Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CE: 1,5 miliarde euro pentru constructia de autostrazi si raspuns optim la dezastre
CE: 1,5 miliarde euro pentru constructia de autostrazi si raspuns optim la dezastre
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 04 Sep 2020 10:09
Comisia Europeana a aprobat o investitie in valoare de 875,5 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru prima etapa de constructie a autostrazii Sibiu-Pitesti. Va fi prima autostrada care traverseaza Muntii Carpati, asigurand conectivitate nestingherita in Romania pe coridorul Rin-Dunare al retelei transeuropene de transport (TEN-T).
Coridorul va asigura o legatura neintrerupta pe teritoriul Romaniei, de la portul Constanta de la Marea Neagra pana la Nadlac, la frontiera maghiara, conectand Romania centrala si de vest cu reteaua de autostrazi europene. Potrivit comisarului pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira: „Acest proiect va elimina un blocaj major in reteaua de transport din Romania, ceea ce va spori siguranta rutiera, va scurta durata calatoriilor si va reduce costurile pentru pasageri si marfuri. Proiectul va avea un impact extrem de pozitiv asupra economiei si a calitatii vietii populatiei locale”. Se preconizeaza ca proiectul va fi operational incepand din 2026.
Comisia Europeana a aprobat, de asemenea, o finantare din Fondul de coeziune pentru un proiect in valoare de 578,4 milioane de euro pentru imbunatatirea capacitatii de raspuns a Romaniei in caz de dezastre. Investitia va imbunatati capacitatea de reactie terestra, aeriana si maritima a Romaniei prin achizitionarea de echipamente noi si prin formarea personalului. Astfel, populatia va fi mai bine protejata in situatii de urgenta, investitia contribuind la respectarea de catre Romania a obligatiilor internationale si a strategiei nationale privind schimbarile climatice si cresterea economica cu emisii scazute.
Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Datorita acestei investitii din fonduri UE, serviciile de urgenta ale Romaniei vor fi in masura sa raspunda in mod eficient la evenimente cu frecventa redusa si de mare impact, cum ar fi inundatiile, cutremurele sau accidentele nucleare. Acest lucru este deosebit de relevant pentru o tara precum Romania, care se confrunta cu un risc ridicat de catastrofe naturale din cauza topografiei si a retelei sale dense de rauri si paraie. O mai buna pregatire a Romaniei va aduce, de asemenea, beneficii altor tari in cazul unor dezastre in strainatate, in conformitate cu spiritul european de solidaritate si cu acordurile internationale.”
Proiectul va contribui la salvarea de vieti si la reducerea la minimum a daunelor materiale si a riscurilor de perturbare a activitatilor economice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGhiltiALLBIMTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
konsent
theda mar
rigips
SIGM
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
ELECTROGRUP
SSAB
DRS
CDS
BogArt
AED
Ubitech
VEGO
EURO BUILD
EDIT-Structural
noark
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
GEWISS
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<