Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - ROMELECTRO, parte a consortiului ce va construi CTE de la Iernut
ROMELECTRO, parte a consortiului ce va construi CTE de la Iernut
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 03 Nov 2016 17:15
Asocierea formata din companiile Romelectro si Duro Felguera a adjudecat contractul in valoare de 270 milioane de euro (fara TVA) pentru constructia noii centrale termoelectrice in ciclu combinat de la Iernut (judetul Mures). Unitatea va fi construita pe str. Energeticii nr. 1, beneficiarul fiind reprezentat de Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA.
Contractul prevede construirea a doua grupuri energetice noi, in ciclu combinat si cu o putere instalata totala de 430 MW, la termocentrala Ludus - Iernut, ce apartine Romgaz SA. Proiectul este prevazut sa inceapa in luna ianuarie 2017 si va avea o perioada de implementare de 36 de luni.
"Firmele romanesti au capacitatea de a se implica in programe complexe, cu participare internationala, unde isi pot valorifica nivelul ridicat de expertiza si competitivitate. Alaturi de partenerii nostri, Duro Felguera, vom construi la Iernut cel mai nou si modern grup de productie a energiei pe gaze naturale din Romania, in ciclu combinat. Astfel, Transilvania, o zona mai saraca in producerea de energie, va avea un producator nou, care va asigura energia electrica in zona, la parametri superiori de eficienta si siguranta si cu respectarea cerintelor de mediu", a declarat Cristian Secosan, directorul general al grupului Romelectro.
Contractul de executie a fost atribuit prin licitatie deschisa, pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, pretul avand o pondere de 85% din punctajul total, urmat de oferta tehnica (calitatea proiectului tehnic), cu 15%. Valoarea initiala estimata pentru executia contractului a fost de 281,3 milioane de euro (fara TVA).
CTE Iernut a trecut in proprietatea Romgaz in luna martie 2012, in cuantumul datoriei de 150 milioane de euro pe care fostul proprietar, Electrocentrale Bucuresti, o avea catre compania de gaze. Centrala utilizeaza drept combustibil gazele naturale, avand sase grupuri, cu o putere instalata totala de 800 MW.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIMTotalEnergieshilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
MAKITA
theda mar
AED
CDS
strabag nivel 1
leviatan
konsent
CONCEPT STRUCTURE
concelex
SIGM
Arduro
quadratum
viarom
VEGO
rigips
ERBASU CONSTRUCT
noark
SSAB
BogArt
ness project
DRS
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<