Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CNAIR reziliaza contractul de executie a centurii municipiului Bacau
CNAIR reziliaza contractul de executie a centurii municipiului Bacau
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 20 Apr 2017 11:39
Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a transmis antreprenorului turc Eko Insaat ve Ticaret AS instiintarea de reziliere a contractului pentru executia soselei de centura a municipiului Bacau, dupa ce grupul de constructii a anuntat ca nu poate sustine financiar lucrarile, conform clauzelor contractuale. Compania de drumuri va lua masuri pentru retinerea garantiei de buna executie in cuantum de 39,38 milioane de lei si a garantiei pentru plata avansului, in valoare de 74 milioane de lei.
In perioada imediat urmatoare, CNAIR va intreprinde demersurile necesare pentru reluarea in regim de urgenta a procedurii de atribuire a lucrarilor de executie pentru acest proiect.
"La inceputul lunii aprilie, CNAIR SA a fost informata de Eko Insaat ve Ticaret AS, societate care se afla intr-o situatie financiara dificila generata de evolutia negativa a unor proiecte gestionate pe alte piete, care a dus la blocarea accesului la conturile bancare, ca se afla in imposibilitatea gestionarii proiectului de executie a centurii Bacau din cauza masurilor restrictive impuse in tara de origine, situatie care va afecta si sucursala din Romania. Potrivit prevederilor contractuale, beneficiarul este indreptatit sa rezilieze contractul inclusiv daca antreprenorul abandoneaza lucrarile sau demonstreaza in alt fel intentia de a nu continua indeplinirea obligatiilor din cadrul contractului, ori daca devine falit sau insolvabil, intra in proces de lichidare, primeste un ordin de punere sub sechestru impotriva sa, ajunge la un acord cu creditorii sai, desfasoara in continuare o afacere sub coordonarea unui administrator judiciar, curator sau manager in beneficiul acestor creditori, sau daca se intampla orice alt eveniment care (conform prevederilor legislatiei in vigoare) are un efect similar unor astfel de situatii sau evenimente", se precizeaza intr-un comunicat al CNAIR.
Contractul pentru executia soselei de centura a municipiului Bacau a fost semnat cu grupul din Turcia la inceputul lunii aprilie 2015, avand o valoare de 393,88 milioane de lei (fara TVA). Lucrarile la cei 30,7 km de drum au fost demarate in luna mai 2016 si urmau sa fie executate in termen de 24 de luni. Perioada de garantie era de 24 de luni, conform contractului. Pana la data notificarii oficiale, Eko Insaat ve Ticaret AS a realizat aproximativ 2% din lucrarile prevazute.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamCOVID-19C4E FORUMTeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere