Agenda Constructiilor
Luni, 06 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - KAYLON incepe constructia gazoductului Tuzla-Podisor, proiect de 500 milioane euro
KAYLON incepe constructia gazoductului Tuzla-Podisor, proiect de 500 milioane euro
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 19 Iun 2023 11:20
La sediul Guvernului Romaniei, in prezenta domnului Vicepremier Marian Neacsu si a Ministrului Energiei, domnul Sebastian Burduja, Directorul General al SNTGN Transgaz SA, domnul Ion Sterian, a semnat ordinul de incepere a lucrarilor pentru gazoductul TuzlaPodisor. La eveniment au mai participat, din partea OMV-Petrom, dl Alexandru Maximescu - Vicepresedinte OMV, Directorul General al Romgaz, domnul Razvan Popescu, precum si alte personalitati din industrie.
Transgaz a semnat contractul de executie a lucrarilor cu societatea Kalyon Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi din Turcia. In valoare de aprox. 500 milioane euro, proiectul gazoductului Tuzla - Podisor, consta in construirea unei conducte de transport gaze naturale in lungime de 308,3 km, care va face legatura intre resursele de gaze naturale exploatate din perimetrul Neptun Deep si coridorul BRUA, asigurandu-se astfel posibilitatea transportului gazelor naturale prin interconectarile existente.
Cu acest prilej, Directorul General al SNTGN Transgaz SA, domnul Ion Sterian, a declarat: “Suntem prezenti la un moment istoric: semnarea acestui ordin de incepere a lucrarilor si finalizarea pregatirilor pentru exploatarea gazelor din perimetrele offshore ale Marii Negre. Transgaz va derula proiectul in aceleasi conditii de performanta si eficienta dovedite, cu respectarea calendarului de implementare, pentru ca este important ca infrastructura gaziera sa fie finalizata la momentul in care vor incepe sa fie exploatate gazele naturale din perimetrul off-shore Neptun Deep din Marea Neagra. Securitatea energetica a Romaniei este o prioritate zero a noastra.
Am colaborat extrem de bine cu Guvernul Romaniei si vom continua aceasta colaborare. Fiind un proiect de importanta strategica pentru dezvoltarea economica si sociala a tarii, Guvernul Romaniei si celelalte institutii si autoritati publice sustin acest proiect prin toate demersurile intreprinse si vor sustine in continuare si toate celelalte investitii destinate dezvoltarii strategice si sustenabile a infrastructurii nationale de transport gaze naturale, cresterii rolului Romaniei in sectorul energetic regional, european si international.
Dupa gazoductele BRUA si Ungheni-Chisinau, gazoductul Tuzla-Podisor, in lungime de 308 km si o valoare de aprox. 500 milioane euro, este cel mai important proiect de infrastructura gaziera pe care-l construieste Transgaz, fiind un proiect strategic, vital, pentru securitatea energetica, consolidarea acesteia si dezvoltarea sustenabila a economiei nationale. Gazoductul Tuzla-Podisor este necesar si pentru a putea transporta cele 15 miliarde mc de gaze naturale care ar urma sa vina in Romania si din zona Marii Caspice, din terminalele LNG din Turcia si Grecia. Operationalizarea conductei este importanta in contextul in care se estimeaza pentru anii urmatori o crestere a cererii pentru consumul de gaze naturale, avand in vedere politicile de decarbonizare, respectiv de trecere a centralelor pe carbuni pe gaze, dar si luand in calcul finalizarea unor investitii in sectorul industrial si cel energetic si a investitiilor in dezvoltarea si extinderea SNT pentru a permite racordarea tuturor localitatilor la infrastructura gaziera.
Transgaz s-a pregatit din timp pentru acest proiect si a semnat contractul de executie cu castigatorul licitatiei. Suntem pregatiti sa ne indeplinim misiunea in ceea ce priveste asigurarea securitatii energetice a Romaniei si sa construim acest gazoduct in aceleasi conditii de siguranta, eficienta si performanta, asa cum am implementat fiecare investitie”.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
EDIT-Structural
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
viarom
noark
concelex
CDS
ness project
Ubitech
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander