Agenda Constructiilor
Luni, 27 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CLUJ: Contract studiu de fezabilitate Centura Metropolitana de 150 milioane euro
CLUJ: Contract studiu de fezabilitate Centura Metropolitana de 150 milioane euro
Infrastructura Publicat de Cosmin Dincu 01 Nov 2018 09:55
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, informeaza ca la data de 31 octombrie a.c. a semnat contractul cu privire la realizarea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal si a detaliilor tehnice de autorizare a constructiei pentru Centura Metropolitana a Clujului, cu o lungime de 38 de kilometri, reprezentand un proiect in valoare de 150 milioane de euro.
„Centura metropolitana figureaza in Master Planul General de Transport al Romaniei sub denumirea de Drumul Trans-Regio Gilau - Apahida (TR Feleac, indicativ ET35, cod proiect RTR098 RTR099). Centura metropolitana Cluj-Napoca este vitala pentru rezolvarea problemelor deosebite pe care zona metropolitana Cluj-Napoca le are in ceea ce priveste traficul rutier de tranzit, precum si accesul la reteaua nationala de transport rutier pentru traficul ce-si are originea in sau are destinatia in zona metropolitana Cluj-Napoca”, a precizat primarul Emil Boc.
Potrivit unui comunicat al edililor municipali, Primaria Cluj-Napoca a atribuit contractul de servicii pentru intocmirea studiului de fezabilitate, PUZ si DTAC pentru proiectul „Drum Trans-Regio Feleac TR 35”. Procedura aplicata a fost licitatia deschisa online, in cadrul careia au fost depuse cinci oferte, dupa cum urmeaza:
1. Asocierea Eurocerad International, 3TI Progetti Italia Ingenieria Integrata SpA;
2. ACCIONA INGENIERIA SA
3. CONSITRANS S.R.L.
4. Asocierea TRANSINVEST BUDAPEST KFT - SPECIALTERV EPITOMERNOKI KFT - SC EXPLAN SRL - SC CADSIL SRL
5. Asocierea SKYLINE CENTER SRL - DOHWA ENGINEERING CO. LTD
Oferta declarata castigatoare a contractului de achizitie publica este cea a asocierii TRANSINVEST BUDAPEST KFT - SPECIALTERV EPITOMERNOKI KFT - SC EXPLAN SRL - SC CADSIL SRL cu subcontractantii: Arcon Serv, Bradolact2001, SC Constructii Feroviare Mures SA - Targu Mures, Centrul de Mediu si Sanatate, Geologic Site, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Nedi Constructii, NV Construct, Oficiul de Studii Pedologice si Agrochimice Cluj, Planwerk, Protelco SA, Teaha & Fuzesi SCA, SCIFCAR SA, GeoSearch, Traffic Audit Consulting si 4 C Project Consulting. Valoarea contractului este de 17.180.500 de lei, fara TVA, criteriul de atribuire a contractului fiind cel mai bun raport calitate-pret.
Obiectul contractului consta in intocmirea studiului de fezabilitate, PUZ si DTAC pentru proiectul „Drum Trans-Regio Feleac TR 35”, acesta presupunand realizarea serviciilor pentru doua etape: Drum Trans-Regio Feleac TR 35 — centura metropolitana (etapa I) si Drum Trans-Regio Feleac TR 35 — drumuri de legatura (etapa a II-a).
In Master Planul General de Transport al Romaniei, Centura Metropolitana (etapa I) este prevazuta cu patru benzi de circulatie, cu o lungime totala aproximativa de 38,8 km, din care aproximativ 31,3 km reprezinta drum nou, iar pe 7,5 km vor avea loc operatiuni de modernizare a unui drum existent sau executia unui drum nou (aspect care se va decide la aprobarea variantei de traseu). Drumurile de legatura (din etapa a II-a), propuse conform PUG, sunt in lungime totala aproximativa de 33,6 km, constand in drumuri noi sau modernizarea celor existente.
Prestatorul va efectua studiile si analizele necesare atat pentru etapa I, cat si pentru etapa a II-a, astfel incat, in urma acestora, sa fundamenteze recomandarea unei solutii fezabile pentru beneficiar si sa le detalieze in cele doua studii de fezabilitate solicitate (pentru ambele etape). Prestatorul va prezenta minimum trei studii alternative de traseu, in corelare cu PUG si in concordanta cu conditiile impuse de emitentii avizelor de specialitate. Termenul de realizare a procedurii de intocmire a studiului de fezabilitate final, etapele I si II, este de 12 luni de la data prevazuta in ordinul de incepere. Perioada de realizare a studiilor si documentatiilor pentru etapa I, respectiv etapa a II-a se va suprapune.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareCursuri BIMACAD

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere