Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ORADEA: Lucrarile de constructie a Terminalului Cargo au ajuns in etapa finala
ORADEA: Lucrarile de constructie a Terminalului Cargo au ajuns in etapa finala
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 03 Iul 2023 11:05
Lucrarile la Terminalul Cargo sunt intr-un stadiu avansat. Au fost finalizate, in termenul agreat, calea de rulare, care conecteaza terminalul cu Aeroportul Oradea, platforma de garare si cladirea cargo.
A fost demarata receptia lucrarilor. Urmatoarea etapa prevede preluarea in proprietate de catre Consiliul Judetean Bihor a caii de rulare si predarea acesteia in administrarea Aeroportului Oradea, care va face demersurile necesare pentru operationalizarea caii de rulare.
„Terminalul cargo este un proiect de infrastructura complex, unic in Romania. Aceasta investitie se aliniaza cu viziunea pe care Consiliul Judetean Bihor o are pentru dezvoltarea judetului. Pe langa infrastructura rutiera si feroviara, este importanta dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Partea de facilitati logistice si conectare este determinanta, in conditiile in care companiile din zona isi transporta pe cale aeriana o parte din produsele pe care le folosesc in procesele de fabricatie”, a declarat Calin Gal, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.
„CTPark Oradea Cargo Terminal este un proiect special, care devine realitate la doar un an de la inceperea constructiei, mai rapid decat era asteptat. Cea de-a treia cladire a CTPark Oradea Cargo Terminal este in stadiu avansat de dezvoltare si investitie si ea si urmeaza ca in vara aceasta sa finalizam proiectul integral pentru a ne putea concentra pe urmatorul proiect in Oradea”, a declarat Ana Dumitrache, Managing Director CTP Romania.
Prima cladire a parcului industrial CTPark Oradea Cargo Terminal, care poate acomoda si terminalul cargo, a fost finalizata la sfarsitul anului 2022. Urmatoarele doua cladiri erau planificate spre livrare la finalul acestui an, „insa increderea in economia locala impreuna cu deschiderea cu care a fost primit proiectul de catre mediul de business au motivat compania CTP sa accelereze finalizarea CTPark Oradea Cargo Terminal”. Mai multe companii au ales sa inchirieze spatii in CTPark Oradea Cargo Terminal.
CTPark Oradea Cargo Terminal este primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din Romania. Desfasurat pe un teren cu o suprafata de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafata totala de peste 60.000 mp. Obiectivul de investitii cuprinde platforma de garare a avioanelor, calea de rulare si trei cladiri industriale.
Va reamintim ca in luna august 2021, Consiliul Judetean Bihor si CTP Romania au semnat contractul pentru acordarea dreptului de superficie asupra terenului din vecinatatea Aeroportului Oradea, in vederea realizarii proiectului CTPark Oradea Cargo Terminal.
CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator si administrator de proprietati imobiliare logistice si industriale din Europa Continentala, in functie de suprafata inchiriabila bruta, detinand peste 10,9 milioane de mp de spatii in zece tari la 31 martie 2023.
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
CDS
rigips
quadratum
viarom
SIGM
Acvatot 2019
EDIT-Structural
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
Arduro
noark
BogArt
siniat
leviatan
ness project
SSAB
concelex
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander