Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - Proiecte avizate de Consiliul Local al municipiului Oradea
Proiecte avizate de Consiliul Local al municipiului Oradea
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Nov 2009 03:00
Sectorul investitiilor din municipiul Oradea a resimtit efectele recesiunii, principala consecinta fiind reprezentata de inversarea raporturilor dintre investitiile publice si cele private. Astfel, daca pana in octombrie 2008 principalele proiecte avizate in sedintele Consiliului Local aveau beneficiari privati, in prezent, reprezentantii administratiei aproba din ce in ce mai multe lucrari publice, majoritatea finantate din fonduri structurale. In acest context, companiile de proiectare si de constructii si-au schimbat politicile de achizitii, participand, in numar mare, la licitatiile de atribuire. Scaderea interesului pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale este direct proportionala cu cel al cumparatorilor finali, care nu mai doresc achizitia unor locuinte in stadiul de proiect. De asemenea, in lunile ce vor urma, nu se asteapta modificari semnificative ale conditiilor de piata, comparativ cu situatia actuala.

Pentru realizarea lucrarilor aferente primei etape de executie a Parcului Industrial Eurobusiness (infrastructura si racordarea la utilitati) vor fi cheltuite fonduri totale de 82,3 milioane de lei, din care 73,5 milioane de lei reprezinta valoarea lucrarilor de constructii-montaj. Indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect au fost avizati, recent, de Consiliul Local (CL) al Municipiului Oradea. Astfel, pentru amenajarea terenului si protectia mediului sunt necesare 3,8 milioane de lei, iar pentru serviciile de proiectare si asistenta tehnica - circa un milion de lei. Lucrarile care constituie investitia de baza, respectiv executia infrastructurii si racordarea la utilitati, insumeaza 70,8 milioane de lei, alte aproximativ 3 milioane de lei urmand a se cheltui pentru diverse operatiuni de montaj. De asemenea, costurile cu organizarea de santier insumeaza 1,1 milioane de lei. Parcul se va construi pe un teren cu o arie de 121 de hectare, fiind situat pe Soseaua Borsului (la iesirea spre Ungaria) si va beneficia de 16 parcele pe care se vor edifica circa 116 unitati logistice / pentru depozitare, industriale / de productie, cladiri de birouri etc. Dimensiunea fiecarui lot poate fi cuprinsa intre 2.300 mp si 20.000 mp. Durata de realizare a investitiei este de 24 de luni, fondurile fiind repartizate in mod egal pe durata celor doi ani. Licitatia de atribuire a contractelor va avea loc in luna martie 2010 (cand vor incepe si lucrarile de constructie), termenul de finalizare a acestora fiind stabilit pentru luna ianuarie 2011. Finantarea va fi asigurata, in proportie de 50%, din fonduri structurale, prin Programul Operational Regional (Axa 4). De asemenea, primaria a scos la licitatie spre vanzare si primele 14 parcele, pretul pornind de la 8 euro/mp.

Proiecte de locuinte construite din fonduri private
Compania SDK Management, cu sediul in Bucuresti, va construi un bloc de locuinte (S+P+4E+E5 retras), pe un teren cu o suprafata de 4.122 mp, situat pe strada Grigore Moisil nr. 14, din Oradea. Consilierii locali au aprobat, recent, Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), elaborat de arh. Nemethy Laszlo. Astfel, se propune executia unui ansamblu de 100 de apartamente de dimensiuni medii (cu dotarile aferente) si a unei zone de parcare amenajata la subsolul imobilului (asigurand minimum un loc pentru fiecare locuinta). De asemenea, complexul va beneficia de o zona verde, alte 12 locuri de parcare delimitate la nivelul solului, precum si diverse subzone destinate constructiilor pentru echiparea tehnico-edilitara, respectiv racordarea la retelele utilitare. De asemenea, a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru edificarea unui ansamblu mixt (rezidential si comercial). Conform documentului, se vor construi doua blocuri (D+P+11E) si un complex comercial (D+P+1E), pe un teren cu o arie de 10.363 mp, situat la intersectia strazilor Apostol Andrei, Sovata si Nicolae Gane. Fiecare cladire va beneficia de un garaj la demisol / subsol si de o parcare la nivelul solului. Planurile de arhitectura au fost concepute de societatea Pro-Arh (arh. Pafka Ernest), din Oradea. Un ansamblu de 12 locuinte individuale va fi construit pe strada Hack Halasi Gyula, avand ca beneficiari mai multe persoane fizice. Astfel, pe un teren cu o arie de 7.400 mp sunt propuse a fi realizate vile (S/D+P+1E/M), fiecare urmand a beneficia de loturi cu suprafete cuprinse intre 517 mp si 618 mp si de minimum un loc de parcare. Planurile tehnice au fost elaborate de firma Gispro (arh. Diana Tinc), din Oradea. Un alt investitor privat va dezvolta un ansamblu de 15 vile (D+P+1E+M), pe strazile Livezilor si Piatra Craiului. Reprezentantii administratiei municipale au aprobat, recent, PUZ in vederea parcelarii terenului de 14.611 mp. Proiectul tehnic a fost intocmit de arhitectul Aurel Cobe. De asemenea, a fost avizat si PUZ pentru lotizarea unui teren de 12.840 mp, in vederea construirii a 18 locuinte individuale (S+P+1E+M). Documentatia tehnica a fost intocmita de firma Expresiv Arh, beneficiar fiind compania Verlouw Investiment, ambele din Oradea.
Mai multe informatii puteti citi in editia Decembrie a revistei Agenda Constructiilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGTotalEnergiesALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
AED
Arduro
Ubitech
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
concelex
leviatan
SSAB
Acvatot 2019
DRS
viarom
konsent
MAKITA
strabag nivel 1
quadratum
EDIT-Structural
rigips
ELECTROGRUP
BogArt
SIGM
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<