Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - TIMISOARA: Investitie de 21 milioane euro intr-un campus pentru invatamant dual
TIMISOARA: Investitie de 21 milioane euro intr-un campus pentru invatamant dual
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Dec 2022 11:37
Un nou campus universitar, investitie de 21 milioane de euro, va fi construit in Timisoara. Primaria Municipiului Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Vest si Universitatea de Stiinte ale Vietii "Regele Mihai I" au pus bazele primului consortiu pentru educatie profesionala din Timisoara, invitand si companiile din oras sa intre in cursa pentru construirea unui campus dual. Viitorul campus ar urma sa fie construit pe strada Orion, in Calea Buziasului, pe un teren de circa 30.000 mp apartinand primariei. Conform beneficiarilor, in prezent se scrie cererea de finantare ce va fi depusa pentru finantarea proiectului din PNRR, prin care se vor finanta cel putin 10 asemenea proiecte, in toata tara.
Lider de proiect va fi Universitatea Politehnica Timisoara, iar fiecare institutie de invatamant superior va intra in proiect cu cateva domenii de activitate. Sistemul prevazut pentru campusuri este putin diferit de cel care este acum cunoscut ca invatamant dual in Romania, unul care pregateste tineri liceeni in cadrul unor scoli profesionale, alaturi de firmele care isi stabilesc prioritatile si specializeaza, cu sprijin financiar, personal pentru posturile in care au nevoie.
Domeniile de pregatire vor fi impartite astfel: de turism si servicii se va ocupa Universitatea de Vest din Timisoara, impreuna cu Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu si Colegiul Economic "Francesco Saverio Nitti", pe partea de automotive, electronica si telecomunicatii partenerul va fi Universitatea Politehnica Timisoara, impreuna cu Liceul Ungureanu si Liceul Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I, Universitatea "Stiintele Vietii" va fi partener pe ingineria mediului, impreuna cu Liceul Silvic si Liceul Economic Azur, iar Liceul Tehnologic de Vest si Colegiul Electortimis se vor axa pe constructii si energie.
 
 
"Acesta este un proiect major, de 21 milioane de euro, valoarea maxima pentru care putem aplica prin Planul National de Redresare si Rezilienta pentru acest campus regional. Sunt zece campusuri prevazute in intreaga tara, iar noi ne reunim fortele pentru a castiga aceasta finantare. Acest consortiu este si o cerinta formala necesara in vederea obtinerii finantarii. Exista deja un apel lansat firmelor din Timisoara pentru a se inscrie", a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
Conf.univ.dr.ing. Florin Dragan, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, a spus ca noul campus dual ar putea deveni functional in urmatorii patru ani, urmand sa functioneze ca un hub complementar institutiilor de invatamant dual din regiune.
Scopul campusului este de a apropia oferta fortei de munca calificata de nevoile reale de pe piata fortei de munca. Formarea elevilor va fi realizata cu ajutorul firmelor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machinevailanthiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
CDS
Ubitech
BALTIC
leviatan
MAKITA
theda mar
leviatan
grundfos

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023