Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Oradea: KESZ Constructii a inceput lucrarile la fabrica STIHL de 125 milioane euro
Oradea: KESZ Constructii a inceput lucrarile la fabrica STIHL de 125 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 02 Apr 2024 12:51
Producatorul de motounelte si scule electrice Stihl a inceput constructia primei sale fabrici din Romania, in cadrul Eurobusiness Parc 1, din Oradea. In cadrul unitatii vor fi fabricati acumulatori pentru uneltele electrice, in urma unei investitii de 125 milioane de euro. Antreprenor general este societatea KESZ Constructii.
Pe o suprafata de 147.000 mp va fi construita o unitate de productie cu o suprafata desfasurata totala de aproape 47.000 mp. Inceperea productiei de serie este planificata pentru septembrie 2025 si, pana la finalul anului 2028, unitatea va avea circa 700 de angajati.
"In prezent fabricam produse cu acumulatori la unitatile noastre din Langkampfen - Austria, Virginia Beach - SUA, precum si in China si Germania. In acest an vom incepe, de asemenea, sa producem aparate cu acumulatori la sediul nostru din Waiblingen, iar din 2025 si la Oradea. Acest lucru ne va imbunatati semnificativ competitivitatea pe segmentul acumulatorilor", a declarat dr. Nikolas Stihl, presedintele Consiliului Consultativ si al Consiliului de Supraveghere Stihl.
 
 
Fabrica Stihl de la Oradea va fi construita respectand standardele de sustenabilitate si eficienta energetica, la finalizare urmand a fi certificata de catre Consiliul German pentru Cladiri Sustenabile (DGNB). Cladirea va fi echipata, astfel, cu panouri fotovoltaice, iar pentru incalzirea si racirea acesteia se va folosi energie geotermala.
La ceremonia de demarare a lucrarilor, ce a avut loc la finalul lunii martie 2024, au participat: Michael Traub - presedintele Comitetului Executiv Stihl, Alina Silaghi - directorul general ADLO, Florin Birta - primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan - presedintele CJ Bihor, Mihai Jurca - city manager al Oradiei, Dr. Nikolas Stihl - presedintele Consiliului Consultativ Stihl, Martin Schwarz - membru al Comitetului Executiv Stihl pentru Productie si Materiale, Dr. Michael Prochaska - membru al Comitetului Executiv Stihl pentru Resurse Umane si Afaceri Juridice, Dr. Robert Feulner - directorul general Andreas Stihl Power Tools Romania, Noemi Straub - vicepresedinte Financiar, Juridic & IT si administrator Andreas Stihl Power Tools Romania si Attila Puskas - director contractari Kesz Romania.
 
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
concelex
strabag nivel 1
konsent
EDIT-Structural
quadratum
siniat
Acvatot 2019
MAKITA
Ubitech
viarom
leviatan
noark
theda mar
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander