Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MEEMA: Constructia gazoductului Sighetu Marmatiei – Borsa incepe in iunie 2020
MEEMA: Constructia gazoductului Sighetu Marmatiei – Borsa incepe in iunie 2020
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 27 Mai 2020 11:51
In cadrul sedintei de Guvern de miercuri, 27 mai, a fost adoptata Hotararea  de Guvern prin care proiectul de investitii „Conducta de transport gaze naturale pe directia Sighetu Marmatiei - Viseu de Sus - Borsa” a fost declarat proiect de importanta nationala in domeniul gazelor naturale. Proiectul a fost inaintat de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA), iar constructia este programata sa inceapa la 1 iunie 2020.
Potrivit Notei de Fundamentare a proiectului, prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localitatilor din zona de interes a obiectivului, respectiv un numar de aproximativ 51.500 de consumatori casnici, 500 de institutii publice (scoli, primarii, dispensare, camine culturale, cabinete medicale etc.) si aproximativ 2.000 de agenti economici si institutii publice.
Proiectul se afla in gestiunea SNTGN Transgaz SA, care, pana in acest moment, a obtinut Certificatul de Urbanism (nr. 93 din data de 13.11.2019), emis de catre Consiliul Judetean Maramures, a depus la autoritati documentatiile necesare pentru obtinerea avizelor solicitate prin Certificatul de Urbanism si a finalizat studiul de fezabilitate.
Potrivit unor date prezentate in contextul obtinerii certificatului de urbanism de autoritatile locale, lucrarile de constructii sunt programate sa inceapa in luna iunie 2020. Gazoductul va traversa o distanta de 86 de kilometri si va lega Maramuresul de Moldova, motiv pentru care conducta se va continua pana la Iacobeni, unde va fi conectata de gazoductul Campulung Moldovenesc - Vatra Dornei, proiect aflat in executie si declarat, la randul lui, proiect de importanta nationala in domeniul gazelor naturale.
"Reglementarile promovate prin acest act normativ au impact asupra reducerii termenelor de implementare a proiectelor de importanta nationala in domeniul gazelor naturale si asigura dezvoltarea infrastructurii energetice din Romania. Stabilirea unui cadru legal specific pentru proiecte de importanta nationala in domeniul gazelor naturale se fundamenteaza pe faptul ca acest tip de proiecte sunt investitii cu impact major asupra functionarii Sistemului National de Transport Gazelor Naturale, atat in plan national, cat si regional si implica multiple particularitati. Proiectul corespunde cerintelor Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei 2030, care stabileste cadrul national pentru sustinerea Agendei 2030 si implementarea setului de 17 obiective de dezvoltare durabila", precizeaza reprezentantii MEEMA.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
MAKITA
noark
strabag nivel 1
Acvatot 2019
viarom
EDIT-Structural
leviatan
concelex
ness project
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
siniat
quadratum
rigips
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander