Agenda Constructiilor
Luni, 27 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Info-Santiere - PARCURI EOLIENE: Investitii de peste 2,6 miliarde euro, in Romania
PARCURI EOLIENE: Investitii de peste 2,6 miliarde euro, in Romania
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 04 Oct 2010 08:07
Unul dintre obiectivele prioritare ale dezvoltarii sectorului energetic romanesc este acela de promovare a generarii de electricitate pe baza resurselor regenerabile, astfel incat ponderea acestora in totalul consumului brut de energie electrica sa fie de 33% in anul 2010, 35% in 2015 si 38% in 2020. Pana la sfarsitul acestui an, in tara noastra se vor finaliza investitii ce vor avea o putere instalata de aproximativ 500 MW, de aproape 30 de ori mai mare decat cea inregistrata la finele lui 2009. Totodata vor fi incepute obiective noi. In acest an, la nivel national vor exista circa 200 de turbine eoliene, montate in urma unor investitii de peste 850 milioane de euro.
Actualmente piata autohtona de profil a devenit o oportunitate pentru grupurile internationale interesate sa investeasca fonduri importante in constructia de parcuri eoliene, regiunea preferata fiind Dobrogea (judetele Tulcea si Constanta), datorita conditiilor optime existente in zona. Conform unui calcul estimativ, valoarea totala a proiectelor anuntate in Romania, aflate in diferite etape de realizare, depaseste 2,66 miliarde euro. Aceste investitii vor contribui decisiv la relansarea activitatatii economice a tarii noastre in anii urmatori, urmand a fi create oportunitati deosebite pentru companiile locale de constructii si furnizorii de materiale. De asemenea, dupa constructia parcurilor, trebuie realizate transformatoare si noduri de legatura la reteaua nationala.
Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta Roland Berger (Germania), piata globala de energie eoliana a crescut, in 2009, cu 31% fata de cele 12 luni anterioare. "Producatorii de echipament eolian constituie, inca, un grup eterogen, care include «pionierii» industriei. Piata se afla in proces de expansiune si se va restructura complet in urmatorii ani. Unul dintre factorii principali ce vor sustine dezvoltarea sectorului este cresterea cererii, companiile trebuind sa faca fata provocarilor impuse de programul european de reducere a emisiilor de CO2 si de majorarea preturilor la combustibilii fosili", se arata in studiul citat. Marile grupuri industriale precum Siemens sau General Electric, precum si companiile locale din China sau alte state in curs de dezvoltare, vor trebui sa raspunda unei cereri in crestere, pe baza careia vor inregistra evolutii optime ale afacerilor si vor castiga cote de piata in detrimentul companiilor care au intrat mai tarziu in industrie.
Pentru informatii referitoare la proiectele eoliene aflate in executie si la cele viitoare, click aici!
 
RAWLPLUGSISECAMTotalEnergieshiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
AED
rigips
strabag nivel 1
GEWISS
theda mar
concelex
EURO BUILD
noark
ELECTROGRUP
SIGM
leviatan
Acvatot 2019
SSAB
EDIT-Structural
Arduro
DRS
CDS
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
BogArt
MCA
Ubitech
konsent
VEGO

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<