Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - RESITA: Noul campus de invatamant de 122 milioane lei va fi construit in zona Mociur
RESITA: Noul campus de invatamant de 122 milioane lei va fi construit in zona Mociur
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Ian 2024 14:38
In ianuarie 2024 va fi semnat contractul de finantare pentru constructia unui campus dual integrat in Resita, potrivit unui anunt al primarului Ioan Popa. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 122 milioane de lei. Noul campus va fi construit in zona Mociur, pe o suprafata de 22.000 mp, in proximitatea parcului industrial si a viitorului mall.
"Acest proiect nu se rezuma la o simpla investitie in constructii si dotari. Finantarea obtinuta asigura burse pentru elevi si studenti, toate dotarile si conditiile materiale necesare desfasurarii orelor de practica, organizare de evenimente scolare, servicii de consiliere in cariera, dezvoltarea de programe de studii noi, relevante pentru piata muncii actuale, in parteneriat cu UBB si cu scolile, formarea tutorilor de practica", a declarat Ioan Popa.
 
 
Proiectul va include constructia a doua spatii de invatare,respectiv a unui Centru de competente pentru Industrii emergente si a unui Centru de competente pentru Turism sustenabil, cu ateliere digitale, dotate complet cu echipamentele necesare pentru activitatea practica a elevilor. De asemenea, complexul va include doua cladiri cu spatii de cazare si pentru recreere - Casa Elevilor si Casa Studentilor, cu o capacitate de cazare de aproximativ 250 de locuri, precum si alte facilitati moderne - laboratoare, ateliere, biblioteca, sala de evenimente educationale, spatii de lectura si socializare, spatii si teren pentru activitati sportive, cantina si spatii de cazare.
Proiectul va fi implementat de un consortiu public-privat din care fac parte Universitatea Babes-Bolyai (prin CUBBR), Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Tehnic, Consiliul Judetean Caras-Severin, Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin, Asociatia Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), Agentia de Dezvoltare Locala Resita (ADLR), precum si 14 operatori economici: Spaleck, Electroechipament Industrial, Pangram, Leoni Wiring Systems Arad, EMZ Hanauer Romania, Endress Group Romania, Aquacaras, HNH Grand Hotel & Spa, Elegant Euro Roof, Memento Events G&I, Lis Consulting, Comalex, Marta Bacolux si Holiday Maria.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
konsent
siniat
BogArt
quadratum
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Arduro
concelex
theda mar
leviatan
SIGM
Ubitech
EDIT-Structural
rigips
CDS
viarom
SSAB
MAKITA
ness project
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander