Agenda Constructiilor
Joi, 21 Ianuarie 2021
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CATD SA pregateste aplicatia de finantare pentru un proiect de 222 milioane de euro
CATD SA pregateste aplicatia de finantare pentru un proiect de 222 milioane de euro
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 16 Mar 2020 06:14
Compania de Apa Targoviste - Dambovita (CATD) SA pregateste aplicatia de finantare pentru demararea Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Dambovita, in perioada 2014-2020, derulat prin actuala perioada de programare a POIM. Sunt cuprinse 59 de UAT-uri, proiectul are o valoare initiala de peste 222 milioane de euro, din care 41,35 milioane de euro reprezinta investitii in reteaua de alimentare cu apa potabila si 174,33 milioane de euro proiecte de canalizare, iar 6,4 milioane de euro se vor aloca pentru achizitiile de echipamente, utilaje si dotari.
In prezent, operatorul regional are in derulare contractul de sprijin pentru pregatirea aplicatiei de finantare si a documentatiilor de atribuire pentru acest proiect, servicii cu o valoare totala de 26,7 milioane de lei asigurate de asocierea FichtnerEnvironment (lider) - FichtnerWater&Transportation GMBH - Romanian Soft Company (devenita din 2019 Tadeco Consulting - FichtnerWater&Transportation GMBH - Romanian Soft Company).
Conform datelor CATD, pana in prezent au fost realizate si predate studiile de teren (topografice, hidrologice, geotehnice, de inundabilitate, de tratabilitate) si expertizele tehnice. De asemenea, au fost obtinute 11 certificate de urbanism din totalul celor 18 necesare pentru contractele de executie.
"Urmeaza etapa in care vor fi elaborate documentele de atribuire pentru contractele de lucrari, servicii si furnizare de echipamente, inclusiv elaborarea proiectelor tehnice si a detaliilor de executie, verificarea de catre verificatori atestati, elaborarea documentatiilor pentru obtinerea tuturor avizelor si a documentatiilor pentru obtinerea autorizatiei de construire, precum si organizarea de seminarii de prezentare a studiilor si documentatiilor. Aceste activitati vor trebui finalizate in termen de 23 de luni de la data inceperii, iar dupa indeplinirea acestora, urmeaza etapa efectiva de derulare a lucrarilor de constructii, care are termen de finalizare la sfarsitul anului 2023. O prima problema majora pe care am identificat-o pana la aceasta data este lipsa disponibilitatii terenurilor pe care urmeaza sa facem investitiile. Unele dintre acestea reprezinta proprietati private, ceea ce va putea duce fie la achizitia terenurilor necesare, fie la exproprierea proprietarilor, in ambele cazuri fiind necesara o perioada de timp suplimentara", subliniaza Adrian Dumitru, directorul general al CATD SA.
Potrivit informatiilor operatorului regional, in prezent, gradul de racordare la retelele de alimentare cu apa si canalizare din judet este de 64%.
 
Afaceri in crestere si planuri de extindere a ariei de operare
Compania de Apa Targoviste - Dambovita SA a realizat, in 2019, o cifra de afaceri de 63,7 milioane de lei, in crestere cu aproape 7% fata de nivelul de 59,6 milioane de lei inregistrat in 2018. Proiectia pentru urmatorii doi ani indica noi evolutii ale rulajului, care ar urma sa ajunga, potrivit estimarilor, la 68,52 milioane de lei in 2020, respectiv la 70,6 milioane de lei in 2021.
Printre planurile asumate de companie pentru perioada urmatoare se afla cuantificarea consumului pe grupuri de clienti si identificarea potentialelor pierderi din retele cauzate de ineficienta sistemului/ procesului de facturare; eficientizarea componentelor de estimare a consumurilor si de calculare a acestora; definirea unei rate minime a suportabilitatii si identificarea gospodariilor cu venituri scazute, stabilirea unei noi metodologii de tarifare pe baza planului de afaceri si a celui de investitii, precum si pregatirea unei strategii tarifare pe urmatorii 5 ani, corelata cu strategia de tarifare din POIM si care sa respecte nivelul minim de suportabilitate determinat anterior.
De asemenea, printre obiectivele CATD se afla si extinderea ariei de operare cu 15 UAT-uri, numarul total al Unitatilor Administrativ-Teritoriale deservite de companie urmand a ajunge la 61.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLPLANCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere