu cea a unei galerii comerciale si a unui hipermarket de dimensiuni mari, care se va transpune prin aproximativ 50 de noi magazine. Aditional, anul trecut a fost deschis si un magazin Lidl in cadrul Cosmopolis Plaza, Lidl devenind astfel unul dintre putinii retaileri de mari dimensiuni care administreaza o unitate in cadrul unui proiect rezidential local.
Tot in acest an va fi inaugurat in cadrul proiectului si un wellness club Sweat, care cu o suprafata de 2.500 de metri patrati va fi cel mai mare centru din reteaua nationala a companiei. Acesta va cuprinde o piscina interioara de dimensiuni semi-olimpice, un centru SPA si o zona dedicata divertismentului si cumparaturilor de articole sportive.
”Am implinit recent 15 ani de la inceperea Cosmopolis, perioada in care am reusit sa dezvoltam un oras in sine, primul oras construit in Romania in ultimii zeci de ani. Cosmopolis nu reprezinta doar o suita de blocuri ci include si facilitatile si functiunile specifice unui oras si ne dorim si vom extinde tot mai mult lista acestora”, a declarat Ozan Tuncer, CEO Cosmopolis.
Peste 5.100 de apartamente si vile au fost finalizate pana in prezent in Cosmopolis, comunitatea din cadrului proiectului numarand deja aproximativ 14.000 de persoane. Dezvoltarea continua a Cosmopolis va face ca proiectul sa ajunga la circa 5.600 de locuinte finalizate in acest an si la o comunitate de aproximativ 15.000 de rezidenti, dupa investitii totale de peste 430 milioane de euro.
”Continuam sa identificam si sa propunem cele mai bune solutii in proiectele in care suntem implicati, fie ca vorbim de noi functiuni, facilitati sau inovatii tehnologice. Dezvoltarea Cosmopolis va continua si in 2023 dar si in anii urmatori, pentru cel putin inca un deceniu, urmand ca orasul Cosmopolis sa ajunga la dimensiuni similare cu cele ale unor orase precum Curtea de Arges sau Sighisoara”, a declarat Gabriel Voicu, vicepresedinte SVN Romania si project manager Cosmopolis din partea companiei.
Aditional strip mall-ului, printre facilitatile existente in acest moment in Cosmopolis se numara doua gradinite si o scoala primara, patru parcuri, o plaja privata pe malul lacului din apropiere, 50 de piscine exterioare, numeroase locuri de joaca pentru copii, mai multe restaurante si cafenele, o sala de fitness, terenuri de fotbal si de tenis, servicii de paza a proiectului 24/24h precum si de transport, pe baza de abonament, pana la statiile de metrou Pipera si Aurel Vlaicu. In plus, recent a fost sfintit si paraclisul parohiei ortodoxe Cosmopolis, lucrarile la fundatia bisericii din cadrul proiectului fiind in desfasurare.
Dezvoltarea proiectului este realizata conform unei viziuni pe termen lung atent planificata, fiind prevazuta sa continue pana cel putin in 2033, cand Cosmopolis va include peste 12.000 de locuinte si o comunitate de peste 30.000 de persoane.
SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si trei birouri regionale, in Brasov, Cluj - Napoca si Covasna si este consultantul si agentul a peste 15 proiecte rezidentiale amplasate in Bucuresti si in tara. SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
CDS
ERBASU CONSTRUCT
rigips
leviatan
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
ness project
siniat
concelex
noark
MAKITA
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander